Green Day - 21st Century Breakdown Tour 2009

Jag och Susanne ska gå!!!!
Jag var i stan och köpte biljetter förut. 8:e oktober... can't wait! :D

Utdrag från denna artikel
Half of the set list consisted of songs from Green Day's past two albums, American Idiot (2004) and 21st Century Breakdown (2009). The other half included old-school Green Day songs such as the aforementioned "Longview," "Welcome to Paradise," "Basket Case," "Good Riddance (Time of Your Life)," "Brain Stew" and "Minority." They also covered the Isley Brothers' "Shout."

Dom turnerar i USA just nu, hoppas inte dom ändrar deras setlist till Europaturnén. GEIL!!!!








Thunder and lightning... again.

Igår kväll var jag barnvakt, då föräldrarna var ute på en dejt^^ Allt gick hur bra som helst, som vanligt. Ingen av barnen vaknade någon gång. Inte ens när världens åskoväder passerar precis över oss!  Det var längesen jag var så rädd som jag var då. Det igår morse var ingenting i jämförelse med det igår kväll. Fy fan.
Det blixtrade och mullrade hela tiden, det haglade, regnade och blåste.
Trots min rädsla så filmade jag lite och fick med ett par häftiga blixtar.
Detta är när det fortfarande är lite på avstånd, innan det drar igång på riktigt.
Ignorera mina kvidningar som kan höras på ett par ställen... jag vet ju trots allt rädd ;)
Kolla blixtrarna vid ca 2:00 och 3:19. Så såg det ut hela tiden 5 minuter senare :/

ca 25 blixtar på 3,5 minut

 

filmed by me


Are you feeling lucky today?

Nu är jag med och tävlar om biljetter till Tokio Hotel's akustiska spelning i Köln om en månad! Jag har aldrig tur när det gäller sånt här dock. Men håll tummarna för mig! ;)
Vinnarna dras den 17:e augusti.





Thunder and lightning

Åska. Jag hatar åska. Speciellt när jag blir väckt av det. Det hände nyss. Som vanligt när jag blir väckt av åska så stelnade jag till och vågade inte röra mig. Hjärtat rusade och ögonen vidöppna.
Mullren som är värst är dom som "sprakar", när blixten har slagit ner någongstans. Dom ger mig rysningar. Jag är glad för att det hade hunnit blivit ljust ute. Det är alltid värre när det är mörkt.
Jag har alltid varit rädd för åska och kommer alltid vara.

Så vackert, men ack så farligt



google lånade mig bilden

Time for bed

Trots att jag bara jobbat mellan 17.30 och 20.30 idag så är jag helt slut nu. Ska snart lägga mig och lyssna på Tokio Hotels album Zimmer 483, riktigt lyssna på låtarna, det var ett tag sen jag gjorde det, och läsa med i texthäftet samtidigt. Jag kan redan texterna så gott som utantill men jag är bättre på tyska nu och ska läsa med i texten och förstå allt. Jag började med det tidigare idag så ska fortsätta nu.
Jag vågade knappt hålla i häftet dock. Killarna i TH har ju trots allt själva tagit i det och skrivit sina autografer på det. Jag fangirlade lite när jag tänkte på det... miihi! 
Jag såg också att det är ett fingeravtryck i Georgs autograf och hoppas att det inte är mitt eget ;D

I morgon är nog den "jobbigaste" dagen på hela veckan. 8.30-14.00 och sen 18.00- open end. Fast efter kl 21 så sover ju båda ungarna :) Det var för övrigt i morgon som jag trodde att jag hade hand om B när han vaknade men börjar visst inte förrän halv 9. Nice. Ingen supertidig morgon denna vecka. Leben ist schön ;P

Nighty night.

my own... my precious!
ett av fyra häften jag fick signerat


Thank god for music

Mitt liv skulle inte funktionera utan musik ♥



 













Svårt beslut

Tiden går sakta när man har tråkigt. Och trött är jag också. Funderar på om jag ska lägga mig en timme eller om jag ska kämpa emot.
Det är soligt och varmt ute men ändå sitter jag uppe på mitt rum, där värmen påminner om en bastu. Jag har ingen lust att vara nere med dom andra när jag är ledig, då blir det ändå som att jag jobbar ändå och jag menar, vem vill vara på sitt jobb när man är ledig?

Jag hade sällskap på U-bahn in till språkkursen idag. En liten nyckelpiga hade åkt snålskjuts på mitt ben. Jag lät den krypa på min hand tills vi var framme och sen tog med den ut i det fria där den flög iväg :)

Läsa, kolla på film eller sova...?



Scorpions - Wind of Change

Av någon anledning vaknade jag med denna låten i huvudet.





Ekorr'n satt i granen?

Dags för bloggen igen ;P
Dagen är slut och jag ska snart lägga mig i sängen och kolla på True Blood, eller om jag kollar på en film istället, vill inte att avsnitten ska ta slut fort. I-lands problem..
Det gick bra att jobba förut, hade väl inte förväntat mig något annat egentligen men man vet aldrig på vilket humör B är på. Idag var han glad och gosig :)
Oh! Jag dammsög faktiskt förut, kors i taket! Det behövdes så jag tog mig ett rejält tag i nacken och släpade på dammsugaren uppför alla 3 trapporna. Det var jobbigare än själva dammsugandet. Men nu är det gjort :D

Jag satte ute på terrassen och käkade lunch tidigare idag. Efter en stund upptäcker jag en ekorre som sitter i grannens träd och äter den med.
 




Tips - Nivea Soft

Det var längesen jag tipsade om något så tänkte att det var dags nu.
Denna gången är det en fuktighetsgivande kräm som jag tipsar om. Nivea Soft. Den är till för hela kroppen och för mig är den helt perfekt. Så har du blandhy och inte har hittat en bra kräm, ge denna en chans :)



Svälja eller spotta?

Jag måste lägga in detta klipp! Jag hittade det på Tom's blogg som han har på Tokio Hotel's hemsida.
Poor guy...that's all i'm saying.





Boring

Har egentligen inget att blogga om men ändå sitter jag här och skriver... pfft.
Jag klarade som förväntat inte av att kliva upp kl 10. Nej, jag snoozade fram till kvart i 11.. Great. Drömde konstiga drömmar om Harry Potter. Jag kanske skulle sluta läsa ett tag?
Gick ner och la i tvätt i maskinen när jag väl orkade mig ur sängen. Tyvärr är det för molnigt för att ligga ute och steka men det är ändå varmt så funderar på att lägga mig ute ändå och lyssna på musik. Bläddra lite i TH's cd-häften nu när jag har dom här :)
Har inte damsugit än och kommer antagligen inte göra det heller. Wow, jag är verkligen duktig på att hålla mig till mina planer.

Dags att hänga tvätt och sen käka.


en av mina favoritbilder på Bill just nu


från 2007 i samband med Monsoon-videon


16 timmar

16 timmar. Det är antalet timmar jag sov inatt. Somnade som en stock igår och sov till kl 12 idag. Hade klockan på 9.15 så att jag skulle hinna till min tyska men, nej, det gick inte att ta sig upp. Jag stannade hemma och sov 2,5 timme till. Det behövdes.
Som jag nämnde så är det underbart att vara tillbaka. Jag trodde att det skulle kännas lite tungt efter min vecka med nära och kära och visst saknar jag dom, men det är här i Hamburg som jag hör hemma för tillfället. Sen får vi se.

Jag och Sofie hade ju ett antal timmar att slå ihjäl i lördags kväll innan det var dags att gå iväg till bussen. Vi gick bl.a på bio. Vi såg Harry Potter och Halvblodsprinsen. Det var bättre än vad jag förväntande mig och jag hade stora förväntningar på filmen! I can't wait to see it again ;) Filmen innehöll mer komedi än tidigare filmer och det jag gillade mest var nog när Harry hade tagit ett lyckobringande medel. Han var rolig med det i sig och var ganska mycket out of character. Funny funny.
Sen kollade vi på Björn Gustavson's DVD. Alltid lika rolig ;)

Slapp vecka som sagt. I morgon och på onsdag jobbar jag bara 17.30-20.30. Det är lockande att sova äckligt länge i morgon men jag ska försöka ta mig upp i rimlig tid (d.v.s kring 10.00) och tvätta, och jag ska även försöka ta mig i kragen och dammsuga mitt rum. Familjen ska vara hos A's föräldrar hela dagen så ska passa på när jag är själv så jag slipper bli störd av någon. Är det lika fint som det varit idag så lägger jag mig i trädgården och steker lite på fläsket :)

Nu ska jag kolla på ett avsnitt eller två av True Blood innan jag lägger mig.

Skittles!! Dom är snart slut, jag vill ha meeeeer




Movieposter



oh yeah!!

När jag och A gick igenom veckans schema förut så passade hon på att säga att familjen åker på semester 15:e till 22:e augusti. Och dom åker utan mig! Det innebär ytterligare en vecka ledigt för mig... woohhooo! :D Hade jag pengar så hade jag åkt till Sverige igen men eftersom det är så snart så hinner jag inte få ihop tillräckligt. Så jag blir kvar i Hamburg. Även om jag nyss varit ledig en vecka så ska det blir skönt med lite mer ledigt om ett par veckor ;)
Nice, nice, nice.

Hoppas Kiki hittar ett bra och billigt flyg hit ;D


Äntligen hemma

Nu är jag tillbaka hemma i Hamburg igen! Jag begav mig från Karlstad till Sthlm 02.15 inatt, och kom innanför dörren här hemma strax efter kl 18.00. Det har varit några kämpiga timmar måste jag säga. Men reskudden jag fick av mamma kom till användning och jag fick kanske 3 timmars sömn på bussen. Det är inte illa pinkat!
I morse hade jag några timmar att slå ihjäl på City Terminalen innan det var dags att åka ut till flygplatsen. Men Mariam kom och höll mig sällskap, så tiden gick fort :)

Jag hade lite svenska mynt som jag ville bli av med så jag shoppade lite i Taxfree'n på flygplatsen. Jag hittade ett stort rör med Skittles! Dom flesta TH-fans vet väl vad det är för något :P Det är ett sorts godis som tydligen ska vara gott. Jag har inte smakat det förut så jag köpte ett rör. Och jag köpte även av burk med "traditionella" karameller som man köper i taxfree-shoppar. Mint-kola... mmhm.

När jag kom hem nyss så var det ingen hemma :( jag hade ju saknat ungarna och ville gosa lite. Men icket... helt knäpptyst. Jag gick upp och började packa upp. Efter en timme kom dom hem! B följde med mig upp på rummet medan jag packade upp det sista. Vi snackade lite TH, jag och han ;) Jag viasade honom en bild på hela gänget i en TH-kalender  för ett tag sen och den bilden var för förra månaden och nu är det en bild på Gustav framme. Så B frågade efter bilden på "Oko Otel" som han säger :P Så jag visade honom den och sen fick han syn på min bild jag har på toalettdörren, han pekadepå den och sa "da ist auch Oko Otel", "und da auch" säger han med en gång och pekar på Fashion Against AIDS-bilden på byrån. Jag är imponerad... det ska nog bli folk av B också ska ni se ;)

B har ledigt från kindergarten dom kommande 2 veckorna nu så jag var inställd på att jag skulle få jobba extra mycket eftersom han kommer vara hemma, och att jag har hand om honom på morgonen som vanligt men jag snabbkollade  schemat när jag kom hem förut och det ser ut som att det blir en slapp vecka för mig. Gött! Jag tror jag har hand om B en gång på morgonen bara. I morgon börjar jag inte förrän vid 14.00 ;) Då kan jag sova ut. Det behövs. Dock så har jag språkkurs 11.30-13.00 men risken för migrän är stor i mrogon efter en dag som denna.

Jag är så jäkla trött. Jag ska försöka hålla mig vaken ett par timmar till, sen kan jag sova.

Fredag

Min Sverigevistelse lider mot sitt slut. Åker till Sthlm med buss imorgon natt och flyger ner till Hamburg på söndag. Veckan har gått fort och det har varit kul att träffa alla igen. Men det ska bli skönt att åka tillbaka hem till Hamburg :)
I morgon ska jag hälsa på Sofies brorson som kom i Maj och jag ska även försöka hälsa på min kompis Frida som fick en liten flicka häromdagen :)

Dagen har jag spenderat med min lillebror :) Vi har spelat tv-spel och kollat på ett par avsnitt till av True Blood, som han förövrigt brände ut på skivor åt mig. Ibland är det bra att ha en lillebror ;)

Om några minuter kommer mami och hämtar upp mig och kör in mig till Sofie. Ska tillbringa min sista natt där.
Hon har tyvärr inget internet så nästa gång jag postar är jag tillbaka i Hamburg.

Bis dann.
Tschüs.


Green Day - 21 Guns Live version

Finns fortfarande biljetter kvar... åh jag vill gå!



I'm still breathing

Okej, jag har lugnat mig lite sen jag postade sist. Men jag skakar fortfarande i huvudet åt det.
Det läckte ut små snuttar från ett par nya låtar med TH för en tid sedan och att döma av dom så kommer albumet bli bra! Jag får ha det i huvudet, det är ju ändå musiken som räknas. Men jag vill kunna se på killarna också, så jag hoppas dom skippar kläderna från den senaste bilden... ew.

Igår förmiddag åkte pappa, hans tjej och Daniel till Uddevalla. Daniel bor ju där och dom andra två ska bo i hans lägenhet under helgen. en liten tripp. Så jag sa hejdå till dom igår och kommer nog inte träffa dom förrän till jul nästa gång. Oh my, det är långt dit.
Så jag var hemma med Dennis och vi kollade på serier oxh en film kvällen igår och långt in på natten. Vi kollade på alla Supernatural avsnitt som jag hade kvar fram till säsongsavslutningen, sen spelade vi lite tv-spel innan vi satte på en skräckfilm; The Haunting in Connecticut. Den var ganska läskig och dessutom är den baserad på verkliga händelser. Hujedamej. Jag hade en kudde att gömma mig bakom, vilket Dennis mobbade mig för.
Sen kollade på vi ett par avsnitt av True Blood. Skitbra serie! Nu ångrar jag att jag inte tog med mig min externa hårddisk så vi kunde föra över serien. Urgh.. jaja.

Det verkar som att jag har haft bort mina Twilight-böcker! Hur man nu kan ha bort dom tegelstenarna är bortom min vetskap, men jag hittar dom verkligen inte. Jag lämnde ju plats i väskan bara för att jag skulle kunna ta med dom tillbaka. Damn it! Naja, då får jag väl köpa boxen som jag pratade på för ett par månader sedan.
Det är mer saker som jag tänkte ta med tillbaka, bl.a. några TH-skivor och ett par singlar. Inte alla kanske men dom som har lite mer betydelse än dom adnra och dom som det finns dvd-material på. Sen ska jag ta med ett kuvert med lite TH saker i, såsom mina gamla konsertbiljetter, stickers och flyer från Fanpartyt och några bilder.


Jag fick en reskudde av mami igår som jag tror kommer komma till användning



TH-stuff


scary....


The truth hurts

För första gången någonsin så måste jag säga att jag är besviken på Tokio Hotel.
Det har kommit ett par nya bilder i samband med en tävling och samarbete med NOKIA. Jag gillar inte att TH gör reklam för något , det kunde dom ha hållit sig borta från tycker jag. H&M i samband med Fashion Against AIDS är en sak, då handlade om något helt annat. Men nu... dom ska vara NOKIA's nya ansikte. Och deras stil på bilderna..nej det går inte, det ser bara löjligt ut. Jag visste att dom inte skulle gå efter samma stil som förut men jag förväntade mig något helt annat. Så dumt av mig. Nu sitter jag här med en läskig känsla i magen. Jag hoppas verkligen deras kommande skiva låter bra, annars måste jag nog ta mig en funderare...
Vad har dom tänkt, vart är dom påväg? Jag kanske vänjer mig.
Namnet på nya skivan är förresten Humanoid. Både engelska och tyska skivan kommer ha den titeln. Ordet är detsamma på engelska och tyska, bara att det uttalas olika.
Jag är inte så förtjust i albumtiteln heller.

Vinsten i tävlingen som jag nämnde är 350x2 biljetter till ett kort akustiskt gig i Köln (tyskland) 27:e augusti. Tokio Hotel ska framföra 5 gamla låtar + nya singeln som släpps snart. Även om jag har mina tvivel så vill jag självklart vinna ett par biljetter!





Oväntat nattbad

Jag har nyss kommit in efter att ha varit med en kompis ett par timmar så här på kvällskvisten. Vi stod ute och pratade ett tag först innan vi fick för oss (läs:han fick för sig) att åka och känna på vattnet. Han slängde sig i efter en stunds tvekan och jag gick bara i till hälften, sen fick jag nog :P Det var alldeles för kallt!
Men det var kul hur som helst och kul att träffa Robin. Vi har känt varandra sen vi var nyblivna tonåringar så jag är glad för att jag hann se honom innan jag åker tillbaka till Hamburg igen :)

Pratade nyss med Daniel. Han, pappa och pappas tjej sover kvar hos farmor och farfar. Daniel körde hem mig tidigare förut när jag tröttnade. Nu funderar jag på att sova i pappas säng istället för hårda soffan... ;P
Men först blir det en varm dusch så jag får upp värmen och sen frågar jag nog om Dennis vill spela lite tv-spel eller nått.
Eller om jag lägger mig med en gång.. kl är ändå snart 1.00 och jag har varit vaken sen 8 i morse. Ich bin müde.


Natti.

Min älskade vän i Tromsö

Jag pratade nyss med Amelie i telefon. Vi har inte pratat i tele på 4 månader så nu var det dags! Det är så otroligt dyrt för mig att ringa från Tyskland till Norge där hon bor så jag passade på nu när jag är i Sverige. Det är inte billigt att ringa härifrån heller men det går att leva med. Jag slog på stort och pratade med henne 45 minuter. Får kanske lida för det när nästa mobilräkning kommer men det är det värt! Jag saknar henne så det gör ont och vill så gärna åka och hälsa på henne... eller ännu hellre; att hon kommer till Hamburg ;) es ist egal, bara vi ses :)

Det var underbart att prata med dig, bb ♥

Jag och Amelie i Paris förra sommaren


Toalektyr

Det här kortet tog jag på toaletten på Lübecks flygplats i söndags.


Bilder från fredagen

Mörk bild men Bill syns i alla fall ;)



Susanne vid min U-bahnstation



Det ser lite läskigt ut men ack så god shotten var!



Vi stötte på ett namn som var bekant



Vi bytte ju skor ett tag och så här snygga skor hade jag på mig då!


Ganska sent på kvällen....


Schweden

Nu är jag i Sverige och allt är sig likt här.. det är väl både positivt och negativt.
Resan hit gick bra och jag kraschade inte denna gången heller :) Sofie hämtade upp mig på stationen i Karlstad  natt till igår och som tur var så hade hon bil. Vi kom inte i säng förrän kring 5 igår morse. Vi hade en del att prata om :)
Igår tog vi det ganska lugnt, vi åkte upp till Sofies pappas stuga och påväg dit träffade vi på min storebror och pappa som var på OK och tvättade brorsans bil. Det var en trevlig överraskning, jag skulle ha träffat dom idag egentligen men en dag tidigare gjorde inget :)
Till mat åt vi kålpudding! Det hade jag längtat efter... väldigt smarrigt! Vi slängde ihop en kladdkaka och tog med till stugan :) Igår ikväll drack vi lite rosévin och åt vattenmelon, sen la vi oss relativt tidigt.

Idag åkte jag hem till familjen, och ska vara här tills på fredag. Precis innan jag åkte i söndags så fick jag en påse med godsaker av aupair-familjen som jag skulle ge till min familj här :) Väldigt snällt av dom.
Jag har hunnit med att spela tv-spel med lillebror Dennis och suttit på balkongen med storbror Daniel medans han rökte :) Om en timme åker till farmor och farfar och hälsar på. Vi ska grilla... Mumma!

Jag har lite bilder från helgen att ladda upp men det gör jag senare när det finns mer tid.

Hej så länge.

Rolig helg och Sverige

Jag mådde inget vidare igår men fredagen var väldigt kul! :D Det var dock inte så mycket folk på stället vi var först så vi gick vidare till Reeperbahn senare på kvällen. Efter ett par felåkningar med U-bahn så hamnade vi rätt tillslut ;)
Susanne klagade på att hennes fötter gjorde ont, och det kan jag förstå med dom skorna som hon hade på sig! Vi bytte i alla fall skor en liten stund, snäll som jag är :P och jag som inte är van heels såg nog ut som Bambi på hal is... stapplade mig fram! Det är ett under att jag inte bröt fötterna.
Jag var inte hemma förrän halv 5 igår morse, stupade dirket i säng och sen upp och jobba kl 13.00.
Dagen gick otroligt sakta igår :/ urgh...
Sen kom Susanne kring kl 20.00 och jag matade E och la honom innan vi åkte in till kyrkan, till Fredriks avskedsfest. Ingen alkohol för varken Suss eller mig och ingen av oss var särskilt sällskapliga så vi stannde bara en timme. Jag hade inte ätit på hela dagen, föruom några körsbärstomater, så vi åkte till McDonalds innan vi åkte hem och sov. Lecker.

Nu har vi vaknat till liv, jag har checkat in mig online på flygplasten och jag ska snart hoppa i duschen och sen göra det sista innan det är dags att ge sig iväg.

Tiden är inte på min sida just nu, så i have to go.

Jag landar i Sverige kring 17.30.

See ya.


Freitag :)

Härligt med fredag! Familjen är på väg till sina släktingar, jag njuter av ensamheten och tystnaden i huset, Susanne är påväg hit och snart drar kvällen igång! :D Jag ska gå och möta Susanne vid u-bahnstationen sen, så går vi bort till Penny Markt och köper lite alkoläsk, eller alkopops som det heter här. Jag har kvar ett par sen förra helgen så det blir inte så dyrt för mig som tur är^^

Det verkar som att jag kommer få packa i stort sett allt på söndag morgon; kläderna hänger på tork nere i tvättstugan och i morgon jobbar jag 13.00-21.00 och direkt jag slutat så åker jag in till kyrkan på Fredriks avskedsfest. Men som tur är så sover Susanne här i morgon, så hon kan hjälpa mig packa på söndag ;D

Nej nu ska jag kila ner och ställa in mina alkopops i kylen och sen vänta in Susanne. Senare blir det Tokio Hotel's live dvd Zimmer 483 på beamer tagen med surround ljud! Geil!

Bis später.


Harry Potter and the Deathly Hallows

Den 7:e och sista Harry Potter-boken. Som för övrigt kommer bli uppdelad på 2 filmer, som har biopremiärer med lite drygt ett halvårs mellanrum. I don't like that.
Jag läste ut bok nr 6, Harry Potter and the Half-blood Prince, för några timmar sen. Jag hade som mål att läsa ut den innan jag åker till Sverige för att slippa släpa med mig tegelstenen (den är på 607 sidor) jag kommer ha nog med saker i handbagaget ändå, och jag hatar att göra upphåll i böcker som jag tycker om att läsa. Igår var jag "orolig" för att jag inte skulle hinna läsa ut den då jag hade lite mer än 100 sidor kvar. Aber ich habe dass geschafft!
Och ivrig och dum som jag är så slängde jag mig vidare på nästa bok med en gång, och den är också på 607 sidor och det finns inte en chans i hela världen att jag hinner läsa ut den till på söndag, och jag vägrar göra ett uppehåll, så nu får jag släpa på en tegelsten i alla fall.
Jaja.. det är väl det minsta av mina resbeskymmer.
Så fort jag får chansen så ska jag se nya Harry Potter filmen. Nu har jag boken färsk i minnet och förväntningarna på filmen är stora.

Det är absolut helt säkert att familjen åker bort i morgon. Woohoo!! Dom åker kl 14.00 efter att dom hämtat B på kindergarten, vilket jag skulle gjort egentligen och sen jobbat till 17.00. Men slutar jag 10.30 istället och sen åker jag på språkkurs. Det ska bli skönt med lite extra ledigt, det känns som att dom har gett mig mer jobb än vanligt nu i veckan eftersom jag är i Sverige nästa vecka... men men :P

Nu ska jag fixa med diverse saker inför resan och sen läääääääsa. Och sova.

Tschüs!

Bok nr. 7


Green Day - 21 Guns

Jag älskar Green Day's nya album 21st Century Breakdown.
Den nya singeln 21 Guns är ett mästerverk.
Dom spelar i Hamburg 8:e Oktober och jag vill så himla gärna gå! Finns det biljetter kvar när jag får min nästa lön så köper jag en!




Albumcover

Stress!

Okej, nu börjar jag definitivt känna mig stressad. Det är flera dagar kvar tills jag åker men jag vet inte riktigt hur jag ska få hop allt. Att börja packa i morgon är ganska tråkigt eftersom jag inte känner för att gå runt naken dom sista dagarna. Värmen ska hålla i sig, så att gå omkring i jeans lockar heller inte.
Jag har lite tid på fredag eftermiddag, lite tid på lördag förmiddag om jag inte är för bakis och liiiiiiite tid på söndag morgon. Urgh... Jaja.. det får gå som det går. Dessutom börjar jag bli nervös inför flyget på söndag. Jag kommer krascha, i know it. Att ta efter Kiki's råd att fortsätta dricka på söndag morgon efter partyt på lördag, kanske inte är så dumt ändå...heh.

Jag skippade min språkkurs idag, hade seg huvudvärk så jag gick och la mig i mitt stekheta rum istället. Sov mellan 10 och 14. Nu somnar jag väl inte sen bara för det.. så kan det gå. Sen träffade jag Susanne kl 16. Det var meningen att vi skulle åka och bada men jag tyckte inte att det var någon idé eftersom Suss skulle vara tillbaka hemma hos sig redan kl 19. Vi åkte in till stan och käkade på mitt favortiställe med indisk mat. Billigt och bra. Sen satt vi bara och tjata lite innan det var dags att åka hem igen.
På vägen hem gick jag in på REWE (tysk matvarukedja) och köpte en påse med mini-kringlor som jag ska med på min resa på söndag. Också billigt och bra, 55 cent för 250 gram.

Nu på kvällen sa mamma A att dom antagligen kommer åka bort på fredag eftermiddag och är borta över natten. Hela familjen! Hoppas hoppas hoppas! Susanne, du vet väl vad det innebär?! Zimmer 483 Live på hög volym på stora skärmen i vardagsrummet! :D


Suss med en kartong mat från Chutney



Mina kringlor




Stress?

Hm, undrar om jag borde känna mig lite stressad. Jag är inte klar med min packlista, jag har inte riktigt koll på allt jag ska ha med mig till Sverige och jag borde samla ihop lite tvätt som jag ska hinna tvätta innan jag måste packa. Eftersom jag kommer ha dåligt med tid både fredagen och lördagen så måste jag packa det mesta redan på torsdag. Eller jag borde hinna på söndag morgon...borde hinna. Jag kommer inte ha med mig så mycket, jag har för mig att det finns tvättmaskiner även i Sverige och dessutom ska jag ha med mig lite saker tillbaka hit, saker som jag saknar, saker som jag inte kunde ta med p.g.a för lite plats i väskan när jag åkte hit i Mars.
Dock så måste jag ta med mig datorn. Tänkte lämna den här, då jag inte ska slösa bort min korta tid i Sverige framför den, men den håller på och krånglar så det är bäst att ta med den ändå, så lillebror får ta sig en titt på den. Men jag misstänker starkt att den har nått sitt utgångsdatum (den är ändå rätt gammal) vilket är mindre bra :/ Jag måste ha en dator, så är det bara.
Det finns en massa småsaker jag måste göra innan jag åker: Leta upp min andra mp3-spelare som jag nästan är helt säker på att jag tog med hit, ladda den och fylla på ny musik, fulla på ny musik på min "ordinarie" mp3, kolla upp exakt tid för flygbussen här i Hamburg, leta upp mina åksjuketabletter, leta upp mitt pass (heh). Hm, det är mycket jag måste leta upp... ingen idé att förneka att jag är en rätt slarvig person ;(
Och jag har blivit dålig på att planera saker; i detta fall - pengar. Jag delade upp Sverige-resan på 2 månader men jag borde ha fördelat det på 3. Betalat lite då och då. Resen blir mycket dyrare än var jag räknat med. Dels för att stupid RyanAir har en massa kostnader som tillkommer, bussen från och till Sthlm är dyr, likaså alla flygbussarna. Pappa betalar flygbussen i Sverige och det tackar jag för! Annars hade det aldrig gott ihop. Som sagt, jag får leva på mamma och pappa medan jag är i Sverige. Mein gott.
Får ont i magen bara jag tänker på det. Jaja, det löser sig nog. Hoppas jag.


Idag har jag jobbat heldag och solen har beslutit sig för att komma tillbaka, i alla fall delvis. Men det är fortfarande kvavt och äckligt ute. Lite åska tack. Har gått med huvudvärk hela eftermiddagen/kvällen så jag ska snart ta ett piller och kila i säng.
I morgon har jag kort dag. Slutar 09.30. Sen har jag egentligen språkkurs men jag kanske borde vara hemma och göra lite av ovanstående saker. På eftermiddagen/kvällen fördriver jag tiden med Susanne.


Jag och lille E idag (E blev 8 månader igår)



Helgen

Bättre sent än aldrig, ey?
I lördags var jag som sagt på ett avskedsparty för 2 svenska tjejer, Johanna och Linn, som båda åker hem medan jag är i Sverige nästa vecka. Det var kul på partyt och vi fick t.o.m en välkomstdrink ;) Vi satt hemma hos Linn och grillade, drack, lyssnade på musik och hade det allmänt trevligt. Till efterrätt fick vi smarriga chokladmuffins med grädde och minismarties på toppen, och en läcker cheesecake. MUMMA!
 Med på partyt var bl.a en kille som heter Henrik och han kunde härma en massa olika dialekter! Värmländskan kan han dock fila på lite haha. När klockan närmade sig 12 så åkte vi in till Reeperbahn. Jag var otroligt trött, efter bara 4 timmars sömn natten innan, så jag åkte hem nästan med en gång, men det tar lite tid att ta sig hem på natten, så jag var ändå inte hemma förrän vid halv 3. Stupade i säng med en gång.

I söndags kom Suss hit och hämtade upp sin väska som hon lämnade kvar i lördags. Sen åkte vi in till centrum och hade picknick på en bänk med medköpt McDonalds-mat :)


Det är bara tisdag men jag har redan allt planerat inför helgen som kommer, eller det var egentligen klart redan igår.
På fredag ska jag med Susanne på något VIP party av något slag, ska bli intressant :P
Och på lördag har Fredrik, au pair-ledaren, avskedsfest, så då ska jag dit :) Men jag flyger ju till Sverige på söndag, så det blir inga enorma mängder alkohol. Det är obehagligt nog att flyga som det är :/

På väg till min u-bahnstation. Varför ska jag alltid göra mig till på kort...?




Susanne



Grillmästaren Linnea, hemma hos Linn. Elgrill, oh yeah!


Smarriga efterätter



Hej hopp

Den längsta förmiddagen ever. Det var jag med om idag. B beslöt sig för att vakna redan kl 6 i morse. Och jag somnade inte förrän kring kl 2 inatt så jag har varit lagom trött idag. Värst var det kring 8, då ville jag inget annat än att återgå till min säng.
P och A kom inte hem förrän 5 i morse och båda två har varit bakis, så dom kom inte upp förrän 13.30 när jag slutade. P var uppe en sväng kring kl 10. Han kom ner med E som hade vaknat till liv och fixade frukost innan han gick och la sig igen. Så där var jag med båda ungarna. B var på retligt humör och var elak mot E. Så förmiddagen var som sagt, den längsta i historien.

Nu är jag ledig tills på måndag morgon och ikväll blir det avskedsfest för 2 aupairer som snart åker hem. Vi ska grilla och dricka lite :) sen blir det nog utgång. Det är tur att alkoläsken här kostar hälften så mycket som i Sverige.
Susanne är här och vi håller på att göra oss i ordning. Vi ska gå bara regnet vill avta lite, det öser nämligen ner nu.

Ha en bra kväll :)
Tschüs.


Zizi säger godnatt

Ska snart hoppa i säng, ich bin ganz müde. Dagen/kvällen gick bra och det var kul att ha Susanne här. Varken E eller B var särskilt svåra idag, vilket jag är enormt tacksam för. Och jag nattade B för första gången. Det gick hur bra som helst, läste bara en saga och sen lämnade rummet. 5 minuter senare sov han :)

Jag och Susanne försökte oss på beamer tagen vi har nere i vardagsrummet. Jag har inte satt på den själv förut någon gång, så det tog sin lilla tid innan jag fick allt att funka.. heh. Vi kollade på Zimmer 1408. En skräckis... Den var inte så läskig som jag trodde att den skulle vara men det kommer nog vara lite obehagligt sen när jag ska sova. Att vi kollade på en stor skärm och inte på en vanlig tv bidrog nog en del. Effekter, effekter.

Nej, bäst att lägga sig. Ska jobba tidigt i morgon.


Susanne hade roligt med projektorn innan vi tryckte på play


Suss hade kudden beredd ifall att det kom något läskigt...


...och jag hade min stora krage att förlita mig på



Regn, regn, regn

Nu räcker det. Det är blött och kallt ute :( Jag vill ha sol och värme! Nästa gång ska jag inte klaga på värmen. I promise.

Nu ska jag snart iväg på språkkurs, sen plockar jag med mig B på vägen hem. Jag jobbar hela dagen i stort sett. A och P ska på bröllop och åker redan vid kl 13.00. Dom tar E med sig på första delen av bröllopet men kommer hem på eftermiddagen och lämnar av honom och sen åker till del 2. Det är otroligt jobbigt att vara själv med båda barnen så länge och speciellt när jag ska lägga B ikväll, vilket blir för första gången, så Susanne kommer till undsättning. Hon kommer hit i eftermiddag och hjälper mig lite :)

That's it for now.

Tschüs!

Guten abend!

Som jag trodde, så överlevde jag dagen. Det har inte varit jobbigare än någon annan dag. E sov ett par timmar på förmiddagen, då gosade jag ner mig i ett hörn i soffan och läste i HP-boken, som jag kommit mer än halvvägs i nu (boken är på 607 sidor). Kring kl 13.00 föreslog A att vi skulle åka ut och äta lunch. Det blev asiatiskt. Det finns ett ställe bara några minuter härifrån som har jättesmarrig mat. Mumma. Hon bjöd så klart ;P
Och nu på kvällen vaktar jag babytelefonerna. Jag ska gå in till E om en halvtimme och ge honom en flaska mjök. Jag byter bara ut nappen mot flaskan och han dricker medan han sover. Ganska coolt :P

Jag har ett litet Harry Potter-maraton med mig själv (ja, jag har kommit in i en HP-period) och har nyss kollat på första filmen, De Vises Sten. Ska kolla på Hemligheternas Kammare nu.

Nighty night.

Jag och Linnea. Jäkla turister! (bild tagen 26.04.09)


Guten morgen!

Ännu en dag i paradiset.
Regnet som vi blivit lovade är här! Det började igår, regnade inatt och nyss kom det en till skur. Det behövdes verkligen. Efter idag kan det räcka, jag börjar redan sakna solen och värmen. Jag är aldrig nöjd ;)

Idag jobbar jag nästan hela dagen. Jag har några minuter ledigt nu innan A kommer tillbaka med E som varit hos läkaren. Sen jobbar jag till 14.30 och är sen ledig till 18.00, då jobbar fram till 23.30, fast efter kl 21.00 då gäller det bara att hålla ett öga på babytelefonerna. Jag överlever :)

Nej nu kallar jobbet.

Nyaste bilden på Bill. He looks like a beautiful elf



zuhause!

Hemma!
Nu ska jag försöka mota bort huvudvärken som jag känner är påväg,
sen leta reda på ett par bilder om min dator vill samarbeta.


Innan jag gick hemifrån idag



Mitt nya favoritgodis



Mittwoch

Äntligen är det svalare väder! Jag bär, för första gången på länge, jeans och strumpor idag. Det är molningt men solen tittar fram då och då. Jag ska inte klaga på värmen men den värmeböljan som var, var olidlig.

Nu jobbar jag inget mer resten av dagen. Jag ska strax gå iväg till u-bahn och åka iväg till min spårkkurs, sen ska jag vara kvar i stan och kika lite. Kanske sätter mig på Starbucks med Harry Potter-boken och myser. Sen åker jag hem och filar på min packlista, som jag inte började med förrän i förrgår! Jag brukar ju börja i god tid och göra 3 olika versioner. Denna gången gjorde jag version 1 och 2 samtidigt. Men jag tror jag ska hålla mig till mitt ursprungliga sätt. Det gäller att börja i god tid bara.

Jag kollade klart på Ringen-troliogin igår kväll.. eller inatt rättare sagt. Kom inte i säng förrän kring halv 2. Dom har klippt bort mest från Konungens Återkomst. Har man inte sett dom förlängda versionerna så tycker jag att man ska göra det. Det har klippts bort både roliga scener och scener som förklarar vissa saker.

Nej nu måste jag kila.

Hej svejs.

Goodbye Michael Jackson 1958-2009

Jag har nyss kollat på MJ's begravning/minnesstund på tv. Dom var i samma arena, på samma scen, där Michael själv stod för 2 veckor sedan och repeterade inför sin sista turné; This Is It. 
Ceremonin pågick drygt 2,5 timme och var fyllt med känslomässiga inslag och tal av diverse kända personer som Brooke Shields och Queen LaTifah, och uppträdanden av bl.a. Stevie Wonder och Lionel Richie Även Michaels bror Jermaine Jackson framförde en sång med tårar i ögonen.
Familjen satt så klart på första raden och alla bröderna hade en silverhandske på ena handen, precis som Michael brukade ha. Hans barn var också där och när kameran svepte förbi dem så såg man att den äldsta pojken hade en Michael Jackson-docka i knät.
När kören sjöng en gospelsång; We are going to see the King, så bärdes kistan fram av MJ's bröder. Då snördes halsen ihop sig och jag hade gåshud över hela kroppen.
En av högpunkterna, om man kan säga så i detta sammanhang, var i slutet när alla syskonen Jackson och hans barn var samlade på scenen, och hans dotter gav ett tårdrypande tal på ett par meningar. Det var hjärtskärande.
Ett av dom mest känslomässiga framträdanden var när Jennifer Hudson sjöng Michael's låt Will you be there. Låten avslutades med Michaels röst i högtalarna, där han pratade ut dom sista raderna, precis som låten ska avslutas.

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tribulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart.




Goodbye Michael Jackson, The King of Pop.



Volbeat - Maybellene I Hofteholder

I love this song




Sol, bad och kamerainställningar

Några bilder från i förrgår








Jag grejade lite med min kamera som är pappas
och hittade både svartvitt-läget....



....och sepia-läget




Härlig dag!

Nu har jag nyss kommit hem från en härlig dag med Suss. Strax efter att hon kommit hit förut så gick vi till Stadtpark för att sola och eventuellt bada. Vi gick till badområdet i parken och det första vi gjorde var att lägga ut vår filt och våra handdukar och sen slängde oss i vattnet :P Det var årets första dopp för mig, och det är Juli redan.., det är ju nästan pinsamt. Men anyway så låg vi kvar där till klockan närmade sig 19.00. Då åkte vi in till Landungsbrücken och köpte döner och satte oss vid hamnen och åt. Ett bra avslut på en bra dag :)

I morgon är det dags för jobb och spårkkurs igen. Hoppas vädret är lite svalare då, jag vet inte hur mycket mer av värmen jag klarar av. Regnet och åskan som har blivit lovat flera dagar nu har vi inte skett skymten av och luften blir mer och mer äcklig ute.

Fixar med bilder i morgon, jag hör hur sängen och Harry Potter-boken ropar på mig.
Gute nacht.

yada yada

Vi såg Ice Age 3 igår. Det var den roligaste filmen jag har sett på länge! Jag skrattade nästan hela tiden :D Se den!!
Efter bion, som var slut kring kl 22.00, kände varken jag eller Suss för att åka hem så vi knallade runt i stan och fotade en massa saker :P Och vi såg jättestora spindlar! :O Inte lika stora som den jag såg på Sylt men dom var stora... och äcklliga. Hur jag lyckades att fota dom har jag ingen aning om. Hujedamej.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Suss kommer hit snart, i brist på annat att göra. Allting utom restauranger och caféer är stängda på söndagar. Mindre kul. Fast bion är öppen.. Transformers 2 finns fortfarande att checka av på listan, Om Suss inte är för snål så åker vi nog in och kollar på den ;)

Urgh, Suss ringde och väckte mig nyss, det ska hon få igen för! Fast kvart i 11 är väl bra tid att gå upp...

Nu ska jag kila ner och äta frukost och sen vänta in Suss.


Hej på er.

Bild på en av dom stora spindlarna!
Klicka här, bitte

Vi flummade en hel del






Suss kan konsten med att vara söt



och jag är väl inte så dålig jag heller (bild tagen från Suss's blogg)

 
Vi gick upp till Hühnerposten och kikade lite. Minnen från TH's Fanparty kändes i hela kroppen


Tom Kaulitz

Nyaste bilden på Tom.




Lördag

Jag gjorde rätt i som struntade i tyskalektionen igår, det var full rulle när jag kom tillbaka hit. A hade en kompis till henne här och hon hade med sig sina 2 barn, i samma ålder som B. Och dessutom var det mer än varmt.
Sen satt jag barnvakt på kvällen när föräldrarna var ute, vilket inte var så jobbigt med tanke på att ungarna sover då. Jag hate bunkrat upp med Marabou choklad, chips och apfelshorle. Och jag vet inte hur mycket vatten jag drack sammanlagt under kvällen. Jag var ner och bubblade nytt vatten hela tiden kändes det som. Jag kollade på Sagan om de två tornen - extended edition, som jag hittade i dvd-samlingen. Jag orkade dock inte kolla klart. Det var inte längesen jag kollade på första filmen i trioligin, också den förlängda versionen. Jag har bara sett dom vanliga versionerna förut och nu när jag kollade på dom här så undrar jag hur dom kan ha klippt bort vissa saker.

Naja, nu ska jag snart ner och jobba till kl 17-18 någon gång. Sen åker jag in till stan och ser på bio med Susanne. Transformers 2 och Ice Age 3 står överst på vår lista, så vi får se vilken det blir.

Bis später!

Fredag 3:e Juli

Som väntat, så är det stekande hett ute och snart ska jag ge mig ut för att åka iväg till språkkursen. Fast jag funderar starkt på att skippa den idag och åka in till stan istället för att kunna försöka njuta lite av vädret istället för att sitta inne i ett litet sketet klassrum. Jag ska jobba sen resten av dagen och långt in på natten, så jag tar ett break från allt innan^^

Nu har jag nyss bokat buss till och från Stockholm! Blev 400 kr fattigare på köpet. Naja, får leva på mami och papi är jag är i Sverige :) Jag är framme 02.45 i Karlstad... inte så trevligt. Då har jag varit på resande fot 12 timmar, jag kommer se mer död än levande ut. Men jag får träffa Sofie och alla andra så det är absolut värt det :)

Nej nu måste jag kila.


Hej svejs.

Torsdag 2:a Juli

Jag smälter bort. Orkar inte med den här värmen. I morgon tror jag dock kulmen kommer, det ska regna på lördag. Jag hoppas verkligen på åska också, det behövs nu. Det går knappt att andas ute.

Idag jobbade ett par timmar på morgonen som vanligt, sen var jag ledig fram till kl 16.00. Jag låg ute i trädgården ett par timmar och läste i Harry Potter-boken, sen kom A hem med asiatisk mat till lunch, smälte maten en stund ute i trädgården innan jag kilade upp på mitt rum, där det förövrigt kändes som en bastu. Hujedamej.
Jag fick en iPod Shuffle av A idag, bara så där :) Dock så är den bara på 512 mb, vilket betyder plats för få låtar, så det får bli en reserv när man är ute på resande fot eller är fast på en sketen liten ö utan tillgång till internet. Men nu måste jag lära mig hur iTunes fungerar, vilket jag tyckte verkade svårt när Sofie höll på att lära sig det. Men men.. det är väl en vanesak. Snällt av A var det i alla fall :D


iPod Shuffle

värmeslag och vätskebrist

Det är varmt... för varmt. Jag vet att jag inte borde klaga nu när det äntligen är sol och värme, sol är inget man ser mycket av här i Hamburg. Men när det är så varmt så man knappt orkar vara ute, då är det för varmt. Det har varit sån här värme ett par dagar nu och ska hålla i sig några dagar till.
I dag hade jag språkkurs, precis som varje onsdag och när jag skulle gå iväg till u-bahnstationen kl 11 i förmiddags så visade termometern 27.3 grader i skuggan. Jag var sjösvett innan jag ens hade kommit halvvägs. Och varmare blev det under dagen. Dock så har det varit lite molnigt, mycket åskmoln runt omkring, och tur var det, annars hade jag inte klarat av att vara ute och jag skulle hämta B från Kindergarten efter språkkursen.
Jag har väntat hela dagen på att det skulle börja åska men ingen åska hittills. Tidningen har sagt åska på lördag men det skulle behövas en urladdning redan nu, luften är kvav och tropisk. Huvudvärksvärme.

Jag träffade Susanne ett par timmar på eftermiddagen. Vi köpte smarrig italiensk glass, satte oss i skuggan och försökte äta upp glassen innan den smälte. Det gick så där, jag fick glass på mitt ben och i håret. Nice.

Jag hatar att det ska passa så otroligt jäkla dåligt med bussar när jag ska från och till Stockholm om 2,5 vecka. Jag kommer få resa nattetid åt båda hållen. Naja, jag överlever men tycker synd om Sofie, som jag kommer bo hos i början och i slutet av min vecka i Sverige.

Nu ska jag lägga mig och fortsätta läsa lite i Harry Potter and the Half-Blood Prince, som jag har hittat i bokhyllan. Jag har läst den förut, fast på svenska, och det var längesen. Så jag håller på att friska upp mitt minne nu när filmen snart kommer på bio. Ska dra på fläkten på full styrka också. Det är fortfarande över 25 grader ute och i mitt rum, som ligger högst upp, finns det inget ventilationssystem. Great.

RSS 2.0