Fullgången!

Mellan v.38 och v.42 räknas en bebis som fullgången. Idag går jag in i just v.38, så nu kan vår bebis komma när den vill! Månaderna har gått så otroligt fort. Det känns nästan som igår när vi satt med pluset på stickan och inte riktigt visste vad vi skulle tro. Mitt liv har förändrats otroligt mycket sen dess och jag har aldrig ångrat en minut!
Det är spännande, stort och så klart nervöst att bli mamma och jag hoppas att jag är så redo som jag känner mig. Jag är så otroligt glad för att jag har en sån fantastisk sambo vid min sida, som gör att allt känns så mycket bättre. Jag vet att han kommer bli en underbar pappa!

20 dagar kvar till beräknad förlossning.




Kort resumé

Julen kom och gick. Julafton firade vi med min fina sambos sida och på juldagen var det dags för min sida. Hela helgen bestod av mycket god mat, härlig stämning och gott sällskap. Och tydligen har jag varit snäll i år, för jag fick ett par julklappar! :)

Men julen är över och nyår står för dörren. Det har, minst sagt, varit ett händelserikt år för mig. Som för dom flesta så har det varit en blandning av både bra och dåligt. Ibland har jag undrat varför det verkar vara lite svårare för en del att se förbi problemen och istället kunna glädjas åt andra.
Hur som haver, så har det varit ett väldigt bra år. I Maj bar det av till Rhodos med ett stort, glatt och härligt gäng. I juli blev jag faster till världens finaste Olliver. Och inte att förglömma; jag har hittat mig en underbar sambo och nu sitter jag här höggravid i vårt gemensamma hus.
Ett fantastiskt år!

Året kommer bli svårt att slå, men jag gör ett tappert försök. Jag slår på stort, med buller och bong
-  Jag inleder året med att bli mamma!



underbart



utsikten från balkongen var inte fy skam



här är lille Olliver inte många dagar



fasters favorit växer så det knakar



snart har vi en egen liten skrutt att mysa med!



Mer julstök

Imorgon är det julafton! Det kom lite snö under veckan men den är redan borta och marken är grön igen. Och det ska bli plusgrader till veckan också, så det blir väl ingen snö under nyår heller. Det slår väl till och blir kallt i januari nångång, sen har vi säkert snö långt in i maj. Typiskt i så fall.

Jaja, under veckan så har julstöket fortsatt. Dom sista julklapparna har blivit köpta, granen är klädd, det har bakats och fåglarnas kärve är på plats, julgodiset har kommit fram. Och i skrivande stund står Larsa i köket och har börjat med maten till imorgon.
Om ett par timmar kommer hans bror med familj och blir kvar till juldagen. Så jag har nyss bäddat och pysslat lite inför deras ankomst.
Vi är redo för julen! :)














5 veckor

5 veckor. 34 dagar. Drygt en månad kvar tills vår bebis ska ploppa ut.
Jag trodde magen skulle vara större än vad den är nu, men jag är glad för att den inte är det. Det är svårt nog att ta sig fram ändå. Och plutten får gärna sjunka ner lite snart, det är lite ansträngande att det trycker så på lungor och magsäck. Men han ligger med huvudet ner i alla fall, även om han inte är fixerad ännu.
Det är inte bara suck och stön. Det är så otroligt mysigt att kunna känna små fötter, knän och t.o.m en liten rumpa när han bökar omkring där inne.
Det är en lite surrealistisk känsla över det hela. Att det faktiskt är en levande varelse i min mage, som lever på mig och min kropps tillgångar. Surrealistiskt men en otroligt härlig och häftig upplevelse!



vår fina bebis i v.19



en något suddig bild från igår, v.34+6



Julstök

Idag är det en vecka kvar till julafton och tyvärr verkar det bli en grön jul i år. Jag är inte förtjust i snö men en jul ska vara vit, även nyår. Det hör till, och det höjer upp julstämningen otroligt mycket. Jag hoppas på att det kommer finnas lite puder i alla fall på marken om en vecka.
Men trots att snön lyser med sin frånvaro, så har vi lyckats få lite mysig julstämning i vårt hus. Man kommer långt med julpynt, adventsljusstake, pepparkakshus, julklappar som väntar på en gran, julskinka som redan blivit griljerad och uppäten, julmusik och så klart; bakat diverse julgodis.
Till veckan ska vi fixa en gran, klä den och placera alla julklapparna på sin rätta plats. Pepparkakor ska bakas, en ny skinka ska griljeras, mat till julafton ska börja lagas och fåglarna ska få en julkärve.

Julen brukar inte vara något för mig egentligen, jag har tappat en del av julstämningen med åren tyvärr. Men i år är julstämningen i topp! Det är så mysigt.
Och nästa år kommer det vara ännu mysigare, när vi har en liten skrutt att fira med också.



Pepparkakshuset sprider julstämning från vår nya hallmöbel



Lussebullar, lussekatter, saffransbullar, lussekusar - kärt barn har många namn



Synd att inte alla är till mig



Knäck som blev alldeles för hård, nytt försök till veckan!



Man får skämma bort sig lite

Man måste få skämma bort sig lite ibland. Medan sambon har varit på julbord hela kvällsen så har jag slappat hemma med lite egentid. Är inne i en ananasperiod just nu, så slog till på en färsk ananas när jag handlade förut. Gjorde ananas smoothie som jag gladeligen sörplade i mig. Smoothisen tillsammans med en tidning och choklad gjorde min kväll!





Chocolate craving

Vad gör man när man är gravid och sugen på choklad men när det inte finns något smaskigt hemma?
Man rotar lite i skåpen och gör något åt saken!





RSS 2.0