Gott nytt år!

Ännu ett år har gått. Det har gått fort men mycket har hänt. Hoppas nästa år blir lika bra som detta har varit :)
Orkar inte skriva värst mycket nu. Jag ska snart hoppa in i duschen och sen invänta Johanna och Linnea som ska hjälpa till med maten som vi ska äta ikväll. Dey kommer hit ett gäng med andra svenskar och på menyn står ostsoppa som förrätt, sen potatisgratäng & fläskfilé och till efterrätt blir det chokladpudding med grädde!
Kring kl 23 åker vi in till hamnen och kollar på stort fyrverkeri innan vi knallar vidare till Reeperbahn och skakar lite rumpa.
Jag hoppas ni läsare får en lika bra kväll som jag tänker ha! :)

Den enda som saknas är Susanne. Hon är fast i Sverige :(
Blir inte detsamma utan dig, süße!





Zuhause!

Jag och Sofie oss hit utan större problem. Vi har precis fått i oss lite mat och det ska inte dröja innan vi bäddar ner oss för natten. 12 timmar på resande fot sätter sina spår.

That's it for now!


Hamburg

I morgon åker jag tillbaka och hur kul det än har varit att träffa alla igen så ska det bli skönt att få komma tillbaka till Hambrug :) Det börjar redan att krypa i skinnet på mig.
Det är synd dock, att jag inte hann att träffa Mariam men i Mars ska vi se Tokio Hotel tillsammans so I guess i'll live^^ 

Idag har jag spenderat större delen tillsammans med Frida och lilla Lithea. Jag hade inte träffat Frida sen innan jag åkte i Mars, så det var på tiden och det var kul att äntligen få se Lithea. Hon är så söt! :D

Nu är det väl bäst att jag packar ihop mina saker.
Bussen till Stockholm går 7.30 i morgon, så någon packning hinns inte med i morgon bitti.

Tschüss, lieblings!


heute




Akustiskt

Jag gillar akustiska versioner av låtar, speciellt Tokio Hotel's låtar.
Den nya singeln som släpps i Januari kommer ha en akustsik version av World behind my wall.
Det har kommit ut ett litet smakprov.
Behöver jag säga att jag älskar det lilla man får höra?
Bilden i klippet är singelns cover (klicka här för större bild)





The show must go on

Julen är över. Familjen splittras igen. Daniel åkte tillbaka till Uddevalla igår morse och om ett par dagar åker jag tillbaka till Hamburg.
Jag har hunnit med att träffa nästan alla som jag planerade. Om en stund ska jag gå till mormor och morfar och i morgon ska jag träffa Frida. Hon blev mamma i somras när jag var här men då hann jag inte hälsa på dom. Så det ska bli väldigt kul att träffa dom båda :)


I flyget till Sverige




Skittles, någon?



Världens bästa!

Kikar in lite snabbt för att visa en julklapp jag har fått.
Jag hade ingen aning! Jag blev stum när jag öppnat paketet.
Tack tack tack, pappa!

Min gamla dator, som Dennis faktiskt kunde laga, lämnar jag mer än gärna kvar här när jag åker tillbaka till Hamburg.








God Jul!

God Jul alla underbara läsare! Hoppas ni får en underbar julhelg tillsammans med nära och kära.
Ät mycket god mat och öppna inte julklapparna förrän efter Kalle Anka! ;)






zizi.blogg.se - 1 år!

Ja, rubriken säger väl allt :)

Woho!!



Schweden!

Äntligen i Sverige! Sitter just nu hemma hos papi och Dennis. Jag sitter framför Dennis' dator medan han håller på att formatera om min dator. Det verkar som att det funkar men man ska inte ropa hej....

Resan igår gick bra. Jag hade oväntat sällskap till Sverige med en annan svensk au pair :)
Jag var dock inte hemma förrän kring kl 3 i natt. Mamma var snäll och hämtade mig vad stationen. Kom inte i säng förrän nästan halv 5 och upp tidigt idag för att gå till pappa. Så jag känner mig lite sliten.

Om drygt 1 timme ska jag gå till frisören och bli av med lite hår. Har ingen aning om hur jag vill ha det men det tar jag då :)
Senare blir det fiskbullar hos mami. Lecker!

See ya!

10 weeks and counting

Exakt 10 veckor kvar till Tokio Hotel's konsert i Hamburg. 10 veckor. Dom kommer svepa förbi raketfart - hoppas jag.
Det är då.
Idag väntar jobb några timmar i eftermiddag, och ikväll ska jag packa. Idag väntar även självömkan. Jag känner mig inge bättre än vad jag gjorde igår. Jag kommer ha så ont när jag sitter i planet i morgon :( desutom är min nässpary i stort sett slut, vilket gör allt mycket värre.

Nu är det väl bäst att vi kilar ner och äter lite frukost innan man tar tag i dagens agenda.

Hörs i sverige!



Naja

Susanne är här. Hon tog med sig sin dator^^
Jag var tvungen att låna hennes dator för att kunna lägga in en ljudbok på min Mp3. Det var meningen att jag skulle till henne idag men jag är så förskyld så det var bäst att hon kom hit så jag inte smittar hennes familj och bebisen som dom fick nyligen. Och Susanne ville fly lite.
Så hon kom till hennes andra hem ;)

Jag hoppas verkligen jag mår bättre på måndag. Jag vill inte ens tänka på hur ont det kommer göra i öronen och näsan uppe i luften om det inte blir bättre. Urgh...


Tokio Hotel's nya video har börjat gå på tv. Allt är så mycket bättre på tv.



Useless piece of shit!

Min dator har lagt av igen. Denna gången hjälpte det inte med att rycka i en massa kablar. Nu var det windows som la av. Det märks till veckan om Dennis kan fixa det. Annars sa mamma A att dom känner någon som var duktig på datorer. Jag ska verkligen hålla tummarna för att det fixas på ett eller annat vis. Annars bryter jag ihop.
Nu sitter jag vid familjens tiny mini-laptop och klinkar. Så helt data-lös blir jag inte om det skulle sluta olyckligt.
Men jag vill kunna sitta vid datorn när jag vill, inte bara när den är ledig och ungarna har lagt sig. Jag vill kunna sitta uppe i mitt rum i lugn och ro och göra vad jag vill. Skratta. Gråta. Flippa (över Bills nya hittepå gällande hans kläder) Fangirla. Det finns inget MSN på denna dator. För jag är ju online på MSN så ofta. Jag vill kunna spara bilder och videos. Jag vill kunna sitta och lurka runt utan att behöva kolla på klockan hela tiden.
Utan egen dator skulle det bli väldigt tråkigt här. Jag skulle tappa kontakten med vissa personer som jag bara har kontakt med via internet.
Ja... ni fattar...
Om det finns någon som skulle vilja skänka mig en dator; There's no time like the present!


Nu ska jag checka in mig på Ryanair.com så jag har det gjort, sen ska jag skriva ut andra viktiga rese-papper.
Vi hörs när vi hörs.

Puss


Wieder krank

Nu får det räcka. Jag orkar inte vara sjuk. Vad är det med mitt immunförsvar egentligen?
Vi är 3 av 5 här hemma som går omkring med med hosta, ont i öron och snuva. Ingen feber som tur är. Jag hostar så mycket att jag blir helt hes. Fast jag är hellre sjuk nu än till veckan när jag är i Sverige.

Jag fick ett julkort igår! Från min mami :)
Hon lovade en jul med mycket julmat, julgodis och trevlig samvaro^^ Det ser jag fram emot!






World behind my wall/Lass uns Laufen

Tokio Hotel släpper en ny singel snart och dom spelade nyligen in videon till den.
I förrgår släpptes videon till World behind my wall och idag kom även videon till den tyska versionen, Lass uns Laufen, ut.

Jag älskar båda låtarna men textmässigt så ligger Lass uns Laufen lite högre. Texten är underbar.
När det gäller videomässigt så ligger World behind my wall högre. Videon och texten passar ihop som handen och handsken. 
Jag gillar att det är med Behind the scenes-footage men det är en bitterljuv känsla över videon. Dom är vanliga personer som plockar upp efter deras hundar, vanliga personer som röker, vanliga personer som kastar mat på varandra, vanliga personer som fjantar runt. Men dom är vanliga personer som inte kan göra sånt som andra vanliga personer gör dagligen. Dom är vanliga personer som lever bakom murarna som kommer med kändisskapet. Sad but true.
Även om det är bitterljuvt så kan jag inte kolla på videon utan att få ett stort leende över hela ansiktet. Dom är så underbara.


Båda går att se på Tokio Hotel's hemsida.

Love




Mayday

Igår trodde jag att min dator hade tackat för sig. Ena stunden fungerade den någorlunda bra, och nästa stund så blev skärmen grå och började blinka. Efter ett par sekunder la den av helt. Efter det gick den inte att starta upp igen. Inse paniken jag fick! Det låter fjantigt men jag klarar mig inte utan dator. Det är min källa till omvärlden.
Den har krånglat länge nu. I och för sig så är den gammal så det är inte så konstigt men det vore bra om den kunde hålla ut tills jag blivit några tusen rikare, så jag kunde köpa en ny. Like that's ever gonna happen.
I morse gick den fortfarande inte att starta upp. Ytterligare en gång svepte paniken över mig och jag började rycka i alla kablar. Tillslut provade jag att sätta batterikabeln i ett annat uttag och vips så brummade datorn igång!
Hade jag inte varit så trött, så hade jag gråtit av lycka.
Det känns som att datorn lever på lånad tid, men jag ska ändå ta med den till Sverige till veckan och hoppas att en omformattering kan förlänga livslängden lite.


Naja...



Zizz & Suss en lördagkväll

Kvällen i lördags var den roligaste på väldigt länge :P
Det började med att Suss och jag var hemma hos mig och drack vin innan vi rörde oss mot tåget. Vi skulle möta upp Malin, för att sedan sätta oss i en bar och ta någon drink innan vi gick vidare till Reeperbahn (festgatan i Hamburg)
På väg till baren såg vi en reklam-plansch för Tokio Hotel's kommande konsert här i Hamburg. Det var den första vi har sett och ni kan väl tänka er reaktionen från 2 hängivna fans, som dessutom var onyktra :P
Det blev en liten fotosession innan vi gick vidare. Minst sagt..

Efter ett glas äckligt vitt vin på baren, bestämde vi oss för att gå. Malin kände sig inte så pigg, så jag och Suss gick vidare till Reeperbahn själva. Efter 2 Green Sour-shots var på en liten klubb, så hamnade vi på en klubb som heter Frieda B och blev kvar där resten av kvällen. Där spelar dom alltid så bra musik, väldigt blandad musik och det gillar jag. 
Efter en händelserik kväll, så var vi hemma kring 04.30.


Eh, ja.. försöka duger!







oh yeah!



s-s-s-suddigt!



Dagen efter. Ingen kommentar :P



Slå klackarna i taket?

Just nu sitter jag och peppar med lite musik - ikväll blir det nämligen utgång! Fast först måste jag jobba ett par timmar till.
Sist jag var ute och festade, var på Halloween. Så det är dags nu^^ Fast med tanke på min icke-existerande ekonomi, så blir det inte värst mycket förtäring. Men Susanne fyllde år i Onsdags, och det måste ju firas! :D

Musik jag peppar med är bl.a;
Alex C. Feat. Yass - Doktorspiele

Tokio Hotel - Wo sind eure Hände

Alex C. Feat. Yass - Du hast den schönsten Arsch der Welt

Pink - So what

Tokio Hotel - Down on you


Oh yeah!

Ha en bra kväll, darlings.


Små saker som gör livet lite lättare

Tokio Hotel.
Immer immer immer!




Mein Kopf ist voll bis oben!

Hur mycket information och vetenskap kan man få in i sitt huvud innan man blir galen?
Jag sitter och gör mina läxor nu och alla grammatiska regler, reglers undantag och annan info snurrar omkring i ett kaos. Präteritum hit, perfekt dit. Oregelbunda verb och regelbunda verb.
Verrückt! Galet!
Tyskan är så mycket lättare för mig när jag inte tänker när jag pratar. Låter det bara komma. Då flyter det på. Alla regler ställer till det när jag måste stanna upp och tänka: Hm, hur var det nu man sa när man ska peka ut en katt som sitter i ett fönster och fönster har artikel das men när det är ett specifikt fönster man menar så blir det...ja just det; in dem fenster!
Jaja, det blir nog bra....så småningom.

Naja.
Tschüss!

 


Rörelsehindrad

Igår var jag med om en mindre rolig sak.
Vi har larm på huset som går att ställa in på 2 lägen. Ett halv-läge, som innebär att man kan vara hemma och röra sig fritt utan att larmet går och ett hel-läge där rörelsesensorer triggar igång larmet om någon rör sig.
Jag låg uppe på mitt rum och hade inte varit nere och visat mig på ett tag. A och ungarna åkte iväg på B's musiktimme och det var bara jag och städerskan kvar. Jag hörde att städerskan satte igång larmet när hon gick och kom på att hon antagligen inte visste att jag var hemma. Så där låg jag med en bok i händerna och vågade inte röra mig i fall att hel-larmet var på.
En timme senare kom familjen hem och jag var stel som en pinne. Det kom fram senare att hel-larmet var på så det var tur att jag inte rörde mig.
Tur att jag inte behövde gå på toa :P




Min lillebror hävdar att det är han, och inte pappa, som är min mest aktiva läsare. Och det kan nog stämma :)
Det känns bra att man har personer som saknar en.



In between

Folk undrar varför jag inte bloggar. Det ligger olika orsaker bakom det.
Sjukdom.
Dator som krånglar.
Intresse/motivationsbrist.
Und so weiter.

Jag fick ett sms av papi förut som undrade över min blogg. Han är nog min mest aktiva läsare, så här är ett inlägg för min papi :)

Punkt Punkt Punkt. Vad ska jag skriva? :/
I går var det St. Nikolaustag. Jag har inte så stor koll på historien bakom Nikolaus men i stora drag så ska alla barn putsa sina skor och ställa ut dom på kvällen den 5:e December. På morgonen efter så finns det paket i deras skor.
Det fanns paket i mina skor med, trots att jag inte hade putsat dom ;) Jag fick en stor karong Toffifee och en handkräm av farmorn och av A & P fick jag en känd tysk barn/ungdomsbok. Der kleine Vampir.
Jag och mamma A pratar ofta om Bill Kaulitz i Tokio Hotel. Om hur han gick utklädd som vampyr till ett Halloweenparty när han var typ 9 år och har sminkat sig sen dess. Att det var därifrån han fick inspitation. I samma veva brukar A nämna historien om Der kleine Vampir. Att hon tyckte att jag skulle läsa den.
Boken kom ut 1979 och alla barn läser den i skolan. Hon tror att Bill har fått sin besatthet av vampyrer därifrån^^

För övrigt kan jag tycka att dom ger varandra presenter för ofta i detta land. Påsk, Nikolaus, födelsedagar, jul. Det blir för mycket av det goda. Det tappar det speciella med det då.
Men dom är väl vana här.

Om 2 veckor befinner jag mig på Svensk mark!

Nu lockar sängen.
Natti.

 


RSS 2.0