Du är min hjälte för du vågar vara rak

Kräftskivan i lördags var super och jag hade väldigt kul tillsammans med underbara människor! Får se om jag kan få tummen ur och ladda upp några bilder så småningom.
Men just nu tänker jag bjuda på lite musik. Jag har snöat in mig på Kent för tillfället. Nya albumet i all ära, men det är de äldre låtarna som går varma i lurarna just nu.

Klippen är tagna från Kent's Youtube








Exempel på andra låtar som går varma är:

-Utan Dina Andetag
-FF
-Pärlor
-Max 500
-Dom Andra


Come on, lets go lets go!

Redo för kalas!




Time flies - shame on me

I morgon har det redan gått 2 veckor sedan jag flyttade tillbaka hem. Tiden går fort när man har roligt! Det är också därför det har varit dåligt med uppdateringar. Shame on me.
Jag tycker jag har landat rätt bra och jag har installerat mig minst lika bra hemma hos mamma. Jag vet inte om jag har vant mig än dock, eller ens förstått att jag flyttat tillbaka. När jag var hemma och hälsade på i Juni så var jag här 2 veckor, vilket är det längsta jag varit hemma sedan jag flyttade till Tyskland förra året. Får väl se hur det är om en vecka eller två.. 
Jag saknar Hamburg. Jag saknar att ha det tyska språket runt mig. 16 månader sätter sina spår.
Men det är här jag ska vara nu. Bygga upp mitt liv igen, ta igen tid med nära och kära och skapa nya vänskaper.

Nu ska jag pilla vidare med mina musiklistor på Grooveshark innan jag kryper till kojs och inväntar morgondagen, då är det kräftskiva som gäller!
God natt, gott folk.

Jag bjuder på en bild från Sylt!


Stranden


Remembering Hamburg















;)



















Black and white beach

Stranden på Sylt.


















Home sweet home

Då var man hemma igen då. Min storebror kom och hämtade mig i Lund igår, och sen hämtade mamma mig i Uddevalla där min bror bor.
Det var lite jobbigt att säga hej då till Susanne men vi ses snart igen! :)
Jag har packat upp det mesta av min packning och har hälsat på familjen. Jag har tid på mig att ta allt i min takt denna gången.
Får se hur lång tid det tar att vänja sig vid att vara tillbaka i Grums, och vid att bo hemma igen.

Jag vet att några av er undrar vad jag ska pyssla med nu när jag är hemma igen. Jag kommer ta upp studierna på universitet i Karlstad igen men när jag kom på att jag ville flytta hem igen så var det för sent för att söka, så det får bli tidigast till vårterminen.
Det var ju meningen att jag skulle ha bott kvar i Hamburg och jobbat där. Då ville jag även ha något att plugga, så jag sökte ett par kurser på distans, bl.a. Allmän MusikläraUppsalas universitet. Den kom jag in på och kommer sysselsätta mig med nu i höst. Den handlar om teori bakom musiken, om tonarter, intervaller o.s.v. Läs mer om kursen här.


Lund

Vi kom fram som vi skulle igår. Det är så skönt att vara i Sverige igen! Man är inte van att höra svenska omkring sig dock. Det kommer ta lite tid att vänja sig.
Det var ledsamt att säga hej då till familjen igår, speciellt barnen. Både jag och Susanne grät. Det som var jobbigast var att B blev ledsen. Han hade nog inte förstått förrän då att vi faktiskt skulle åka. Lille E förstod inte så mycket, så han sa Tschüss på samma sätt som han alltd gör, vinkade och såg glad ut.
Undrar hur lång tid det tar innan dom glömmer bort oss?

Bilresan igår gick, som sagt, bra. Det tog 6 timmar.
Vi gick på bio igår kväll, vi valde mellan Eclipse och Inception. Det blev Inception, som var jättebra! Lite svår att hänga med i men med lite koncentration så gick det. Men jag skulle vilja se den en gång till för att förstå allt som hände. Se den!
Till bion hade vi så klart riktiga bio-popcorn med salt och inte socker, som det är i Tyskland. Och självklart smågodis!! Det är det verkligen bristvara på i Tyskland. Och det lilla som finns kostar kring 22 kr per hekto. Inte värt det.

Jag och Susanne sov ut idag. Så jäkla skönt att sova tills man vaknar av sig själv, och vill man inte gå upp då så är det bara att vända på sig och sluta ögonen igen. 11 timmar blev det.
Idag ska vi åka in till stan och kika lite, och äta på Susannes favorit-thaiställe.




En sista...

Sista uppdateringen jag hinner med innan vi ger oss iväg. Susanne pappa kommer vid 9 och hämtar oss. Fram till dess ska jag göra en sista insats med barnen innan dom åker till dagis.
Vi har en lång bilresa framför oss, helst utan krångel.

Jag bloggar när jag är framme i Lund.



Sylt, Juli 2010



Min sista dag i Hamburg

Då var min sista dag i Hamburg strax avklarad. 
Eftermiddagen har spenderats med kidsen. Mellan trots och elakheter så hanns det med en hel del mys. Det kommer bli lite sorgligt att säga hej då till dom bortskämda små liven i morgon.
Kvällen har spenderats med A & P. Vi beställde hem pizza, drack vin och pratade om min tid i familjen. Jag har varit med om så himla mycket. Och jag är så otroligt tacksam för att jag hamnade i en så bra familj som jag gjorde, även om det varit jobbigt nu på slutet.
Jag fick ett par avskedspresenter. Bl.a en stor flagga med Hamburgs tecken! Jag funderade länge på om jag skulle köpa något att ha som ett speciellt minne men hittade inget något bra. Nu löste det sig, finns inget som slår flaggan!

Mina 16 månader i Hamburg har varit mina bästa hittills. Jag vill inte ens tänka på vilket vrak jag var innan jag åkte hit. Då var jag tvungen att lämna Sverige. Bort för att kunna börja om på nytt. Bort för att hitta mig själv. Jag återvänder till Sverige med nya värderingar och åsikter, och med ny styrka. Det har varit 16 månaders terapi. 
Jag kommer bära med mig alla upplevelser, erfarenheter och minnen så länge jag kan. Nu ser jag fram emot komma hem och komma på fötter igen. Ta igen tid med nära och kära.

Nu kryper jag till kojs och inväntar morgondagen, då det bär iväg tidigt till Sverige!



min nya fina flagga!


Die Zeit läuft

Vi har nedräkning på för fullt! Ca. 36 timmar tills vi blir hämtade. 36 små, ynka timmar. Vi har mycket att göra, så tiden rusar förbi. Susanne håller på att fixa med sina saker just nu, jag har lite kvar men har det mesta fixat redan :)
Vi får använda vår lilla lediga tid flitigt, A har verkligen sett till att använda våra sista jobbtimmar in i det sista. Vi har jobbat hela eftermiddagen idag och samma visa i morgon. Vi ska hinna med att städa vårt rum i morgon också.
36 timmar kvar - jag står ut.

Det ska verkligen bli skönt att komma bort från huset, familjen - situationen. Jag är trött på hur den här familjen funkar, det står mig upp till halsen. Jag ska inte klaga, familjen har varit snäll mot mig och har ställt upp i fler än ett läge men den senaste tiden har varit jobbig och ansträngd. Barnen är elaka och otrevliga. E tar ju efter sin storebror så klart, men B vet verkligen vad han ska säga för att man ska reagera. Han är mycket väl medveten om vad han gör. Visst, barn är barn men det finns gränser. Det är ingen pli på ungarna. Och mamman är gravid och grinig. Pappan.. tja, han går mest omkring och mumlar.
Men även om det ska bli skönt att komma hem, så är det självklart lite ledsamt att åka. Jag har ändå bott med familjen sedan Mars förra året. Jag har sett ungarna växa. E var bara 4 månader när jag kom hit. Jag har sett honom utvecklas från bebis till ett barn. Sett honom börja krypa, sett honom ta sina första staplande steg. Hört honom säga sina första ord och nu börjar han med 3 ords-satser.
Och B har jag gjort till ett Tokio Hotel-fan. Vi har byggt deras scen av lego, han kan medlemmarnas namn och vem som spelar vad. Han kan ett par låtar. Det har jag lyckats bra med :P

Nej, nu är det dags att göra lite nytta.
Bis später!



Sylt, Juli 2010


Gorillaz - On Meloncholy Hill

Jag har inte varit mycket för Gorillaz men den här låten har jag blivit lite smått förälskad i.




Musst du mal?

Toalettskyltar på bion på Sylt ;)








Den som väntar på något gott...

..väntar alltid för länge.
Veckorna på Sylt släpade sig fram och det var riktigt tufft vissa dagar men nu är vi äntligen tillbaka i Hamburg igen.
Jag bet ihop ;)

Vädret har varit bra, det har blivit många timmar i solen och på stranden. Dock så hade jag inflammation i örat mer än halva tiden, så jag har inte fått bada så mycket. Men det fick gå, trots att jag inte fick hoppa i Baywatch-vågorna som var ett par dagar. Det var härligt att ligga på stranden, med musik i hörlurarna och höra havets brus i bakgrunden. 
Det finns inte så mycket nattliv att prata om på Sylt, så jag och Susanne har tagit det lugnt. Vi var bl.a på bio. Eller jag vet inte om det ens kan kallas bio. Det var den minsta biosalongen jag har sett, sammanlagt 47 platser. Och den lilla bioduken.. jag vet folk som har större tv :P Hur som helst så såg vi en tysk film, Vincent will Meer.
Det bästa med Sylt är den härliga stranden. Den är lång och vit. Underbar. Det blev ett par strandpromenader.

Nu kommer det bli mycket att göra ett par dagar. Rensa, packa packa packa, städa. På Onsdagmorgon kommer nämligen Susanne pappa och hämtar oss! :) Jag blir med Susanne till Lund och stannar ett par dagar. Sen kommer storebror och hämtar mig hos henne. Hemma på Lördag eller Söndag.
Woohoo! :D

Så, det var en liten update i alla fall. Bilder finns det en del av, så det kommer komma upp lite allteftersom. Här kommer en liten mix med bilder till att börja med!


Huset i solnedgång


Hundarnas egna tillhåll på stranden


Tomtar på loftet? Nej, harar på tomten


En välbehövlig paus från skitungarna


Oh hej, va det blåser! "Turistattraktion" på Sylt


Groβ und klein


Vi spelade fotboll med kidsen. Jag gick in stenhårt i rollen som målvakt!


Fina gatuskyltar på Sylt





RSS 2.0