Detta med traditioner

Varje påsk är det äggpromenad här. En tipspromenad med ägg som vinst. Godis till barnen.
Jag gick första gången förra året men min sambo har gått fler gånger än vad han kan räkna, och tycker det är en bra och hurtig tradition att göra varje år. Det är väldigt populärt och det är massor som deltar varje år.
I år skulle vi ha det mysigt på promenaden och dra en barnvagn. Liams första påsk och äggpromenad!
Men vädergubbarna förutspådde skitväder. Och när vi klev upp i morse så vräkte snön ner. Först tänkte vi inte gå men ändrade oss sen. Som sagt, Liams första påsk. Traditioner måste ju börja nånstans, lite snö ska inte få va en ursäkt! Nu var det verkligen "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" som gällde, så vi tog fram vinterjackorna igen och packade ner Liam i vagnen där han låg skönt nerbäddad i en overall och ett par filtar. Sen gav vi oss på äggjakt!

Det blev inte så många rätt men vi kom hem med 15 ägg i alla fall.






Nu går det undan

Mycket har hänt utvecklingsmässigt med Liam dom senaste veckorna. Allt verkar ha skjutit iväg i raketfart.
Han har hittat sina händer, dom har han i sin mun nästan ständigt och han stirrar på dom väldigt mycket.
Han har börjat sparka på sina leksaker som han har på babysittern, och även på sin mobil över skötbordet. Han skjuter ifrån med fötterna när man lyfter upp honom. Jollrar och ler hela tiden.

Vi har haft honom på mage för att träna nacken, då vi fick lite bakläxa på det när vi var på hans 2 månaders-kontroll för 3 veckor sen. Han gillar inte att ligga på mage och har inte varit värst intresserad av att hålla upp sitt huvud och blivit grinig med en gång vi har lagt ner honom. Eller också har han myst ner sig och somnat.
Men igår när jag la ner honom för lite träning så höll han inte bara upp sitt huvud, han rullade även över på rygg! Han har inte visat någon antydan till att kunna/vilja vända sig till rygg innan, så jag blev riktigt förvånad när han helt plötsligt låg på rygg igen. 
Idag har han också rullat över, och jag var beredd med kameran. Nedan finns ett klipp från i förmiddags.

Det är kul att han utvecklas och blir större men samtidigt så vill man inte att det ska gå för fort. Han är ju vår lilla bebis! :)

Glädjen, kärleken och stoltheten man känner för sitt barn går inte att beskriva, det måste upplevas!



En glad liten skit



Så här kunde det se ut när han låg på mage...



eller också så här



Skrutten rullar från mage till rygg!


Grillpremiär

Har man hus så måste man ha en grill. Tidigare i veckan köpte vi en och igår var det dags för premiären! Vi bjöd in ett par vänner som har en liten som är 9 dagar äldre än Liam. Vi hade en väldigt trevlig kväll med god mat, hemmagjord skogsbärssorbet och mys med våra små pluttar.
Jag äter mer än gärna kött och inget slår en saftig grillad köttbit. Det är så oerhört gott! Grillen kommer bli välanvänd, det kan jag lova!

Det blev dåligt med bilder tagna men en på skruttarna blev det i alla fall.
Molly fick låna babysittern och Liam satte vi i bilstolen. Han såg lite putt ut faktiskt :P



Liam och Molly


RSS 2.0