Gute nacht

Det har varit en lång dag idag. Men jag kunde i alla fall sova till 8 i morse, sen vaknade B. Men i morgon är det inte jag som är B's morgonperson. Jag börjar inte förrän kl 9. Kan sova till halv 9. Lyxigt värre!
B är fortfarande sjuk och är lite mer besvärlig än vanligt, lyssnar sämre o.s.v. Men det bästa är att han tar powernaps ganska ofta haha.
Han börjar lära sig att det är jag som oftast är hans morgonperson och det var mig han ropade på i morse. Stort framsteg! :D Jag tror inte jag har berättat att dom kallar mig för Zizi här. Det började när vi var på Sylt. En kompis till A heter också Sahra (ja, hon stavar så) och hon och hennes man kom och var hos oss på Sylt några dagar och för att kunna skilja oss åt vid namn så använde vi oss av mitt smeknamn och det sitter kvar sen dess :) Så B ropade Zizi i morse. Sött :P

Vi bakade en smarrig rabarberkaka idag. Hur god som helst! B älskar att laga mat och vara med i köket så han var nöjd den halvtimmen :)

Idag har jag pratat med både mamma och storebror i tele, det händer inte så ofta :) Mamma sa att det ska bli kul när jag kommer hem igen. Jag har ju bara varit här 5 veckor :P Jag kommer inte hem och hälsar förrän i sommar någon gång :)

I morgon är det 1:a maj. Det är en röd dag även här, så jag är ledig från språkkursen^^ och jag slutar redan kl 14 så jag har hela eftermiddagen och kvällen på mig att göra något kul :) Kl 17 ska jag träffa Suss, tjejen som kom till Hamburg förra veckan. Ska bli kul :) hoppas vi hittar något trevligt café eller liknande.

Nej nu blir det sängen.
Gute nacht.


Mittwoch

Jag trodde att det skulle bli en slapp vecka men det blev ändrade planer i.o.m att B är sjuk. Han har öroninflammation och är hemma från kindergarten hela veckan. Idag skulle jag ha slutat 9.30 men A behövde mig även efter min spårkkurs och jag hade ingenting inplanerat så jag ställde upp, snäll som jag är^^
B sov länge idag, jag steg upp kl 8 och började göra i ordning hans mjölk för att sedan väcka honom. Skönt med sovmorgon för både honom och mig. Han har nästan 39 i feber men ändå orkar han vara vaken och leka en massa.. Jag förstår inte det. När jag har feber så gör jag inget annat än sover.

Jag har varit trött och seg hela dagen och har haft huvudvärk. Jag kunde som tur var, gå och lägga mig en timme på eftermiddagen, vilket var uppskattat. Luften har varit tjock och kvalmig och mellan kl 18 och 19 så kom ett välbehövligt oväder med regn och åska. Och för den som undrar så är åska lika läskigt i tyskland som i sverige.

Katti håller på att kolla på flyg! Hon kommer bo hos mig i huset medan hon är här. Det ska bli så kul att ha henne här! :D :D

Nu sitter jag och mumsar på Ahlgrens Bilar som jag köpte på IKEA igår :)


Mitt inköp i den svenska shoppen

Bilder

Igår var som sagt en bra dag, en bra födelsedag :)
Jag gick upp på mitt rum som vanligt efter att B har somnat. A ropade ner mig igen efter en kvart och då hade hon och P dukat fram smarrig sockerkaka, champange och mina presenter. I högtalarna spelade dom Happy Birthday to You med Stevie Wonder. Dom hade släckt ner och tänt stearinljus :) Mina presenter bestod av läckert godis, 22 st stora vita rosor, en skämt- toalettrulle med texten happy birthday på och ett presentkort på H&M. Fick ett på påsk också som jag har kvar på, så nu har jag 70 € sammanlagt att handla för där, vilket passar bra. Jag hade sönder ett par jeans förra veckan...heh.

Anyway, här kommer några bilder.

Presenterna



Väldigt fina rosor



Mitt halsband från Betties Galleria. Jag vet att alla andra har såna halsband men so what?






Födelsedag!

Idag fyller jag år! 22 år gammal... hujedamej.
Jag har blivit rejält firad idag. Dagen började med att jag fick ett grattis-sms från min älskade vän i Tromsö ♥ sen flöt dagen på. B och mamman sjöng för mig vid frukosten :) och sen blev det tårta på dagen. Mormorn, morfarn och farmorn kom och grattade mig. Senare på dagen åkte jag, mamman, B och E till IKEA^^, jag passade på att gå in i den svenska shoppen och köpte lite svenskt godis. En marabou-kaka, Ahlgrens bilar och en chipspåse :D Jag är grymt sugen på Djungelvrål men det hade dom inte där så jag ska be Katti köpa med det när hon kommer :P
Jag trodde att firarandet var klart för i år men A och P (mamman och pappan) överraskade mig nu ikväll med en smarrig sockerkaka med chokladöverdrag, presenter, en bukett vita rosor (22 st för att vara exakt) och champange! Japp, champange. A ammar fortfarande så hon tog bara en liten slurk när vi skålade, sen delade jag och P på resten^^ så nu ska det blir skönt att lägga sig haha,
Sms'en har haglat in idag och tackar så mycket för alla! Sofie skickade ett mms från Rhodos :)
Mami hade skickat ett kort så jag fick det idag också :)
Och lagom till min födelsedag kom ett halsband från Bettis Galleria! Det tog nästan en månad innan det kom hit. Ett väldigt fint halsband med mitt namn :)

Jag har tagit lite kort ikväll men orkar inte lägga in dom på datorn nu så fixar det i morgon.

Sovdags

Müde, ich bin sehr müde. Ska snart lägga mig. Jag har varit ute precis hela dagen. Jag, Linnea och Rasha var på upptäcksfärd från kl 13.00 till 15.30, sen åkte vi till Stadtpark och mötte upp 2 st till. Vi satt i parken och njöt av solen till kl blev 17.30, då åkte vi in till kyrkan och kollade läget. Det var inget värre drag så vi gick och satte oss i ett grönområde i närheten av kyrkan och bara pratade :) Jag kom hem 21.30.

När jag kom hem så satt mamman och gjorde min veckoplan. Det blir en ganska slapp vecka. Härligt ;)
Jobbar till 19.00 på måndag och tisdag men på onsdag slutar jag redan kl 9.30 (lyx!), fredag kl 14.00 och på fredag och lördag har jag sovmorgon ;)
Och på torsdag ska jag med på Valborgsfirande. Svenska kyrkan ska anordna brasa osv :) Här i Tyskland firar dom inte så vi ska fira på svenskt vis. Dock jobbar jag från kl 9.00 på fredag så det blir lugnt ändå.

I morgon ska B vara hemma från kindergarten, han är sjuk. Så jag behöver inte gå upp och väcka honom 7.45, utan jag har baby-telefonen och hoppas på att han sover längre än till 6.30 denna gången.
Ska till skolan i morgon också. Oh! På tal om det så har jag läxa att göra till i morgon. Bäst jag fixar det med en gång, annars glömmer jag det bara.

Sofie och hennes mamma åkte till Rhodos idag. Lite avis är jag men vi har så fint väder här så jag ska inte klaga :) Jag blir brun här så vem behöver Rhodos ;)

Katti ska komma och hälsa på! :D Inget är bestämt än, vi ska börja planera lite smått. GEIL!!

Nej, läxa var det ja.... 
Gute nacht.

Utsövd och redo för upptäcksfärd!

Vaknade nyss upp till ännu en solig dag. Utsövd är jag också. Sov kring 10 timmar i natt. Passade på att ta en sovmorgon på min lediga dag och allt. Men dock så borde jag stå i duschen nu istället för att sitta här.
Efter vår upptäcksfärd så vet jag inte vad vi hittar på, kanske går till någon park eller så :) Senare så ska vi väl till kyrkan på au pair-träffen.

Det är Hamburg Maraton idag. Streckan går förbi precis utanför vårat hus, så det sitter en massa folk på trottoaren och kollar. Det ser lite roligt ut haha.
Familjen ska iväg till ett Maraton-party som någon dom känner har anordnat så dom ska ge sig iväg snart.
Eftersom jag sov så länge så missade jag frukosten så jag får ta mig något snabbt innan jag ger mig iväg sen.

Nej nu måste jag slänga mig in i duschen så jag inte kommer för sent.

Hej svejs!

Oh, just det! Det har kommit ännu en svensk au pair till Hamburg! Hon kom igår, och hon bor inte så jättelångt från mig, krävs ett byte med U-bahn. Och hon är TH-fan! ;) Jag har pratat med henne via bloggen ett tag så det ska bli kul att träffa henne så småningom :)

Solsting?

Nej, så farligt är det inte. Men nästan. Vi har varit hos mormorn och morfarn idag. Dom bjöd på lunch, 3-rätters t.o.m. Sen var vi ute i solen hela dagen. Vi kom hem kring kl 18. Mammans syster och hennes man var också med. Nu har jag bara pappans bror kvar att träffa, sen har jag träffat dom närmaste i släkten. Alla är lika trevliga! :)
Vi kastade pil efter maten. Man räknade ner från 301 och den som kom till 0 först vann. Vi körde 2 omgångar och jag vann ingen av dem =/..oh well.
Jag har fått en del färg idag och för att inte göra om misstaget jag gjorde på Sylt så var jag duktig att kleta på lite solkräm innan vi åkte i förmiddags :)
Det blir en tidig kväll för mig. Ska kolla på Deutschland sucht den superstar snart, sen blir den sängen. Jag är helt slut. B bestämde sig för att vakna strax efter halv 7 i morse och det är jag som tar hand om honom på morgonen. Jag hade alarmet på halv 7 för att sätta på baby-telefonen och sen somna om tills B vaknade. Men 5 minuter senare började han ropa. Då var det bara till att kliva upp.

I morgon blir det också en dag utomhus. Jag är ledig och ska på upptäcksfärd med Linnea. Ska bli intressant :P



Allt möjligt och Oliver Pocher

Idag har det varit ännu en härlig dag med en massa sol och värme! Om man ska tro vädergubbarna så ska det vara fint hela helgen. Underbart.
Det var varit lite mer att göra idag än vad det varit dom 2 senaste dagarna. Jobbade ett par timmar på morgonen som vanligt. Sen var jag ledig en timme innan jag åkte iväg till spårkkursen. Sen kom jag hem vid halv 2 och då var det full rulle och nu har jag precis slutat. Jobbade en timme längre än vad det var sagt, mamman mår inget vidare så jag såg efter E medan hon låg och vilade lite. Snällt av mig, inte sant? Jag har ju lite att ge tillbaka efter allt hon gjorde för mig när jag var sjuk :)

På tal om språkkursen så går allt fortfarande bra. Nästan för bra. Dock så håller vi på med olika grammatiska artiklar nu. Die, der, das osv. Det är jag inte så haj på än. Men jag hade alla rätt på läxan och på ett litet oförberett "prov" som vi hade idag, så något har jag lärt mig i alla fall ;)

Om drygt en timme ska jag slå på tv'n. Ska kolla på Oliver Pocher Live, Gefährliches Halbwissen. Oliver är en känd tv-profil i Tyskland. Han är en rolig filur. Dessutom är han bra vän med Tokio Hotel, speciellt Tom och Bill. Oliver gjorde ett gästframträdande i Deutschland Sucht Den Superstar (tyska idol) förra helgen. Då uppträdde han med Tokio Hotel's hit Durch den Monsun. Han gick in för det till 100% och klädde t.o.m ut sig till Bill! :P Han kunde inte texten helt, han ramlade vid ett tillfälle och han sätte inte alltid tonerna. Det var underhållning det.
Ta en titt! :D



Spindeln!

Här kommer bilden på spindeln, och på Kattis önskan så ligger den som en länk. Vill ju inte skrämma slag på stackarn.
Bilden är tagen med min mobil som sagt, och jag var skiträdd och jag zoomade lite eftersom jag inte vågade gå nära.

Anyway....

Klicka här för att kolla på bilden

En månad

Igår var det en månad sedan jag kom hit. Kan inte fatta att det gått en månad redan. Fortsätter det så här så kommer mitt au pair-år vara över på ett kick och det känns ju lite tråkigt... 

Jag är nyss hemkommen från centrum, hittade mig allt ett par skor. Inga sommarskor dock. Men men.. får kika mer någon annan dag. Ville ha ett par solglasögon också, glömde ju mina hemma i Sverige och jag får ont i huvudet av att kisa länge så ett par skulle sitta fint nu men hittade inga som dög.
Nu sitter jag och tuggar på Mentos gröna äpplen. Det är bland det godaste som finns! Lite synd att det inte finns i Sverige,
Ska snart ta mig en promenad till Alsterdorfer Markt... tror jag det heter. Behöver ha lite schampo och sånt. Ska kolla efter hårfärg också, min utväxt börjar bli ganska ful.


Grüner apfel... so lecker!



Tycker det är härligt att jag börjar få lite längd på håret igen.



Freizeit

Nu är jag ledig fram till kl 19 ikväll, då ska jag vara barnvakt några timmar. Jag ska passa på att åka in till centrum för att kolla efter skor. Jag är i stort behov av ett par nya sneakers. Hittar jag ett par sommarskor också så blir jag nöjd. Linnea, en av dom svenska au pairerna, behöver också ha nya skor så vi ska kika om vi hittar några :)

Katti, don't worry, när kortet på spindeln kommer upp så kommer den ligga som länk :)
Kortet ligger i mobilen för tillfället och jag hittar inte kabeln som behövs för att föra över kortet... men men.. den dyker väl upp någon gång.

Allting här har verkligen blommat ut. Löven på träden slog ut medan vi var på Sylt så vi kom tillbaka till ett grönt landskap.
Underbart.
Här är några bilder från när jag var ute och gick häromkvällen. Mittemot vårt hus flyter en älv förbi. Det är härligt att ta kvällpromenader längs den.








I've been waiting here so long....

...and now the moment seems to've come. Ljuva Monsoon, ljuva Tokio Hotel.. kommer aldrig tröttna.
Anyway, nu äntligen kommer det en uppdatering, jag vet att det finns några som väntat på den.

Sylt
Ön är helt underbar. I den lilla byn som vi bodde i hade alla husen stråtak och husen såg gamla ut. Atmosfären var lugn och rogivande. En väldigt bra plats att koppla av på, i några dagar. Sen blir det för lugnt. Så var det i alla fall för mig. Jag gillar att kunna åka till något ställe för att slappna av men efter ett tag blir jag rastlös och vill tillbaka till lite mer liv och rörelse.
Sylt är en sandö och det märktes. Sanddynor överallt och sandstränder fanns det många av. Vi bodde på ett ställe där ön var som smalast ochstod man uppe på en liten kulle så hade man havsutsikt åt både höger och vänster. Underbart.
Vi hade tur med vädret i stort sett hela tiden vi var där. Det var väl någon dag som det var lite mulet och det blåste en del men annars så var det varmt och soligt. Temeraturen låg på strax över 20 grader. Jag lyckades bränna mig redan efter andra dagen... bra gjort. Vädret hemma i Hamburg var tydligen lika underbart :)
Varje morgon turades vi om att gå med B till bageriet som låg i närheten, för att köpa nybakat bröd. Finns det något godare än nybakat bröd på morgonen?

Sjuk
Förutom att bränna mig i solen så lyckades jag även dra på mig feber och en megasvullen hals, t.o.m tungan svullnade upp. Jag blev sjuk i mitten av förra veckan, vi åkte till läkaren när det blev uppenbart att jag behövde ha medicin. Och i Tyskland är det tydligen allt eller inget, för först fick jag något som inte verkade överhuvudtaget men vi fick även ett recept på antibiotika så vi hämtade ut det nästa dag. Det var en stark kur på bara 3 dagar. Jag kände mig bättre redan efter en dag men kroppen blev utmattad av medicinen så jag förblev sängliggandes tills det var dags att åka hem på söndagen.
Lite synd att jag missade 5 dagar men what to do. Jag blev bra omhändertagen och alla var lite oroliga för mig^^

Påsk
Här firar man inte på påskafton, som hemma i Sverige, utan här firar man på påskdagen. Någon gömmer ägg (chokladägg) och presenter som resten får gå runt och leta upp sen. Ja, presenter. Jag fick 30 € presentkort på en biosalong och lyxiga chokladägg från Lindt av farmorn och av mina värdsföräldrar fick jag presentkort från H&M :)
I godisväg så är det bara choklad som gäller, inget annat. Så nu är jag otroligt trött på choklad. Mina Lindt-ägg ligger fortfarande prydligt nedpackade i sin förpackning. Sist jag var så här trött på choklad var när Katti vann 2 kg choklad på Liseberg förra sommaren. Jag fick med mig hälften hem och... efteråt kunde jag inte ens se på choklad utan att må illa. Så är det nu med. Så Lindt-äggen får ligga och gotta till sig lite innan dom äta upp ;)

Allmänt
Jag har hittat en god efterätt...eller vad det är. GreissPudding. Greiss är mannagryn. Det är så himla gott! Smakar vanilj.... mumma. Det blev några såna burkar under vistelsen på Sylt.
Jag hade mitt rum nere i källaren. Det var som vilket rum som helst, med en dubbelsäng, tv osv. Eget badrum med dusch. Och precis över duschen så fanns det ett litet fönster för ventilering. Det var fullt med spindelnät på utsidan så jag öppnade aldrig fönstret. Den tredje dagen gör jag misstaget och kollar upp mot fönstret och ser den största och äckligaste spindeln jag har sett som inte varit i bur. Den var stor, svart och.... äcklig! Ni som sett filmen Imse, vimse spindel kan tänka på dom svarta spindlarna som kryllar omkring i huset i slutet av filmen. Så såg den ut. Jag höll ärligt talat på att svimma. Min spindelfobi har blivit bättre sen jag kom hit (jag dödare t.o.m med liten spindel häromdagen!) men aldrig i hela världen att jag skulle må bra av att vara i samma rum dom den där varelsen. Jag bara väntade på den dagen då jag kom in i badrummet och spindeln satt på insidan av fönstret. Som tur var hände aldrig det och jag såg bara spindeln den enda gången. Jag lyckades trots min rädsla, ta ett kort på odjuret. Lägger upp det senare.

Jag tog andra kort också. Men blev ju sjuk efter halva tiden så hann inte ta så många...slänger upp några så vi se vad det blir av det.









1000 meere weit/1000 oceans wide....




Havet åt ena hållet...


...och här åt det andra hållet.



Grannarna



Här bodde vi



Greisspudding, lecker lecker lecker!

Zuhause

Jag är hemma igen! Jag hade det bra på Sylt men nu gäller det att återgå till verkligheten igen. Fast jag är sjuk så kommer inte orka med en längre uppdatering är så här nu. Försöker ge mig på det senare.

Hoppas allt är bra med er! :)

Jetzt geht's los!

Guten morgen!
Om ett par timmar åker vi härifrån. Det är soligt idag också, lite jobbigt att sitta en massa timmar i bil då... men men.
Packandet gick bra igår, slängde ner nästan allt jag alla kläder jag har här :P inte så mycket iofs men jag borde klara mig.

Det är soligt idag också, så det kommer bl lite jobbigt att sitta en massa timmar i en bil. Varmt och obekvämt.Dessutom glömde jag mina solglasögon i Sverige och har inte kommit mig för att köpt nya än. Jag måste bli bättre på att komma ihåg saker!

Nu kanske ni inte hör något nytt på 10 dagar.
Ta hand om er.

Pappa - hälsa grattis till farmor på söndag och lycka till med maten ;)

Barnvakt

Jag blev insatt som barnvakt nu ikväll. Föräldrarna skulle bort och hade redan en barnvakt men den kunde inte och då blev jag tvungen till att göra en insats. Som tur var så hade jag inga planer för kvällen så det var lugnt :)
Är det något jag lärt mig ikväll så är det att lille E har lungor så att det räcker till och blir över, fy fan va han kan skrika och grina ibland :O Vi tror att han håller på att få tänder... stackarn, det måste göra ont. Vi håller på att vänja honom vid flaskan också. Han har bara ätit bröstmjölk hittills men igår försökte vi gå honom att dricka ur flaska och mjölkersättning dessutom. Det går riktigt bra och hittills så är det bara jag som har matat honom med flaskan :D Nästa vecka så han få sin första "riktiga mat" eller puré är det väl... han blir 5 månader till veckan :)

I morgon bär det alltså av till Sylt. Jag har inte ens packat än... inte ens lite. Jag ska packa i resväskan jag hade när jag kom hit och den är inte ens helt tom än... den ligger fortfarande öppen på golvet med några saker i den. Så typiskt mig^^
Och här och häpna, jag har inte skrivit någon packlista!!! Hur ska detta gå?
Nej det var faktiskt medvetet. Jag har ju inte så mycket kläder/saker här så det behövdes inte göras någon packlista....tror jag... Fast det är svårt att veta vad man ska ha med sig, mamman sa idag att vädret kan vara som det är här, 17 grader varmt och sol eller 5 grader varmt och regn/blåst. Så jag ska ha med mig både lite varmare kläder och lite mindre varma. Tur att det finns tvättmaskin där så man slipper packa för 10 dagar.
Det blev bestämt att jag kommer stanna på Sylt hela tiden, fram till vi åker hem nästan söndag. Jag missar 2 lektioner men det blir för krångligt eller något. Jag tar med mig min kurssbok och gör så gott jag kan men jag tror inte det kommer gå någon nöd på mig dirket, just nu är jag för bra för kursen ändå ;)
Det som är värre är att det kanske inte finns någon dator där.... 10 dagar utan internet - hur ska det gå månne?

Hinner jag inte logga in något i morgon bitti, så höres vi när jag kommer hem igen :)
Take care.
Tschüss!

Torsdag

Jaja, jag vet att jag uppdaterar lite dåligt ibland. Men det är inte alltid det finns tid eller ork ;)
What to tell...?
Jo jag var ju ledig i tisdags eftermiddag. Jag åkte in till centrum och shoppade. Jag hittade en hel del faktiskt. Allt på H&M :) Bl.a ett par shorts i en längre modell, en hoodie med rosa!! detaljer och ett par supersnygga jeans som jag är otroligt nöjd med! :D Skor stod ju högt upp på min lista men hittade inga tyvärr.. eller...jag kollade inte så noga rättare sagt...heh. Det får bli bästa gång.
När jag shoppat klart åkte jag till DOM. Jag mötte upp ett par tjejer, sen åkte vi lite karusell. Fast vi började med den värsta typ så allt annat efteråt kändes mesiga. Inget bra tillvägagångssätt ;)
Jag har lite bilder med hinner inte lägga upp dom nu.

Påsken närmar sig. I morgon är det karfreitag (långfredag) och då åker vi iväg till Sylt. Det är en tysk ö som ligger i Nordsjön. Hd.se beskriver ön så här: Sylt är tyskarnas lilla Mallorca. Hela ön är egentligen en enda stor sandstrand och hit åker man för att koppla av i strandstolarna, cykla eller bara bada. Pappans mamma äger ett hus på ön, så vi ska bo där.
Det blåser tydligen ganska mycket där och vid denna tiden på året så är det inte så jättevarmt så det blir lite varmare kläder som gäller. Men mamman sa till mig att ta med badkläder, i fall att ;)
Vi kommer vara borta 10 dagar, vi kommer hem nästa söndag. Jag har ju min språkkurs till veckan men det är inte bestämt än om jag kommer åka hem till den eller inte. Men åker jag hem så kommer jag vara hemma tisdag-fredag till veckan. Är jag inte hemma då så kommer det inte bli någon uppdatering på ett tag men ni får stå ut ;)

På tal om min språkkurs, jag hade alla rätt på läxan vi fick efter första gången :D woho.

Guten abend

Ytterligare en dag har gått. Det var en ganska bra dag idag :) Lite gnälligt med B på morgonen men det gick bra tillslut. Sen åkte jag iväg till språkkursen! Jag köpte boken som man behöver ha, kollade igenom den lite snabbt innan vi började och jag har en känsla av att jag kommer behöva byta till en kurs som är snäppet svårare.... men men. Idag gick vi igenom hälsningsfraser, vart vi kommer ifrån o.s.v. Sånt som jag redan kan. Bra med träning antar jag :)
Vi är 6 st i gruppen. Alla kommer från olika länder; Japan, Brasilien, Italien, Polen och Indien.
Kursen är 3 dagar i veckan, måndag, onsdag och fredag men nu på fredag är vi lediga för det är ju röd dag och samma sak på måndag så det blir en ganska lugn start.

I morgon slutar jag redan kl 15.00! :D Skönt med korta dagar ibland^^ Jag tror jag ska ta mig in till centrum och shoppa lite. Det finns ett enormt shoppingcenter som heter Europa Passage, där det finns alla möjliga affärer. Behöver ha skor och lite toppar bl.a. Sen ska jag möta upp några från kyrkan och ta en sväng till Hamburger Dom - The largest funfair in northern Germany. Åka lite karuseller är aldrig tråkigt! Ska bli skitskojj :D Hamburger Dom förekommer 3 gånger/år och håller på en månad i taget. Just nu pågår Frühlingsfest. Senare blir det Sommerdom och Winderdom.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 21.00, vilket den snart är! Då postas ett ljudmeddelande från Bill (Tokio Hotel) Alla väntar spänt och är nyfikna på vad han har att säga ;) Vi har fortfarande inte hört något från dom på evigheter så det är kul att vi får ett litet meddelande i alla fall :)

liebe Bill

Kvällspromenad i solen & svensk tv

Jag orkade ta mig in till stan förut och träffa tjejerna i kyrkan. Det är ett himla trevligt gäng måste jag säga! :D
Några av oss tog en promenad i hamnen och njöt av det sista av solen innan den gick ner. Sen gick vi tillbaka till kyrkan och kollade på svensk tv. Lite småkul att det finns där ;) vi kollade på Wipeout. Och efter bara 2 veckor här så upptäckte jag att jag redan saknar svensk reklam! :P illa...haha.
Jag har inte varit hemma så länge, en halvtimme kanske. Borde kanske lägga mig så jag orkar upp i morgon men äh... jag sov till 10.30 idag så jag kommer nog vara vaken en timme till i alla fall. Har ett avsnitt kvar med Supernatural som jag kan fördriva tiden med :)

När jag kom hem så hade mamman fixat ihop ett vecko-schema åt mig och lagt på trappan. Det blir första veckan med ett riktigt schema. Innan så har det varit lite si och så med riktiga pauser o.s.v. Mycket bättre när man har ett konkret schema att gå efter :)

Och på tisdag slutar jag tydligen kl 15.00. Kanske skulle passa på att åka in till stan och shoppa lite :)

Jag är riktigt spänd inför språkkursen i morgon! :D


Helgen

Det har redan gått 2 veckor sen jag kom till Hamburg. Jag kan inte riktigt förstå vart tiden tar vägen. Oh well.... :)
Vädret den senaste veckan har varit underbart. Det är varmt och simply amazing. Vi spenderar en del tid ute på terassen. Lovely.

I fredags var vi några stycken hos en annan au pair och hade grillkväll. Det var väldigt kul :) Jag och en till stannade kvar och sov över. Dom och ett gäng till skulle till en park dagen efter och ha picknick, tyvärr var jag tvungen att jobba
:( men men... det blir fler tillfällen!
Igår var det dags för grillkväll igen, fast denna gången hemma :) Ett par vänner till familjen kom över. Det var väl trevligt och så men jag hänger inte med så mycket i konversationerna, dom pratar så fort ibland :P Jag drog mig upp till mitt rum ganska tidigt och kollade på ett par avsnitt Supernatural som jag glömt att kolla på.
En helt okej helg :)

Nu är jag själv i det stora huset, hela familjen är borta på något och kommer hem senare i eftermiddagn. Jag lagade nyss mat här för första gången. Kokade makaroner och slängde in ett par kycklingspett i ugnen - väldigt komplicerat ;)
Och det finns Coca Cola Zero i kylen men jag valde Apfelschole, för ja - så gott är det! :D
Just nu sitter jag lyssnar på Tokio Hotel. Det har inte blivit av att jag lyssnat på dom så mycket den senaste tiden, kände att det var på tiden nu :) Dann wird alles gut....
Det har bara gått 2 veckor men jag förstår så mycket mer av dom tyska texterna nu än innan. Visst, det finns både engelska och svenska översättningar men det blir ändå inte riktigt samma sak. Svårt att förklara =/

Oh och på tal om tyska - jag börjar spårkkursen i morgon! :D Det ska blir väldigt kul och intressant. Tror jag kommer gå 3 dagar i veckan, 11.30-13.00.

Om jag orkar så ska jag åka in till kyrkan på au pair träffen om någon timme :)

That's it for now!
Tschüss!


Hagenbeck Tierpark

Häromdagen åkte jag, B, mamman och en kompis till henne till  en djurpark. Vädret var underbart och man kunde gå utan jacka.

Här är några av bilderna jag tog.

Fula lamor



 

Kameler och en gasell



 

En bebisorangutang



 

En bebiselefant med klåda



 

En lite större elefant



 

Ingen aning... ser ut som en blandning mellan en hare och....råddjur? =/


Sist men inte minst - en dinosaurie! ;)

Vårtecken

Igår morse undrade jag lite smått för mig själ om det finns Citronfjärliar i Tyskland och om det gjorde det, när vaknar dom till liv? Senare på eftermiddagen så kom det en stor, gul fjäril och gled igenom trädgården :) Jag har även sett krokus, påskliljor, olika småkryp (inklusive spindlar) som vaknat till liv, feta humlor, flugor, löv som slagit ut. Vårtecken är underbart!  :D

Vi åkte inte till vännerna till familjen, vi stannade hemma och fixade lite i trädgården istället. Ställde fram lekerstugan och andra leksaker nu när vädret är så härligt. Sen satte jag och mamman i solväggen medan barnen lekte lite :)

Igår kväll var det trevligt. Vi åt lyxmat på McDonalds^^ sen tog vi en promenix runt Alster, sjön som ligger mitt i Hamburg. Det blev en skaplig promenad på ca 1,5 timme. Mycket tid till en massa skitsnack med andra ord ;)


April!

Min månad! Jag fyller år i slutet av månaden ;) 22 år... kanske börjar bli gammal..heh.

Här verkar vädret köra på varannan dag. Idag är det hur som helst underbart väder igen och solen värmer gott. Det känns som sommar i solväggen :)
I morse gick det bra med B.. nästan för bra. Inga protester what so ever och vi hade t.o.m tid till att lyssna på musik och dansa lite innan dom var tvunga att åka iväg till kindergarten. Jag behövde en bra morgon, jag har ont i halsen och känner mig allmänt hänging så jag hade inte orkat tjata på honom. Jag är nöjd :)
Nu ska jag vila lite innan han kommer hem. Vi ska åka till några vänner till familjen sen. Dom har också barn så dom ska leka lite.

Ikväll när jag har slutat så ska jag ta U-bahn in till centrum och träffa en tjej från i söndags. Vi ska nog käka lite å så :)

Så här fint var det häromdagen



När dom ordinarie landningsbanorna kräver underhåll så flyger flygplanen precis över huset

Eisblume - Eisblumen

Tysk musik är ju inget jag rynkar på näsan åt och jag har hittar ständigt nya låtar som jag gillar. VIVA är en superbra musikkanal ;) Dock så har jag inte sett en TH-video än =/ oh well...

Eisblumen med Eisblume är en låt som jag gillar enormt mycket just nu.



RSS 2.0