Boring sunday

Jag slog upp ögonen kvart i 11 i förmiddags och kände med en gång att jag hade sovit för länge. Nu kommer jag gå runt och vara seg och trött hela dagen.. great.
Jag kände även att det var dags att dra på mig min ROCK HARD F*** SAFE t-shirt. Jag har inte velat använda den än.. helst så hade jag velat ha en till i både kill och tjejmodellen innan... Ja det är så jag fungerar^^ Men jag sitter nu med tjejmodellen på mig och hoppas på att det finns t-shirtar kvar om några dagar. Men gör det inte det, så har jag ju fortfarande killmodellen helt orörd med lapp och allt kvar :)
Ytterliggare en sak som jag kände i förmiddags var att jag skulle måla mina naglar svarta. Förr hade jag alltid svarta naglar men började sedan variera med mörklila, mörkröd och mörkblå och någonstans på vägen så blev svart bortglömd. Men nu är naglarna återigen svarta efter flera månaders frånvaro och allt är som det ska :) Dock så har lacket blivit lite gammalt, konsistensen kändes nästan som tjära, så det blir till att köpa ett nytt till veckan.

Söndag.. tråkiga söndag. Jag hatar att allt är stängt på söndagar. Eller nästan allt i alla fall, så det är ingen större idé att åka in till centrum och kika. Fast jag har inga pengar ändå, men det är kul att bara sitta och kolla på folk :P Det är väldigt soligt ute så ut vill jag i alla fall.
Jag hade så tråkigt förut så jag städade mitt rum. Dammsög och hela köret, vilket var väldigt behövligt.

Nu ska jag se om jag kan få iväg ett par mail.
Bis später.

Oh yeah!



Lördag

Då har man precis avslutat arbetsveckan. I morgon är jag heeeeeeelt ledig. Och jag kommer som vanligt inleda dagen men att sova otroligt länge, vilket innebär till kring 10-11 någon gång. Hemma i Sverige kunde jag sova till kl 13 utan problem. Naja, att sova bort hela dagen är väl inget kul ändå. Har dock inga planer för i morgon, så det blir väl till att åka in till kyrkan och hänga med det svenska gänget :)

Idag har vi haft kalas för A, hon fyller år :) Tårta, musik, presenter, blommor, gnäll från barn och huvudvärk summerar dagen ganska bra.

Tokio Hotel vann sin Comet igår kväll! :D Woohoo! Det var deras 10:e Comet, som också är rekordet. Ingen annan artist har vunnit så många. Och vi ska ha i åtanke att Tokio Hotel slog igenom i Augusti 2005, så det är inte dåligt!

På tal om Tokio Hotel, så hade VIVA en helgspecial nu ikväll där dom visade en massa videos i karaoke-version. Dom visade allt från Pink och Take That till Prince och Extreme. Och så klart Tokio Hotel. Monsoon visades och jag sjöng med för fulla muggar! Monsoon är den första låten/videon med TH som jag hörde/såg och som drog mig in i TH-världen en dag i Juni 2007 och jag har sett videon oändligt många gånger sedan dess och än idag känner jag fortfarande det där pirret i magen av den och helikopterljudet i början ger mig fortfarande rysningar. Monsoon är och kommer alltid vara speciell.
(Jag menar, jag har ju tatuerat in en textrad från den, for crying out loud!)

Som om jag behöver ha karaoke-versionen...pfft.




This is me today :)



Zizi säger god natt.

Den är min!

Ich liebe es....liebe liebe liebe liebe!
Jag hade minimalt med tid men jag stressade in och lade vantarna på en kill och en tjejmodell. Ja, jag var ju liksom tvungen! Och jag spenderade mina sista pengar på dom också. Nu har jag exakt 70 cent tills nästa vecka. Men det är värt det!
Den är så snygg! Det är nästan så jag inte vill använda den...heh, vill inte slita ut den. Jag är en samlarnörd när det gäller TH och en sån här grejj måste jag samla. Så... om det finns kvar t-shirtar till veckan, så är risken stor för att det slinker med en till hem i samlarsyfte. Vadå? Det kan vara kul att ha om en sisådär 30 år. Kul att se tillbaka på :)

Lite pics!

Jag var tvungen att ta ett kort i affären^^



Alla artister som varit med i kampanjen


 

Yay!
Påsen kommer jag spara^^


På insidan, i nacken


Ett fint kort på tvillingarna...


.
...och inuti ligger det en kondom.
Kampanjen heter ju ändå Fashion Against AIDS ;)



okej nu jag har flippat klart.
Rock hard f*** safe


Onsdag

Det är onsdag kväll redan. Jag har varit på min språkkurs som vanligt. Vi närmar oss slutet av kursboken så jag frågade vad som händer när boken är slut. Och tydligen så har första nivån en bok till, så dom som vill får fortsätta över till nästa bok och sen blir det ett stort prov när den boken är slut.
I kursen som jag går, så betalar man inte per kurs, utan per månad, så man kan "hoppa av" när man vill. Jag tror att jag kommer fortsätta till nästa bok men det är inte jag som betalar så jag måste höra med P och A.

Allt är som vanligt här. B är dock fortfarande sjuk och ska vara hemma i morgon också, så det är lite mer att göra på dagarna. Men jag fick sovmorgon i morse! A tog hand om B istället för mig, så jag sov till halv 10. Lyx!

Jag skulle ha träffat Suss idag egentligen men jag var tvungen att jobba över kvällsmaten. Morföräldrarna skulle varit här men dom är sjuka så det körde ihop sig lite. Tråkigt men så är det. Kan trösta mig med att jag har sett både 1000 Meere och Durch den Monsun  på VIVA idag. Jag älskar Tokio Hotel så jäkla mycket! Jag kommer aldrig få nog av deras musik. Det är väl ingen som är direkt förvånad....

Anyway, i morgon är det dags för H&M's kampanj mot AIDS. Jag åker in till centrum i morgon eller på fredag för att leta efter en TH t-shirt.
Jag tror vi behöver ha en påminnelse om vilken t-shirt jag menar ;)




Tokio Hotel - Spring Nicht live at Comet 2007

På fredag är det dags för årets Comet, en musikgala i Tyskland och hela veckan är det "Comet vecka" på VIVA, kanalen som sänder galan. Bland annat så visas det videos med dom nominerade och man kan rösta fram olika klipp som ska visas. Igår kväll fick man rösta på dom bästa framträdanden från tidigare galor. Och så klart så visades Tokio Hotel. Dom har uppträtt flera gånger sen dom slog igenom men det bästa är just detta framträdandet!
Spring Nicht tillsammans med en orksester.
Det är otroligt vackert och orkestern gör det hela ännu bättre. Jag får gåshud varje gång.




Måndag

Efter en bra helg så väntar en ny vecka med mycket jobb! Denna vecka blir lite speciell, i alla fall helgen. A fyller år på lördag så det blir firande både fredag och lördag kväll, så jag har hand om nattskiftet på fredag och jobbar till 22 på lördag. Jag är ledig ett tag på dagen hela helgen så så farligt är det inte. Men morgondagen blir kämpig,då jobbar jag från kl 7.45 till 21.30. Utan break. Kommer bli tufft.  
Dessutom är B sjuk igen. Så han var hemma från kindergarten idag. Måste ner och fråga hur det blir i morgon. Blir han hemma fler dagar så kanske A behöver ha min hjälp även när jag är ledig.
Jobbig vecka som sagt men det är sällan så jag står ut.

Är B frisk till på torsdag så kommer jag ha tid att åka in till centrum på torsdag förmiddag och kolla efter TH's AIDS t-shirt! Yaaaay! Jag hoppas jag hittar en affär av Hamburgs alla miljoner H&M-butiker som har t-shirten Är jag för tidig, så dom inte har hunnit fått upp kampanjen än så äker jag in på fredag. Jag vill ha en t-shirt....eller 2 :P

Jag känner mig sjuk....eller något. Svalget känns inte bra och jag ögonen svider som det gör på mig innan jag får feber. En förkyldning kan jag stå ut med, men inte feber. Hatar feber.
Sov ett par timmar nu på eftermiddagen i hopp om att jag skulle känna mig bättre sen men det gav snarare motsatt effekt :(
Jag är glad för att jag varit mycket ledig idag. Har jobbat 3 timmar sammanlagt.

Nu ska jag återgå till Votingpartyt vi har på THF! Tokio Hotel ska vinna sitt pris på Comet Awards på fredag, så det så!

En bra helg

Jag konstaterade nyss att det har varit en bra helg :) Bio i fredags och utgång igår. Det är kul att umgås med Suss, vi är lika på så många sätt. Hon är lätt att vara med och lätt att prata med just för att vi förstår varandra så bra, trots att hon bara varit i Hamburg en månad.
Idag har jag varit ganska trött, jag var inte hemma förrän kl 4 i morse. Det hade börjat ljusna då...heh. Sen kunde jag inte somna med en gång, så somnade säkert inte förrän närmare kl 5. Jag började inte jobba förrän kl 12 så jag kunde sova till 11 senast men så klart att jag vaknar kl 10 och inte kan somna om. Så nu bin ich müde. Jag ska göra läxorna vi har till i morgon, sen ska jag kolla på Saw III och sen soooooooooova!

Surprise surprise..... inga bilder.

Natti.

Susanne, wo bist du???

Jag sitter uppe på mitt rum och väntar på Suss. Hon är lite försenad. Men det är lugnt, jag underhåller mig själv så länge: lyssnar på musik och dricker vin :P Insåg nyss att jag har kommit halvvägs på flaskan. Nu får hon skynda sig :P
Jag var till ALDI förut och köpte refill till min mobil och skulle även haft något ciderliknande men det fanns icke så det fick bli vin. Vinet är otroligt billigt här, Jag gav 2.75€ eller något. Typ 30 spänn. Och gott var det också! Det påminner väldigt mycket om Foot of Africa, som är ett av mina favoritviner. NOM NOM!
 Just nu ligger det på kylning i mitt extremt tiny handfat (Katti vet hur litet det är haha!)

B vaknade så klart tidigt i morse, halv 7 för att vara exakt. Dumma unge... sov när du kan! Han hade somnat väldigt tidigt igår kväll så det är väl inte så konstigt att han vaknade tidigt idag men ändå. Jag ville sova mer =/
Men det innbar att han var extremt grinig på eftermiddagen. Skrek och grinade för ingenting. Han sover inte på eftermiddagarna men när han är så trött som han var idag så är det okej men det är inget han gärna vill. Men jag lyckades lura honom, så han sov 1,5 timme. Och E sov också så jag låg och slumrade på soffan en halvtimme :)

Det ska bli kul att gå ut ikväll :D jag är taggad!


God natt

Jag är nyss hemkommen från bio med Suss. Vi såg som sagt Änglar och Demoner. Den var väldigt bra, fast DaVinci Koden var lite bättre. Filmen var på engelska men det fanns ingen undertext så man uppfattade inte allt, så jag skulle vlja se den en gång med text också... Vi var i en annan biograf än den som jag och Katti var på när hon var här. Och denna biografen hade så man fick välja söta eller salta popcorn, Jag tog så klart salta :P fast dom var inte så goda ändå.
Jag och Suss var inte så nöjda med våra platser, då vi hade folk framför oss så vi bytte precis när filmen skulle börja. Jag tog ett loveseat :D Mycket plats att breda ut sig på!

Nu är jag megatrött och ska snart hoppa i bingen, börjar i morgon när B vaknar till liv. Håller tummarna för att han sover i alla fall till kl 8, helst 9.
Jag och Suss ska nog ut i morgon kväll :) Jag börjar kl 12 på söndag dock, så det kan inte bli så hårt festande^^

Gute nacht.

2 månader

Japp, då har man varit en Hamburgerbo i 2 månader... exakt. Jag vet inte ens om jag har fattat att jag är här. Ibland kan jag stanna upp och komma på mig själv tänka; Hm, jag är i Hamburg... Weird.
Dom flesta som jag pratat med har sagt att hemlängtan kommer efter ett par, 3 månader. Jag har inte känt av något än, så det blir nästan som att jag går och väntar på att den ska komma. Men jag tror inte det kommer bli någon fara, jag känner mig hemma här :) Visst var det lite jobbigt att vara här när jag var sjukare än vad jag varit på länge men jag låg ju bara i sängen ändå, det hade inte varit någon skillnad om jag hade varit i Sverige.
Sen är det lite tråkigt att jag missar vissa saker.. Som t.ex att Sofie blev faster förra veckan, till en liten Vincent. Och i Augusti får Frida en bebis. Men det är saker som jag visste om när jag åkte.
Jag överlever ;)

Jag ska jobba i eftermiddag. P frågade mig om jag kan se efter E ett par timmar efter min språkkurs och eftersom jag inte har något för mig så är jag snäll och gör det :) Ich bin ganz nett! (Jag är väldigt snäll!)

Nu på morgonen pratade jag och A om hur allting går bra med B nu. Och vi kom fram till att vändningspunkten kom när Kiki var här. A tror att jag blev mer "levande" för B när han såg mig med Kiki. Men jag tror att Kiki har magiska krafter ;)
B pratar fortfarande om henne och frågar efter henne. Idag frågade han om hon kommer tillbaka och det sa jag att hon gör :)

Kann Spuren von Nüssen enhalten

Kan innehålla spår av nötter. Så står det på min burk med jordnötter. Det är ju löjligt...

Jag drog nytta av min lediga dag och sov till kl 11, då mitt alarm gick igång. Kan ju inte sova hela dagen ;) Kl 14 mötte jag upp Suss och vi ändrade våra planer lite då vi fick höra talas om en picnic i en park med andra au pairer. Inga svenska denna gången, utan det var från alla möjliga länger, t.ex Kanada, Brasilien, Finland... hm... USA.. och några till. Så vi åkte dit. Det var en kompis till Suss som kände dom. Det var kul och jag ser fram emot att träffa dom igen någon gång :) Tyvärr så blev picnicen avbruten då det började regna och åska. Så vi packade ihop oss och några av oss åkte hem till Shannon, som hon hette, och kollade på film istället. Åska på dagen är inte lika läskigt som på natten men idag var jag rädd. Dels för att vi var tvungen att gå en bit medan det blixtrade och mullrade, och när vi hade kommit fram så blev det värre. Det mullrade och blixtrade samtidigt ett par gånger och mullret var inte direkt lågt om jag säger så =(
Vädergubbarna har lovat åska i morgon också. Jag hoppas dom har väldigt väldigt fel.

I morgon slutar jag halv 10, sen åker jag till min tyskalektion kl 11. Sen vet jag inte vad jag ska göra på dagen. Ta det lugnt bara tror jag. På kvällen ska jag på bio med Suss och kanske hennes kompis. Vi ska se Änglar och Demoner. Denna gången blir det en originalvisning, ingen dubbning med andra ord. Det kommer vara svårt nog att hänga med ändå.
Och att det finns vissa filmer som visas som original får mig att hoppas på att New Moon (the Twilight saga's andra film) också kommer göra det när den kommer på bio. Dock så har den premiär här 7 Januari 2010 (om jag inte minns helt fel) istället för slutet av November i år som i Sverige bl.a. Det är lite trist. Fast åker jag hem över jul och nyår så kommer jag se den då :P

Nej nu blir det Saw II, det blev aldrig av att jag kollade på den igår, för jag fastnade framför tv'n... heh.

Slapp dag

Jag jobbade som vanligt ett par timmar på morgonen och det går fortfarande superbra med B! Går nästan och väntar på att det ska vända igen. Anyway, så ringde någon från min skola och talade om att det inte var någon lektion idag för läraren var tvungen att vara vikarie eller vad hon svamlade om. Så jag var ledig kl 9 till halv 2. Jag passade på att sov några timmar. Jag var ju mega trött igår kväll men jag gick så klart inte och la mig. Nej då, jag satte på Saw istället och kollade på. Får skylla mig själv men jag var sugen på att sen den :) snart ska jag kolla på Saw II.
Hur som helst, så jobbade jag till halv 4, sen slutade jag och börjar inte förrän på fredag morgon igen. Härligt!
När jag slutade kom mormorn och morfarn hit och passade barnen lite och A frågade om jag ville med och äta kinamat. det var mumma! :D
Och sen dess har jag bara varit uppe på mitt rum och slappat och fixat med naglarna.

Något jag gillar med familjen är att A och P ser till att jag har en hel del ledig tid. Som idag, när A's föräldrar kom och passade barnen istället för jag. Bland det viktigaste för A och P när det gäller mig är att jag ska trivas och ha det bra här, givetvis. Jag är ju deras au pair, det är meningen att jag ska jobba och se efter barnen men deras sätt att tänka är som så att dom inte ska överlasta mig med en massa jobb dag ut och dag in. Utan jag ska ha tid till att umgås med vänner och hitta på olika saker eller inte göra någonting alls. Minst en dag i veckan är jag helt ledig och flera dagar i veckan gör jag bara halvdagar.
P's mamma, hon som har huset på Sylt, var en au pair i England när hon var ung och hon har en annan syn på det hela och säger ofta till A och P att dom ger mig för mycket ledig tid. Hon har berättat för mig hur det var för henne. Och hon jobbade från tidig morgon till kl 19 varje dag och när hon slutade så var det dags för skola och läxor efter det. Och hon jobbade varje dag. Så när hon är här så säger hon ofta till mig att göra saker men hon är inte här så ofta så jag överlever^^ Hon var likadan mot den förra au pairen och A har tipsat mig om att jag ska fråga ofta om jag kan hjälpa till med något för då säger hon oftast nej, så det räcker med att erbjuda sig.

Helt ledig i morgon som sagt. Jag ska på picnic med Suss. Tror det blir i stadsparken. Det är röd dag i morgon och som vanligt så innebär det att det allra mesta är stängt. Alla mataffärer också, så jag har varit och handlat nu på kvällen, det jag ska ha med i morgon. Vi ska ha knytkalas! :D

Mycket text och dåligt med bilder på sistone... Tråkigt, jag vet... men bilder kommer när jag har kommit ur min extremt lata fas.

LeftRightLeftRightLeft

Det är titeln på Coldplay's nya livealbum som dom ger ut gratis! Jag håller just nu på att ladda ner albumet från deras hemsida.
Jag gillar Coldplay och deras musik och det vore underbart att kunna gå på deras konsert i Hannover i Augusti. Just nu är dom i USA och turnérar innan dom beger sig hitåt för ett gäng konserter.





Mest svammel

Det har varit en ganska lugn dag idag trots att jag jobbat precis hela dagen. Jag har i stort sett bara tagit hand om lille E idag. Fast han är inte så liten längre... han blev 6 månader häromdagen^^ han växer så det knakar.
Jag tog som vanligt hand om B på morgonen men sen hade A en massa saker att fixa med på förmiddagen så jag underhöll E. Han sov största delen av förmiddagen i och för sig.. Jag passade på att göra min tyskaläxa, slog på stort och kollade lite på grammatiken också när jag ändå höll på. Känns som att jag aldrig kommer lära mig! Tysk grammatik är svårt :(
A tog med B till djurparken direkt efter hans kindergarten och jag var hemma med E. Jag gav honom ett bad. Hans lilla balja/hink är så söt haha. Han blev ren och fin :) och han visade sin uppskattning genom att kissa på mig! Det var inte första gången det hände. Vet inte hur många gånger jag har blivit kissad på när han legat på skötbordet...heh.
Sen sov E nästan hela eftermiddagen och jag la mig i soffan och slumrade lite med Tokio Hotel i öronen.
En lugn dag :)

Jag pratade med papi i tele idag :) Det var andra gången vi pratade sen jag kom hit. Det blir inte att jag pratar mycket med folket där hemma. Jag skulle ringa mer om det inte vore så jäkla dyrt för mig att ringa. Kring 15 kr/minut... och jag är inte rik :(
Pappa ringde i alla fall och vi pratade lite. Han har semester den veckan som jag eventuellt är i Sverige.. det passar bra :) och han skulle höra med Daniel, som också har semester då, om han kan tänka sig att åka upp till Värmland någon dag under den veckan. Vore så perfekt om det gick att fixa!

I morgon slutar jag 15.30.. woho! :D Då ska jag passa på att grejja med min naglar. Har inte haft dom målade sen vi var på Sylt för en månad sen och jag brukar aldrig gå med omålade naglar, för att mina naglar brukar gå sönder då. Det är ett under att har hållt sig långa och fina så länge, även om vissa börjar dela på sig.
Jag fick nageltrång när vi var på Sylt och just den nageln är.... mindre fin och jag har inte velat störa läkningsprocessen med en massa lack men nu är det dags igen.

Gud vad jag svamlar. Märks det är att jag är trött? Har sovit dåligt dom senaste nätterna. Att lägga sig tidigt ikväll kanske är en bra idé.
Heh.

Natti.


tagen igår

Jag är så söt!

Hahahhaha ibland överträffar jag verkligen mig själv!
Katti mailade denna bilden till mig idag... den är från i somras när jag var i Göteborg och hälsade på henne.




Zizi und Kiki - teil 1

Här kommer första delen (av tre) med bilder från när Katti var här!
Bättre sent än aldrig, right? ;)

Fredagen den 8:e maj 2009.
Först gick vi på en liten promenad till ALDI, affären där jag köper refillkort till min mobil. Sen åkte vi in till centrum och strosade runt lite och kvällen avslutades med bio.
Bion var en upplevelse måste jag säga. Vi såg Slumdog Millionaire, en film som jag starkt rekomenderar! Men i alla fall, så kan man köpa vin och öl där man köper godis och annat snack att ha till filmen. Alkohol!! Och sen så är det socker på popcornen här. Popcornen är typ... karamelliserade eller vad det heter. Jätteäckligt men man äter ändå, i alla fall jag och Katti haha. Vi tyckte att smaken påminde om något annat men vi kom inte på vad. Frustrerande. När reklamen innan själva filmen har dragit igång så är man ju inställd på att filmen börjar snart och man börjar slappna av och lutar sig tillbaka, men här när reklamen var slut så tänds salongen upp och in kommer ett par från personalen och säljer glass till dom som vill ha. Glass! Mitt i filmen! (nästan) Det var ett störmoment. När dom hade gått så fortsatte det lite mer reklam...
En upplevelse.. sanna mina ord.

Kiki hade med sig godis till mig. Djungelvrål och peacemärken. Lecker!!
Det är slut för längesen dock.



Jag flummade med kameran i vanlig ordning på vår promenix



Kiki kunde hon med!




Sen försökte vi vara lite mer seriösa



i centrum såg vi några som delade ut något gratis,
så vi gick dit och kollade vad det var.
Något drickbart... öl.
Jag hatar öl men ändå tog jag en klunk.
Kiki förevigade händelsen.

Och vad lärde jag mig av detta?
Att allt gratis är inte gott!


Katti drack dock med glädje!
Ser ni vad glad hon är^^



och sist; sockriga, sliskiga popcorn och cola



Slumdog Millionaire. Se den!


To be continued...


Ny vecka

Då var det måndag igen. Fast... dagen är ju snart slut.
Idag har jag jobbat hela dagen och i morgon är det samma som gäller. Men på onsdag slutar jag halv 4 och på torsdag är jag helt ledig! :D Men det innebär att jag kommer jobba några timmar på söndag istället och då är det grillning i stadsparken med svenska gänget som jag tyvärr missar :(
På fredag slutar jag redan 9.30...lyx!

Vi har börjat diskutera lite om när det skulle passa bäst för mig att åka till Sverige att hälsa på. Som det ser ut nu så kommer det nog bli vecka 30 men vi ska diskutera vidare lite. Jag har redan börjat fundera ut vad jag vill göra och vilka jag vill träffa. Jag vill spendera så mycket tid jag kan med familjen (sofie inräknat) men det känns som att det kommer bli tajt med tid.... Och det finns så mycket mat jag vill äta! Bl.a Skinkrullader med ris hos papi kålpudding hos Sofie och mamma ska få laga i ordning stuvade makaroner och falukorv! :D Mamis skinkstek eller bifftroganoff skulle också uppskattas.. och köttfärssås... och och och...!
Ibland är en vecka för kort :( men något som jag absolut ska göra är att ha en tv-spelskväll med Dennis (lillebror).. pizza och kanske t.o.m en film :)
Undrar om det skulle passa så bra att Daniel (storebror) kan åka upp till Värmland medan jag är där....

Jag tror att jag eventuellt, kanske... möjligtvis...kommer överge Montos Gröna Äpplen som Mentos-favorit. Jag har nämligen hittat en annan smak som kan plocka ner äpplena från toppen. Mentos Jordsgubbsyoghurt. Vet inte om den finns i Sverige men god är den i alla fall! Lecker lecker!! Äpplena och yoghurten får bråka lite om toppen så får vi se vem som vinner i slutändan.

Det har nyss kommit ut ett nummer av Picture Star och denna gången var det ett nummer om Tokio Hotel. 6 st XXL-affischer (bl.a H&M-bilden!) och lite annat smått & gott och jag kunde ju såklart inte motså...heh. Så jag köpte ett exemplar igår :D


Nej, nu blir det dubbad Dirty Dancing!
Hej svejs.

Jag och min tidning^^



Eurovision Song Contest 2009!

Vi satt som sagt i kyrkan igår och kollade på spektaklet. Hade vi inte gjort det så hade jag nog inte kollat alls. Orka sitta och kolla med tyska kommentarer.. Det var livat i den lilla delen där tv'n stod och stämningen var härlig :)
Jag hade inte hört mycket innan från startfältet i år. Sverige visste jag ju om, och Tysklands då den låten går ofta på VIVA och MTV. Tysklands bidrag kom förövrigt från samma person som hade hiten Du hast den schönsten arsch der welt (oh, ljuva Essen-minnen!)
Hur som helst så fanns det många bra bidrag i år, bl.a Norge och Danmark. Fast det märktes att Ronan Keating hade varit med och skrivit Danmarks låt, då det skrek Ronan Keating över låten men den var bra ändå. Norges bidrag älskade jag! Fairytale som bidraget heter, sjöngs av Alexander Rybak. Han var duktig och dessutom söt^^ han blev 23 år nu i veckan. Jag gillar fiolen också!

Och det jag kan säga om gårdagen är att Rätt låt vann!!





Oh, just det. Öppningsnumret för hela galan kostade 10 miljoner kronor! Galet! Var kommer alla pengar ifrån...
och det måste väl finnas något bättre att lägga dom på..


Tokio Hotel vinner pris på TRL Awards 09 (Italien)

Galan var igår och killarna var nominerade i 2 kategorier; Best TRL Artist of the year och Best band of the year. Dom vann kategorin Best TRL Artist! Och kom 2:a i deras andra kategori.
Killarna var inte där på plats, men Bill hade lämnat en video med ett tack-tal.



Grattis boys!


Naja

Det är verkligen dåligt med uppdateringar nu =/ skärpning kommer.... någon gång. Det har ju blivit vardag för mig här nu, händer liksom inte så mycket. Jag har fortfarande bilderna från förrän helgen att lägga in på datorn och lägga upp men... det är jobbigt...heh!

Idag har jag i alla fall gjort något som jag inte gjort förut - jag hämtade B från kindergarten! Jag har bara varit där en gång förut så visste inte hur jag skulle ta mig dit och nu kom jag dessutom från tunnelbanan. Men A hade ritat en liten karta åt mig som fungerade alldeles utmärkt. Jag hittade och jag hittade även till bussen hem och det var väl ett plus i kanten att jag fick med mig B hem också^^
Jag var ganska nervös innan, det är jag alltid när det är nya saker på gång men samtidigt så får jag nästan en kick av det. Jag bygger upp spänningen innan och är lite orolig men sen när jag har gjort det jag ska så blir jag stolt över mig själv :) lamt kanske men det är så det är.
Lite omständigt var det dock, jag hade språkkurs innan så jag fick släpa med mig barnvagnen dit, som tur är så har B en liten och nätt en som man kan vika ihop så den blir ännu mindre men den är ändå krångligt att släpa på, speciellt i tunnelbanan.

I morgon är det lördag och jag jobbar bara till kl 14.00, då ska jag träffa Suss. Vi vill göra något turistigt, t.ex ta en tur i en av sightseeing-bussarna^^ får se vad vi hittar på. Och i morgon kväll ska jag till kyrkan och kolla på Eurovision, jag kan rösta på Sverige^^

Onsdag

Det blir inga bilder idag, har inte orkat och dessutom hade jag mindre ledig tid idag än vad som var planerat först men jag är flexibel så allt ordnade sig :)
I morgon ska jag träffa Anna, som bor i Heide, en ort 10 mil norr om Hamburg (tror jag....) Sist hon var i Hamburg så gick det inte att ordna att vi sågs men denna gången passar det bättre. Hon är också en au pair och åkte en liten tid innan mig. Men jag borde kunna grejja lite med bloggen både innan och efter... om jag orkar vill säga. Jag är ganska lat av mig....heh.

Idag har jag inte gjort mycket, jobbat som vanligt på morgonen ett par timmar. Det går utmärkt med B på morgonen nu! :D sen åkte jag in till min tyskalektion på förmiddagen. Det går utmärkt där med och det märks att mina tyskakunskaper utvecklas för varje dag som går.Trixet är att få mig att börja prata. Jag vet oftast i huvudet vad jag ska säga men jag är så osäker med språket så det blir att jag glider över till engelska. Och det är där tyskalektionerna har stor betydelse. Även om jag kan det mesta vi går igenom så är det bra för mig att prata så mycket tyska som möjligt och dom flesta i gruppen ligger på samma nivå och stakar sig fram, jag känner mig mer säker att prata där än här hemma. A och P säger ofta att jag inte ska tänka så mycket, utan bara prata, prata, prata och pratar gör jag....inte så mycket bara. Men när jag väl pratar så går det bra, så jag måste ta mig över tröskeln. Jag får komplimanger för min accent^^

Som jag nämnt lite snabbt förut så har min spindelfobi blivit mycket bättre av någon anledning. Jag klarar inte av att ta hand om dom själv (om dom inte är väldigt små) men jag klarar i alla fall av att se en utan att börja gråta. Och innan jag gick ner till kvällsmaten för en halvtimme sen så upptäckte jag en spindel i mitt rum. I vanliga fall hade jag skrikit och sprungit ut ur rummet och inte satt min for här förrän jag visste att spindeln var död eller åtminstone utsläppt men nu så fortsatte jag att sitta vid datorn tills jag gick ner och åt och tänkte inte så mycket på det. Men nu när jag kom upp så var spindeln borta och jag har ingen aning om vart den är =/ Nu ångrar jag att jag inte sprang gråtandes ut ur rummet och bad någon ta bort den. Den kan ju vara vart som helst nu... i sängen, bland mina kläder, i min väska... Jag kan känna att den kollar på mig och den kommer komma fram när jag minst anar det. Den planerar sin attack as we speak.

Sist men inte minst:
Igår var det semifinal för Eurovision och Sverige gick vidare till finalen som är på lördag. Det innebär att den blir en ESC-kväll i svenska kyrkan med det svenska gänget. Ska bli kul :D

Long time, no see...

Dålig uppdatering på sistone... Skärpning!
Jag skyller på att Katti var här under helgen och då hade vi en massa annat för oss. Hon åkte hem igår och jag har en massa att berätta och bilder att visa men det får jag ta i morgon, har en massa ledig tid då. Eller någon annan dag....
Dagarna med Katti flög förbi alltför fort :( och det är tråkigt att hon är hemma redan. Men vi sa att det inte fick dröja lika länge som sist innan vi ses igen.

Nu är det bara att försöka återgå till det vanliga men det ska väl inte vara några problem :) Jag har mina rutiner.
Det fungerar väldigt bra med B för tillfället, vi är inne i en bra period. Får se hur länge den varar :P

Metallica är i stan. Konserten borde precis ha börjat och pappa P är där! Jag är ganska avis, jag vill också va där... Jag visste inte om att han skulle dit förrän igår och då var det för sent. Han sa att hade jag sagt något tidigare så hade det gått att fixa... aber, es war zu spät *muttrar något bittert om att jag inte visste om konserten!*

Jag saknar Amelie så jag tror jag blir tokig snart. Det senaste året har vi setts med ganska jämna mellanrun trots att vi varit långt ifrån varandra. Månadsskiftet Mars/April, Juni, September, månadsskiftet November/December. Så det är dags att ses snart igen men det är ju så svårt.... Hon har sitt i Norge och jag har mitt här :(
Saknaden är stor ♥

God morgon!

Katti kom som sagt i går och det är superkul att hon är här! :D Hon har precis vaknat medan jag har varit igång sen kl 7. Vissa har tur som kan lyxa till det med sovmorgon.
Om ett par timmar ska jag ge mig iväg till min tyskalektion. Hoppas att det har slutat regna då, eller i alla fall avtagit, för det öser ner just nu och det har jag ingen lust att gå ut i.
A är borta till halv 12, 12 och hon hittade ingen barnvakt till lille E så Katti ska se efter honom den korta stunden tills A kommer hem. Katti är snäll hon.... när hon vill^^
Jag är ledig från kl 14.30 idag, då ska vi gå och handla det vi behöver i morgon, det är grill och kubbspel med svenska gänget då... hoppas på fint väder bara! Sen åker vi in till centrum och kikar lite. Ikväll tänkte vi prova på tysk bio, kan bli intressant.

Oh nein!! Det mullrar! Det skulle bli åska idag men jag hoppades på att vädergubbarna hade fel :(


Bis später.
Tschüss!


Min allra bästa vän!

Just nu är det min nässpray! Can't live without it.
Förkyldningen har ett järngrepp om mig. Det var längesen jag var så här förkyld. Men det går åt rätt håll i alla fall, känner mig lite bättre idag än vad jag gjort dom senaste dagarna. Vaknar dock flera gånger varje natt av att jag är igentäppt och eftersom jag varken vill eller kan sova när jag andas genom munnen så umgås jag lite med min vän innan jag kan sova vidare.
Mina smaklökar är ur funktion. Känner inget smak överhuvudtaget. Lite synd att jag hann trycka i mig halva min godispåse innan jag kom på att det var slöseri att äta av det när jag ändå inte känner någon smak. Oh well... Katti har en lista på saker hon ska köpa med från Sverige, bl.a Djungelvrål! Har varit sugen på det länge nu så det ska bli mumma.... när jag har återfått smaken :P
På tal om Katti, så kommer hon i morgon kväll. Hon landar kring kl 18! :D GEIL!

Ska sätta mig och göra min tyskaläxa nu så jag slipper sitta med den i morgon när Katti är här^^
Sen blir det sängen.

Tschüss!

TH's H&Mt-shirt (the pics keep on coming)

Behöver jag ens säga något? Nej, tänkte väl det.


Fierce!!


Update:


Killmodellen



Tjejmodellen


Jag vill ha en i varje modell!

Ich bin wieder krank

Jag är alltså sjuk igen, men jag slapp halsfluss denna gången. Jag åkte på en rejäl förkyldning istället. Jag skulle nog ha stannat hemma och vilat mig igår istället för att åkt in till au pair-träffen. Det är lätt att vara efterklok, inte sant? Men det var ändå kul igår. Jag och Linnea bakade lite för att få tiden att gå. Falsk Tosca tror jag kakan hette. Kladdkakebotten med ett lager med kokos på. Smarrigt! Sen köpte vi en varsin Düner (kebab) och spenderade kvällen i soffan framför tv'n. Vi kollade Nyheterna, första gången jag såg svenska nyheter på 6 veckor, sen halva Wipeout innan vi slog över till Parlamentet.

Jag var hemma från språkkursen idag, har sovit större delen av dagen. Jag börjar få lite dåligt samvete för att jag har varit sjuk en del dom senaste veckorna, kan ju inte göra mitt jobb ordentligt =/ Men att jag är sjuk är ju inget jag kan hjälpa, blir smittad av ungarna dessutom. Jag hoppas bara jag är någorlunda frisk när Katti kommer :) Det finns så mycket jag vill att vi ska göra när hon är här men eftersom jag jobbar också så kommer det blir lite svårt att hinna med allt. Men huvudsaken är att hon är här :)

Några bilder från i fredags när jag träffade Suss och några från igår.

Tyskarna gillar Vattenfall ;)

99 luftballons....


Det kom plötsligt en massa svanar från ingenstans



Och här har vi Suss^^



Det var mest Linnea som bakade igår.....


....medan jag stod för provsmakningen!


Jag flummade lite medan vi väntade på att kakan skulle bli klar


Kakan blev lecker lecker lecker!

Mer av T-shirten (TH och H&M)

Bå denna lite otydliga men heta bild ser man mer av TH's t-shirt i H&M's kampanj mot AIDS.
Det är en dödskalle med texten ROCK HARD/F*** SAFE och istället för bokstäver/stjärnor i FUCK så är det TH-loggor. Hur snygg som helst!




KATTI!!!

Katti kommer på torsdag och stannar till på måndag! Yaaaaaaay! Det ska bli så himla kul! Jag tror vi inte har setts sen i september, vilket är för längesen. Hon kommer bo hos mig och familjen. Jag kommer givetvis jobba under tiden men hon får väl hålla mig sällskap eller sysslesätta sig med annat under tiden^^
Jag kan knappt vänta! Galet kul ska det bli! ♥

Anyway, jag har blivit sjuk - igen. Eller håller på att bli i alla fall. Vaknade imorse och kände retningar i halsen och det har blivit värre under dagen. Nu sitter jag här och känner mig allmänt hänging och näsan är igentäppt. Hoppas det är en vanlig förkyldning, så jag inte åker på halsfluss igen.

Eftermiddagen igår var superbra :) och Suss är hur trevlig som helst. Det var underbart att få prata lite TH med någon, känns som att jag inte har gjort det på år och dar. 
Idag har jag jobbar en hel del. Har tagit hand om både B och E medans P och A var och gjorde en massa ärenden som tog kring 4 timmar. E sov nästan hela tiden så jag lekte massor med B. Det går mycket bättre med honom när vi är helt själva. Jag tror vi behövde den här dagen för att komma framåt :)
Kl 16 kom det en massa vänner till A och P. Vi har grillat och haft allmänt trevligt. Mycket folk :) Dom är fortfarande kvar där nere men jag drog mig undan för att lägga mig.

I morgon är jag helt ledig och ska njuta av det. Jag ska låta bli att ställa alarmet och låta mig vakna av mig själv. Härligt. Är det något jag älskar, så är det att sova.
Linnea ska ringa i morgon, vi ska hitta på något innan vi åker iväg till kyrkan på au pair-träffen.

Nu orkar jag inte skriva mer.
Bis morgen.

Tokio Hotel och H&M!

Tokio Hotel är med i H&M's kampanj "Fashion Against AIDS" och har designat en t-shirt.
Så här ser den ut och kommer börja säljas fr.o.m 28:e maj. Jag ska definitivt köpa en, oavsett om den finns i min storlek eller inte.



Första officiella bilden på Bills nya frisyr där det är stylat. Jag älskar det. Det ser bättre ut än vad jag trodde!
Go Bill!

Frei!

Nu är jag ledig resten av dagen. Underbart! Och vädret är också underbart :)
Jag hade sovmorgon, klev upp halv 9 och insåg att hela huset är tyst. Först trodde jag att dom hade gått ut någonstans, för varken B eller E brukar sova så länge. Jag går ner till köket för att kolla om dom är där och där sitter A och E men B sover fortfarande. Så klart att han ska sova länge när jag också kan göra det. Varför kan han inte sova så länge när det är jag som är hans morgonperson. Typiskt.
B vaknade strax efter att jag kommit ner till köket så jag tar E och A går upp och tar hand om B. Sen lekte vi lite i hans rum innan jag börjar med frukosten. Vi år inte frukost förrän vid halv 12 så det blev väl en brunch egentligen. Sen dess har jag lekt ute i trädgården med B :)

Familjen ska snart gå iväg till Stadtpark men jag blir kvar här, ska duscha och fixa lite för det orkade jag inte göra i morse...heh. Sen tar jag u-bahn in till centrum och möter upp Suss. Sedan får vi se vad som händer.

På VIVA visar dom en lista med One Hit wonders från dom senaste 25 åren nu. Otroligt hur många låtar som man glömt bort med tiden.

Have a nice day, folks. 

RSS 2.0