En typisk dag

En typisk dag för mig ser ut så här:

Kliver upp mellan halv 7 och 7, beror på hur många gånger jag snoozar. Jag brukade inte snooza förr men både Amelie och Sofie har lyckats dra mig över to the dark side.
När klockan närmar sig halv 8 så går jag ner till köket och gör B's frukost och packar ner den i hans ryggsäck som han tar med till kindergarten. Sen blandar jag i ordning hans mjölk, tar med flaskan och går upp och väcker honom när klockan är kvart i 8. Och det är först nu nyligen som han tillåter mig att byta och klä på honom. Innan så har mamman fått gjort det för att han har blåvägrat och bara legat och sparkat när jag försökt.
Sen vaknar mamman till liv runt 8.20. Då är vi på nedervåningen och leker lite innan det är dags för mamman att köra iväg honom starx innan 9. Jag stannar hemma och tar hand om den lille, E.
Jag får äta frukost medan mamman är borta men jag väntar alltid tills hon kommer tillbaka, så vi kan äta tillsammans :) det blir alltid müsli och juice... mumma!
Sen är jag oftast ledig fram till kl 14 när B kommer hem från kindergarten men ibland följer jag med och handlar, går ut och går med E osv. Eftermiddagarna ser olika ut för varje dag. Känns det som i alla fall. Igår tex gick jag och B och köpte glass i en nyöppnad glassbar i området där vi bor. Och andra dagar står det annat på schemat. Gå ner till älven och mata fåglarna, gå till lekparken, gå till zoo och ibland är vi bara hemma och leker, lyssnar på musik, ritar och allt annat som barn gillar att göra. Oftast är mamman och E också med.
När klockan närmar sig 18.00 så går jag och fixar kvällsmaten, det är en av mina uppgifter. Men lite bröd borde väl jag klara av att ställa fram ;)
När vi ätit klart kilar jag upp på B's rum och gör det redo... Tänder nattlampan, lägger fram ny blöja och pyjamas, vädrar lite i rummet och drar för gardinerna. Sen ser jag efter E medan mamman nattar B. Jag plockar undan efter kvällsmaten och ställer in.
Sen är jag ledig resten av kvällen, om det inte är något speciellt, som idag, då kom den hit en som gav mamman massage (hon har problem med ryggen) och jag såg efter E så att inte han somnade (mamman har ett sovschema för honom som inte jag förstår mig på men han ska inte sova tidigt på kvällen för då vaknar han übertidigt morgonen därpå)
När jag är ledig så kilar jag upp till mitt rum och slappnar av fram tv'n ett tag eller sätter mig framför datorn, innan jag lägger mig och som jag skrivit i tidigare inlägg så somnar jag oftast innan kl 22.

Något vi alltid dricker här, är Apfelschorle. Det är äppeljuice blandat med kolsyrat vatten. Låter inte så gott kanske och jag var skeptisk innan men det är supergott! Det finns att köpa färdigt men vi gör alltid vår egen.

Wow... ganska mycket text... grattis till den som orkade ta sig igenom den.



Apfelschorle



Bilder från Sachsenhausen

Ett litet urval bland bilderna från igår.


Porten



Arbeit macht frei på grinden



Ett av alla vakttorn


En av barackerna



Suddig bild av "sängarna" som var innanför en glasvägg


"Badrummet"










Avrättningsplats


Fångarna fick gå ner och ställa sig vid väggen för att sedan bli skjutna


Krematorium...






En fånges dräkt


Montag

Gårdagen var väldigt intressant. Koncentrationslägret... ja.. vad ska man säga? Det var kusligt att gå omkring där. Det gick rysningar längs ryggraden hela tiden. Det var ett ganska stort läget och det tog kring 3 timmar om man skulle hinna se allt, vilket vi gjorde. Jag tog en massa bilder, jag lägger upp dom när jag har tid.
Jag hade inte varit och kollat på ett koncentrationsläger innan och vet inte om jag vill åka till ett igen. Det var intressant men bara tanken på vad som har skett på platsen en gång i tiden, så många som dött där. Läskigt.
Vi var och kollade på Sachsenhausen, som inte var ett utrotningsläger, utan främst ett arbetsläger.
Lägret ligger mitt i en stad... typ. Det bor människor precus vid kanterna av lägret. Där hade jag inte velat bo. Bo vägg i vägg med ett gammalt koncentrationsläger kan inte vara någon hit. Och tänk vad mycket det ska spöka där =/

Dom andra au pairerna var hur snälla som helst! I alla fall dom som åkte i samma minbuss som mig^^ Jag pratade inte så mycket med dom i den andra minibussen. Alla i gruppen har varit här olika länge. Den som varit här längt gick precis in på sin 13:e månad och den som varit här kortast tid (innan jag kom) gick in på sin andra månad.
Bilfärden tog 3 timmar enkelresa så vi hann prata en hel del och dom flesta verkar ha samma humor som jag och är öpnna för nya människor :)
Det är au pair-träffar varje söndag men dom träffas utöver det också ibland. Jag bytte nummer med några så vi får väl se hur det går^^


Jag tror B har accepterat mig och har insett att jag kommer vara här ett tag. I morse gick det hur bra som helst, jag hade hand om hela morgonprocessen själv och mamman fick en liten sovmorron innan det var dags att köra B till kindergarten.
Regnet verkar vara över för tillfället och solen skiner idag! Fåglarna kvittrar och det springer omkring en ekorre på gården. Vår vår :)

Oh, jag har redan varit här en vecka! Veckan har gått otroligt fort och jag tycker att jag har anpassat mig bra :) Ingen hemlängtan än ;) Fast... sitta och tjata en massa skit med Sofie vore ju inte så dumt =/
Jag var riktigt stolt över mig själv igår. Jag fixade att kolla upp tunnelbanelinjerna och vilja jag skulle ta, vart jag skulle byta osv. och jag hittade hem i mörkret igår kväll! :D

Britney Spears - If U seek Amy

Ny video från Britney. I love this song!



En snabbis!

Det blir en snabbis till update, har inte mycket tid nu.
Idag har jag, mami och B varit till Eppendorf, området brevid Alsterdorf där vi bor. Eppendorf är, enligt mamman, ett posh område^^ Vi var på jakt efter inneskor till mig och till B. Och vi hittade det vi sökte. Nu är alla varma om fötterna ;)

I morgon bär det av till Berlin. Ledaren för au pairträffarna varje söndag ringde till mig igår och gav mig lite info. Jag ska vara vid Svenska Kyrkan kl 10. Mamman ska inte med, hon hittade ingen barnvakt tyvärr. Men men... jag överlever ändå ;)
Vi ska till ett koncentrationsläger. Det ska bli väldigt intressant.

Det blir en myskväll ikväll med familjen i storrummet med brasa i eldstaden :) Elden har precis kommit igång och det börjar lukta rök^^ Jag blir sugen på att grilla korv! Grilla lite bratwurst kanske^^

Jag svarar på kommentarerna nästa gång.

Keine zeit, keine zeit!


Måste lägga till att det ändras till sommartid inatt!! Yay!! :D :D  Glöm inte att ställa fram klockan 1 timme ;)

Vad ska jag ha som rubrik?

Sitter och avnjuter min lediga kväll :) är ledig varje kväll iofs men ändå ;)
Kollar THF och alla andra Tokio Hotel forum. Jag och alla andra fans väntar spänt på nyheter som borde komma snart. Nyheter om nya singeln, nya albumet och den kommande turnén. Läste ett rykte idag om att albumet släpps 26 Juni. Det är ett tag kvar och vet inte hur mycket sanning det ligger i det men jag hoppas det stämmer. Eller att det släpps kring det datumet i alla fall. Det får ta den tid det tar och under tiden anpassar jag mig till livet i Hamburg. Passar mig bra.

Ännu mer framsteg med B under dagen! Mamman förklarade för honom i morse att jag inte kan så mycket tyska och att han skulle hjälpa mig med några ord så det har han gjort :) Och jag och han gick till ett bageri i närheten förut och köpte bröd till kvällsmaten och han pekade på en massa saker och sa vad det heter på tyska. Han är ett litet charmtroll när han vill :)

Oh! Jag ska till Berlin på söndag! :D Jag ska dit med några andra svenska au pairer. Har inte träffat dom någon gång men det ska bli kul ändå. Jag tror min värdmamma också ska med. Lite trygghet :) Jag har knappt varit utanför dörren sen jag kom hit så jag ser fram emot att få se Berlin :D Vad vi ska göra där har jag ingen aning om. Tyskland brukar vara ganska dött på söndagar...


Bett jetzt!

Torsdag [Donnerstag]

Om en liten stund ska vi åka iväg till doktorn med den lille. Han är sjuk. Poor thing.
Sen ska vi köpa busskort åt mig och åka förbi skolan för att höra hur det blir med spårkkursen. Det är inte ofta jag kan säga detta men jag längtar efter att få börja kursen. Jag vill så gärna lära mig behärska tyskan.
Och sen är det väl dags att hämta upp B på kindergarten.
I morse gick det lite bättre med honom. Han är fortfarande lite avvisande men inte riktigt lika mycket :) Och han visade mig hans bok och berättade lite för mig. Han satte sig vid bordet och åt hans frukost när jag bad honom. Framsteg :)

Jag sover underbart i min stora säng. Fast... kanske det beror på att jag är så trött på kvällarna. Jag kliver upp nån gång mellan halv 7 och 7 varje dag och somnar rekordtidigt varje kväll. Igår gick jag och la mig kring 21.30 och somande innan kl 22. Det är olikt mig :) Men å andra sidan så är jag i Tyskland hos en familj jag inte känner så bra än och det är väl heller inte likt mig :)

Jag ångrar såååå mycket att jag inte tog med mig Twilight Saga! Fick inte plats i väskan :(
Urgh.. varför skulle jag ha med mig kläder...who need clothes anyway ;(
Men jag vill ha Twilight boxen så jag funderar på att beställa den från Amazon. Vi får se.
Och det kliar i fingrarna på mig! Jag vill ju på Coldplay i Augusti och det finns fortfarande biljetter kvar till konserten i Hannover. Jag vill boka! Men jag måste ha någon att gå med. Anyone? Och jag vill ha Tokio Hotel turnéplan så jag vet om datumet är fritt^^

Twilight Saga Collection


Alsterdorf, Hamburg, Tyskland

Wow... vart ska jag börja..
Jag har varit i Tyskland hos min värdfamilj 3 dagar nu. Jag trivs som fisken i vattnet hittills och alla är väldigt snälla. Huset är stort men mysigt. Än så länge har jag inte märkt av några spöken^^
Men jag har däremot sett en spindel =/ Den var liten och gul med svarta prickar.
Det var bara mamman som hämtade mig på flygplatsen i söndags. Hon hade en blombukett till mig^^ och hon sa att hon ville ge mig något mer så hon sa att jag skulle sitta ner och vänta lite. Hon kom tillbaka med en liten tysk-svensk ordbok. Jag har ju redan en men det kunde jag ju inte säga till henne då haha.
När vi kom till huset så säger mamman att den äldsta pojken på 2,5 år ville öppna dörren när vi kom så jag skulle ringa på dörrklockan :) och öppnar gör en charmig liten blond kille. Han blev blyg med en gång dock haha. Han är dessutom i trotsåldern snart så han är lite avig, speciellt mot mig som är ny. Det ger väl med sig snart.

Det har varit väldigt mycket att ta in och smälta och information som jag ska komma ihåg. Mamman har gått igenom en del med mig men det känns som jag har redan har glömt bort hälften. Hon visade mig hur larmet till huset fungerar men det minns jag inte nu. Fick en fusklapp som tur var.

Jag har inte kommit in i rutinerna än men det kommer väl så småning om. Jag har inte börjat en språkkurs än, kursen jag skulle gå är full och jag står som första reserv.

Vädret är skit, så jag har inte kunnat se mig omkring i området. Det regnade hela måndagen och den dess har det snöat av och till. Jag fick en karta över Hamburg igår så när jag har möjlighet ska jag ge mig ut på upptäcksfärd. Fast det är väl bäst att hålla sig i närheten av huset. Vill ju inte riskera att gå vilse och mitt lokalsinne är inte det bästa :P

Vi skaffade ett mobilnummer åt mig igår men det funkar inte än, det måste bli registrerat först. Vi skulle ha köpt ett busskort också men det glömdes bort. Det hinns med :)

Det finns så mycket mer att skriva men jag tror det får räcka :)

Sofie, du hade rätt!

Igår undrade jag vad det skulle stå på bloggens nedräkning idag när den passerat 0 dagar, och Sofie gissade på att det skulle så -1. Och nu upptäckte jag att det står -1 dagar tills jag flyttar till Tyskland.

Ibland har du bra tur ;)


So far, so good

Allting har gått bra hittills, sitter på Arlanda och ugglar nu.
Bussen till Stockholm var inte ens halvfull så jag fick 2 säten för mig själv och kunde sova lite. Skrapade nog ihop nästan 3 timmar av dom drygt 4 timmarna som bussresan tog. Men det skulle inte vara dumt att krypa ihop i fosterställning i ett hörn och bara sova sova sova. Jag kommer vara död när jag träffar familjen på Hamburgs flygplats sen.

Resväskan är incheckad och godkänd. Den vägde 18,4 kg! Oh yeah baby!! :D har ju lite till godo t.o.m ;)

Det var jobbigt att säga hej då till Sofie inatt, det kom väl några tårar. Det kommer vara så konstigt att inte ha henne i närheten. Men vi ses snart igen! Innan vi vet ordet av det så sitter vi hemma i hennes soffa och har tråkigt^^
Ta hand om dig babe ♥

Urgh.. det är så tråkigt att vänta. Ska snart gå till gaten.. det är väl lika bra. Fast vi får inte gå på planet förrän om en timme.
Sitter på nån restaurang/café nu. Har ätit en smarrig yoghurt. NOM NOM!
Det är utsikt över startbanorna. Sitter och skrämmer upp mig själv. Planet till Köpenhamn är normalstort men planet från Köpenhamn är tydligen väldigt litet! Och små plan fastnar i trädtopparna, det vet ju alla. Damn it.
Jag checkade in mig via internet igår kväll och jag fick välja sittplats. Tog fönsterplats på båda planen så klart ;P

Nej, det är väl dags att gå.

See ya.


Last update

Nu är jag helt färdigpackad och klar! Jag fick kämpa mer nu än förut för att få igen väskan. Vet inte vad som hände.. det verkar vara mer i nu än tidigare idag :P Denna gången fick jag lägga mer än ett knä på för att det skulle gå att få igen dragkedjan. Och jag är säker på att den väger mer än 20 kg =/ Nicht gut. Övervikten per kilo kostar 105 kr/11 Euro och det har jag ingen lust att behöva betala. Jag får väga väskan på Arlanda i morgon så får vi se hur det slutar. Håll tummarna ;)

Mamman i familjen ringde till mig tidigare ikväll. Då hade dom nyss kommit hem från deras semester. Hon sa att dom såg fram emot min ankomst och att jag var väldigt välkommen :) Det kändes skönt men jag blev nervös efter samtalet. Nervösiteten slog till med all styrka och beslöt sig för att stanna.

Trots nervositeten är jag trött. Vi klev upp halv 8 i morse, en hel timme innan klockan skulle ringa. Helt fel dag att vakna tidigare på. Jag kommer knappast kunna sova något på bussen sen. Förra gången jag åkte med den så var den i stort sett fullsatt och jag fick ett säte vid mittgången. Det är omöjligt att sova då. Sitter man innerst så kan man i alla fall luta sig mot väggen/fönstret. Fick nog inte med än max en halvtimmes sömn, utspritt....någon minut här och där.

Nu har jag svamlat nog.
När nästa update kommer har jag ingen aning om. Får se om jag kan hitta ett eluttag till datorn på Arlanda när jag väntar, annars kan det nog ta ett par dagar.
Spårkkursen börjar på måndag också, så jag kommer inte ha överdrivet med tid.

Puss! ♥


Dagen D

Nu är det verkligen inte länge kvar! Mindre än 10 timmar till bussen till Stockholm går. Flyget går 09.25 i morgon.
Men jag är inte nervös längre. Dom senaste dagarna har jag varit ett nervvrak men nu känner jag inte någonting. Min teori är att jag passerat gränsen. Jag är bara tom nu.
Får väl se hur det känns ikväll^^

Jag har packat klart och väskan blev överfull. Jag fick lägga ett knä på för att kunna stänga den :P Men efter att ha packat klart så skulle jag in till stan och träffa en kompis, och det var soligt och varmt ute då så jag ville ha min vårjacka och den låg ju så klart i botten på väskan. Så jag rotade fram den och nu är jag tvungen att packa om allt.. heh. Men jag har ju tid på mig så det ska väl inte var någon fara.
Dock så skulle jag väldigt gärna vilja ha en våg så jag kan väga den, jag misstänker starkt att väskan väger liiiiite mer än 20 kg.

Min familj har jag redan sagt hej då till och jag sov sista natten hos Sofie, och kommer spendera dom sista timmarna med henne. Hon följer mig till bussen inatt.  Det kommer bli konstigt/jobbigt att inte träffa Sofie på ett tag nu efter att ha bott hos henne dom senaste 2 månaderna :(

Jag har träffat i stort sett alla som jag ville innan jag åker.
Katti och Amelie -  vi löser det på något sätt!

Nu är det bara att vänta....


Så här snygg var jag igår



Comet 2009

Tokio Hotel är nominerade i kategorin OnlineStar på den tyska galan Comet. Otroligt att dom blir nomineade trots att dom inte släppt något nytt material på länge.
Go Tokio Hotel!!

Ni röstar väl? Inte? Då klickar ni här!



Killarna vann 4 av 4 kategorier förra året!




Tips - Nivea lip care; Light kiss

Jag hittade ett läppbalsam på ICA när jag var och handlade förut. Det var en nyhet från NIVEA. Bestämde mig för att testa det.
Betyget? MVG! Konsistensen är perfekt och läpparna blir otroligt mjuka. Betyget hade fått ett plus också om det inte hade varit för den lite för starka "smaken" som påminner lite om tvål. Inte så mysigt kanske men den försvinner med en gång.


En söt liten burk

Kom vår, kom

Igår var det riktigt soligt ute. Jag passade på att ta mig en liten promenad längs älven. I min mp3 spelades Volbeat, som har blivit lite av mina favoriter dom senaste dagarna. Jag slog mig ner på en bänk och tänkte en massa. Ibland är det skönt att bara få vara ifred och ta itu med sina tankar.
Solen värmde och jag kunde slappna av.
Det blåste ganska mycket vid älven så hoppas inte att min förkyldning som börjar bli bättre tar omtag och jag sjuknar till igen. Det vore typiskt i sånna fall.

Idag är det också soligt och skönt. Inte lika soligt som igår dock men det blåser i alla fall inget :)
Om en liten stund ska jag gå upp till mami och äta mat. Mhhm mhm mhm!


Jag i solen



Underbart

Kinder überraschung! + rån

Vi köpte ett 3-pack kinderägg förut när vi var i affären.
Alltid lika spännande ;)







Nu fick vi reda på var ett rån i samma affär som vi var inne i förut! Vi lämnade affären precis innan det skedde.
En anställd hade blivit hotad med ett pistolliknade föremål.
Polisen letar efter killen med hundpatruller i området nu.

Scary.

Montag och allt möjligt

Festen i lördags var lyckad, jag hade skitkul :P fast vi kanske var lite väl många. Tror antalet låg kring 18 st. Väldigt trångt här med andra ord. Men vi gick ut när klockan var kring 23 så man överlevde ändå^^

Det var ett par st som jag ville skulle komma men som inte kunde =/ lite tråkigt men men... Ska träffa dom nu i veckan så jag hinner se dom innan jag åker ändå :)


Vi var lite trötta igår så söndagen blev ganska lugn. Jag somnade på soffan vid ett tillfälle.
Och idag har inte varit så mycket mer händelserik egentligen. Till mat blev det kålpudding, en favorit i repris. Ack så gott!
Nu håller vi på att tvätta och jag slåss mot en ihållande huvudvärk.

Nu behövs det bara en hand för nedräkningen... 5 dagar kvar....

Oh, just det! Det bästa på festen var en överraskning från Sofie. Dom senaste månaderna har jag pratat om att jag vill ha en Rubiks Kub men jag har inte kommit till skott och köpt en. Så Sofie hade köpt en till mig som en hejdå/tidig födelsedags present! Den bästa överrraskningen jag har fått! ♥ Hon är underbar min sambo (eller kombo som det också går att säga) Kuben ska med till Tyskland, så nu har jag att göra ett år :P




Party!

Det lilla monstret är tillbaka hos sin ägare, jag har dammsugit, cidern står i kylen och mina naglar är målade. Nu är det bara att vänta på att klockan ska gå så man kan börja göra sig ordning och sen korka upp!

Det ska bli riktigt kul ikväll med mycket folk :D Vi ska försöka komma ihåg att ta många kort också.
Sista festen innan jag åker nästa helg, så har en känsla av att det kommer bli lite ledsamt emellanåt...men men =/

Party on people!!





Fredagen 13:e

Kom på nu att det är ju fredag 13:e idag! Den andra av årets 3 st (den sista är i november) Än så länge har jag inte haft någon otur men dagen är inte slut än, så man vet aldrig ;) Sofie kommer hem snart, då ska vi laga mat... vem vet, vi kanske bränner ner köket!

Jag har kommit på att jag bör rensa bland mina saker oftare än vad jag gjort hittills. Jag rensar bara när det ska hända något, tex en flytt. Jag slängde hälften av mina nagellack och en massa gammalt smink nyss. Ändå så rensade jag bland det när jag flyttade för 2 månader sen. Jag har inte köpt på mig något mer sen dess men tydligen så kan man slänga mer än vad man tror först. Eller också slarvade jag första gången...heh.





Helg!

Helg helg helg. Vardagarna knatar på.
Prov-packade nyss. Det gick sådär.. kommer få ta bort några saker från packlistan. Men det ska väl gå bra ändå.
Ska rensa bland mina nagellack, sminket och smyckena sen, behöver inte dra med mig allt av det.
Skulle behöva ha en våg så jag kan väga väskan när den är färdigpackad, har en känsla av att den väger liiiiite mer än 20...heh. Jag är glad för att jag får ha ett handbagage på 8 kg också! Annars hade det blivit väldigt tajt.
Oh well...

Sofie jobbar och jag är hemma själv med Beda, Sofies mammas vovve. Det lilla monstret ville inte att vi skulle sova inatt/ i morse. jag är lagom trött nu.
I morgon blir det fest för hela slanten! :D Kommer alla som vi har pratat med så blir det en del folk här. Ska bli intressant att se om alla får plats^^

Förkyldningen var nog inte bara nerverna, jag snorar som aldrig förr och är hes till & från. Alkohol gör väl inte saken bättre. But what to do? ;)


En väldigt ung Bill


Tips - Vad heter låten?

Något som kan irritera mig otroligt mycket är när man hör en bra låt i en reklamsnutt eller liknande men man vet inte vilken låt det är osv.
På senare tid har jag velat veta vilken låt det är som spelas i reklamen för Robinson 2009 på tv4. Så jag satte mig framför Google.se som med allt annat jag undrar över. Och jag snubblade över www.vadheterlaten.se 
På sidan kan man söka efter reklamen/serien/filmen/trailer man letar efter.

Skitbra!



Oh yeah....




9 mars

Igår åkte storebror hem och idag har det bara varit en slö dag.
Katti berättade förut att hon var sjuk och hade feber, och allt eftersom dagen gick så kände jag mig mer och mer hänging och halsen kliar. Det slutade med att jag somnde på soffan.
Jag hoppas verkligen det bara är nerverna som spökar och visar sig på ett konstigt sätt. Jag har inte tid att bli sjuk. Fast... jag är hellre sjuk nu än nästa vecka.

Ska krypa ner under täcket i soffan nu med Twilight som jag tänkte börja läsa för 3:e gången.
Jag älskar The Twilight Saga ♥

Papi ska göra pannkakor ikväll... mhhm!




zwei wochen

Ja... om 2 veckor har jag varit i Hamburg 6-7 timmar. Undrar vad jag tänker om 2 veckor, exakt på timmen.
Jag blir mer och mer spänd och nervös ju närmare Dagen kommer.
När jag pratar med folk om hur jag ska bo, vad jag ska göra,hur familjen verkar o.s.v. så känner jag mig upprymd och vill iväg så fort som möjligt. Men jag sover mindre och mindre och tänker mer och mer. Och när jag ligger där och tänker så blir jag rädd. Livrädd. Hur kommer det bli egentligen...?
En massa tänk om väcks till liv.

Tänk om...
...jag inte trivs hos familjen
...familjen inte behandlar mig på ett bra sätt
...familjen inte kommer vara nöjd med mig
...jag inte hittar någon att umgås med
...jag kommer ha jättesvårt för att lära mig tyska
...jag blir bortglömd av vissa här hemma


Brown och Rihanna - gifta??

Jag kikade runt på lite den tyska nyhetssidan bild.de och hittade en artikel om Brown och Rihanna. Det ryktas om att dom nyligen gift sig! What?!
Det ska tydligen ha skett hemma hos Diddy i Florida.

Sant eller inte, så är det ju deras beslut. Hoppas verkligen det är värt det.
Det kanske är lättare sagt än gjort, men jag hade inte gjort det. Inte efter ett sånt bråk med killen i fråga. Jag har sett bilden på en misshandlad Rihanna som polisen läckte ut. Inte vackert.



New Moon

Enligt denna sida så kommer Twilight seriens andra del New Moon ha biopremiär i alla möjliga länder (inklusive Sverige) i slutet av November 2009. Men i Tyskland kommer den ha premiär den 7:e Januari 2010! Why?! Urgh. Dessutom kommer den säkert vara dubbad på tyska som alla andra filmer där (jag kommer aldrig förstå mig på varför dom dubbar men det är väl så det är där) Hoppas jag är så pass duktig på tyska vid det laget så att jag fattar ändå.
Jag vill inte vänta till den 7 Januari :( men vad har jag för val.

Fast om jag åker hem och hälsar på i December som det är tänkt så kanske jag kan passa på att se den då ;)



Från den sista scenen i Twilight

101 inlägg

Missade 100 gränsen^^

Ska snart hoppa in i duschen. Min storebror kommer och hämtar upp mig om en timme ungefär.
Han är hemma och hälsar på i helgen, så att han kunde träffa mig innan jag åker iväg till Tyskland. Vi är ganska nära och kan prata om allt med varandra. Jag kommer sakna våra långa telefonsamtal =/
Vi ska åka till farmor och farfar när han hämtat med. Sista gången jag träffar dom innan jag åker. Sen åker vi till mamma i eftermiddag och äter mat. Mhmm mammas mat! Bland det godaste som finns. Idag blir det skinkstek.. lyx ;)

Duschen kallar.

Strumpor med dödskallar som halkskydd!

Coolt va? ;)

Bag-in-box!


Jag....



...och min kära sambo.


tagna igår ;)

Oh yeah!

Gud va bra det var igår!! Och dom spelade mina 2 favoritlåtar. Woho! :D
Det var trångt och mycket folk, jag var nere på golvet vid ett tillfälle och jag tappade mobilen i golvet så den var i 3 bitar innan jag fick ihop den igen men det var det värt.
Jag lyckades få sångaren att signera min biljett men Nicklas, som fick mig att börja lyssna på Volbeat, gillar dom mycket mer än vad jag gör så jag gav den till honom, vilket han uppskattade väldigt mycket. Kul att göra någon glad :)

Jag och Sofie skulle bara dricka lite vin innan för båda två skulle upp idag men det blev kanske lite mycket och sen drack vi dessutom lite inne på nattklubben.
Det är lite segt nu kan jag säga hehe.

Men hela kvällen var skitrolig så att det är segt idag får man ta med en klackspark! :D

Volbeat ikväll!

Ikväll är det dags :D
Jag vet inte om jag räknar mig själv som ett fan men musiken är bra och det ska bli riktigt kul att se dom live :)

Dom spelar på en nattklubb som ligger 5 minuter härifrån. Det blir en liten förfest här innan. Jag och sofie ska dricka vin! Smaskens!



Den lilla sjöjungfrun

En av mina absoluta favoritfilmer från Disney är Den lilla sjöjungfrun.
Jag och Sofie kollade på den igår. Vi reagerade på några ord som förekom i filmen.

- Ariel nämner ordet utopi i sin sång Hela min värld. Barn har ingen aning om vad en utopi är. Inte ens jag visste vad det betyder, så jag fick slå upp det nu och wikipedia säger så här:

Utopi, ett tänkt idealsamhälle. I vardagsbruk kan ordet ibland användas i bemärkelsen orealistisk.

I litterära sammanhang är en utopi ett verk som skildrar ett idealsamhälle som finns på en avlägsen plats eller i en annan tid. Ordet utopi skapades av More och betyder ungefär "den goda platsen som inte finns någonstans".

- När Ariel har räddat Eric från att drunka så blir han hittad på stranden av Grimsby som säger såhär: Eric, du njuter verkligen av att utsätta min gamla kropp för sadistiska påfrestningar.
What?!

- Sjöhäxan Ursula kallar Ariel för slyna när det inte går som hon har tänkt sig. Jag vet att det finns fler än en betydelse för slyna men... slyna?!

Det var det vi reagerade på. Varken jag eller Sofie har reagerat på det förut och barn snappar knappast upp det men det är ju en barnfilm. Klart man reagerar.






Bakom mina solglasögon

Hot & Steamy Kaulitz Twins





SAS

Nu har jag nyss pratat med SAS. Glömde ju fråga angående bagaget när jag hade dom i luren sist.
Hur som helst så ska jag inte gå och hämta mitt bagage när jag landat i Köpenhamn, det sköts automatiskt. Och jag behöver heller tydligen inte ens checka in mig själv som jag trodde, utan kan gå dirket till säkerhetskontrollen.
Gött, med tanke på att jag inte har så lång tid på mig innan jag måste vara i gaten till flyget vidare till Hamburg.

Bokade buss till Stockholm i går. Så nu är nästan allt praktiskt med själva resan klart.

Och det är mer nervöst än någonsin!

Coldplay - Fix You (live)

Den här låten är en av mina favoriter av allt jag lyssnar på. Jag ryser lika mycket varje gång. Fix You har hjälpt mig genom mycket.
Älskar publiken i slutet av låten.



2 Mars

Det är Mars redan. Äntligen en vårmånad. Vårdagsjämning och man ändrar till sommartid.
Dom senaste dagarna har det varit strålande sol. Sol som faktiskt värmer. Hade det inte varit för snön som ligger envist var på backen så hade man kunnat tro att våren redan är här. I alla fall dom senaste dagarna... Idag snöar det :(

Mars, månaden då jag åker.
Nedräkningen pågår för fullt och den är nere på 19 dagar nu. Det känns som att jag borde sätta lite fart med resten av förberedelserna innan jag blir för stressad och det slutar med att jag inte gör någonting. Och det är inget alternativ.
Jag har kläder hos mami som jag ska gå igenom och se vad jag ska ha med mig. Jag är redan nu ganska säker men jag ska hämta dom också. Sen har jag saker hos mami som jag ska ha med mig, saker som ligger i kartonger... omärkta kartonger. Great.
Resväskan är hos papi och resten av mina kläder/saker här hos Sofie. Det blir lite pysslande för att få det att gå ihop men det ska väl lösa sig.
Jag kommer ha ganska mycket med mig när jag ska till bussen till Stockholm, så jag trodde någon skulle bli tvungen att köra mig men Sofie erbjöd sig att hjälpa mig. Väldigt snällt av henne, med tanke på att bussen går kring 2 på natten.

Det ordnar väl sig med allt...

Nu blir det lite lunch.
Tschüss!

Volbeat

Till någon som vill lyssna på bra musik så kan jag rekomendera den danska gruppen Volbeat.
Mina favoriter är I only wanna be with you och The gardens tale.
Jag ska på Volbeat på fredag, det ska bli kul! Hoppas dom spelar dom här låtarna.


I only wanna be with you



The gardens tale


Jag kommer alltid tänka på min kompis Nicklas när jag hör Volbeat :)

Mår som man förtjänar

Igår va jag ute med några kompisar. Vi hade skitkul :D eller jag hade det i alla fall. Det blev inte så mycket dansgolv för mig, jag träffade en kompis som jag inte hade sett på ett tag, så vi satt och pratade :)
Men jag drack kanske lite för mycket, eller för fort. Jag brukar aldrig ha huvuvdvärk dagen efter men när jag vaknade i morse trodde jag att huvudet skulle åka av! Jag låg i soffan och tyckte synd om mig själv ett par timmar innan jag somnade en stund. När jag vaknade efter tuppluren så var huvudvärken borta :)

Jag och Sofie har slappat i soffan hela dagen. Kollade på Skönheten och Odjuret förut :P Synd att Disneyfilmer idag inte är som förr!


RSS 2.0