Immer so viel zu tun

Alltid så mycket att göra.
Efter att ha jobbat, sedan varit på språkkurs och därefter jobbat igen, så njuter jag av lite ledig tid innan jag börjar jobba igen. Håller på att kolla igenom diverse forum och andra siter.
Jag borde egentligen städa..det ser ut som ett bombnedslag i mitt rum - men det får bli någon annan dag. Att skjuta upp saker - jag i ett nötskal^^
Jag sitter barnvakt ikväll och Susanne kommer hit snart och håller mig sällskap :) Vi ska titta på MTV World Stage tillsammans om ett par timmar. MTV visar nämligen TH's uppträdande från MTV Day i Aten, som dom gjorde för ungefär 3 veckor sedan. Vi ska sitta och fangirla tillsammans... heh!

Sen stannar Suss här i natt och i morgon ska vi båda utnyttja vår lediga dag och sova löjligt länge! Längtar redan :P I morgon är det dags för Halloweenpartyt med svenska gänget! Det ska bli geil. Det blir utgång efteråt också! :D

Nu måste jag snart dra mig neråt.. urgh..jobb, jobb, jobb ;P

Ha en trevlig kväll!


Lillebror blir 20 år!

Idag fyller min kära lillebror 20 år. 20! Urgh.. jag känner mig gammal.




Hoppas du gillar bilden, Dennis!  ;)


Green Day - 21st Century Breakdown

Mitt i Tokio Hotel-yran så måste jag lägga upp Green Days nya video.
Den spelas flitigt på tv här i det tyska landet. Jag älskar både låten och videon!
Låten har ingen struktur. Jag har märkt att jag gillar såna låtar mer och mer på sistone.
Underbart.



Welcome to Humanoid city Tour 2010

I can't believe it!
Jag har biljetter bokade till inte mindre än TRE konserter för den kommande turnén. Eh... hur gick det till?! Jag som först bara hade tänkt att gå på den i Hamburg, kommer även åka till Sverige för båda konserterna. Oooops!
Stockholms-konserten är inte helt säker än, det beror på hur flygen går då.. men GBG-konserten är helt säker. Mina vänner i Sverige är så snälla som bokade åt mig också!

Jag kommer vara min au pair-familj evigt tacksam för att dom låter mig få ledigt några dagar så jag kan åka till Sverige för konserter, trots att TH kommer till vår stad och spelar. Att få ledigt är inte så svårt men med tanke på att jag har ledigt 2 veckor i mitten av Mars när famljen åker på semester, så är det oerhört snällt att dom låter mig åka!

Oh, och just det! Mamma A och pappa P ska på konserten här i Hamburg! :D Jag har konverterat dom^^ Haha nej. Men dom har blivit nyfikna på TH och deras musik. Trots att föräldrarna är tyskar så har dom inte hört mer än ett par låtar med TH och sen jag kom hit med mitt allt TH-snack så har intresset hos dom vuxit!
Dom ska dock inte sitta med oss^^ Ser dom när jag släpper lös min inre fangirl så vill dom nog inte att jag kommer in i detta hus något mer...heh.


4 månader kvar!!


TH i Aten 9/10 MTV DAY 2009



Hoppla!

Segt uppaterande som vanligt, men så går det när man inte har ett fullt fungerande internet och en massa jobb jobb jobb ;)

Nu händer det grejjer! Datumen för Tokio Hotel's kommande Europaturné har släppts det senaste dygnet och nu sätter alla fans, inklusive jag, igång med planeringar. Vilken/vilka konserter ska man gå på, med vilka ska man planera med, ska man ha sitt eller ståplats...etc etc. Det är inte lätt att vara TH-fan, varken för hälsan (mentala och fysiska) eller plånboken! Meine Güte.
Men - tar man en sak i taget så borde allt gå bra tillslut :)
Datumen som är ute på TH's hemsida är nu uppe i 31 st runt om i Europa. Given konsert för mig är så klart den här i Hamburg den 28:e Februari. Biljetterna blir köpta på Måndag!
Jag är otroligt glad för att Sverige får, inte bara 1, utan 2 konserter!! Jag hade tänkt att skippa Sverige-spelningarna, stannat på tyskmark och satsat på Sverigekonsert nästa turné. Jag jobbar ju och behövs här i stort sett varje dag. Men med lite fix & trix så kanske jag kan gå på en av dom....vi får se :) Jag är nöjd oavsett!

Förutom TH-världen så händer det inte värst mycket faktiskt. Jag jobbar, går i skolan och njuter av höstvädret.
Nästa lördag, den 31:a, så är det Halloweenfest i kyrkan. Det ser jag fram emot! Jag har inte varit ute och festat på evigheter, så det är dags nu! Blir ingen utklädnad för mig dock ;) 

Flummigt inlägg...men ni vet hur mina inlägg burkar se ut, så det är inget nytt :P


Jag i förrgår med nyfärgat hår



Vardagslyx man kan njuta av

Igår kväll insåg jag hur otroligt skönt det är att gå och lägga sig i en helt renbäddad säng i en nytvättad pyjamas som fortfarande var varm efter torktumlaren.
Jag sov otroligt skönt, vaknade upp och kände mig fullt utvilad. Så nu är jag redo för en ledig dag innehållande... eh.. ja, vadå? Jag har inga planer direkt, förutom att jag ska träffa Suss. Vi kikar säkert förbi Svenska Kyrkan ikväll och ber lite. Haha nej! Jag fick den frågan för inte så längesen här i bloggen när jag hade nämnt Sv. Kyrkan. Vi ber inte när vi träffs i Au Pair-gruppen ;P Vi är inte i själva kyrkan ens, vi håller till i cafélokalen, där vi mest sitter och pratar, lagar mat eller kollar på svensk TV :)

Nu kom jag ifrån ämnet.. men det brukar jag göra i mina inlägg.. hm.
Vardagslyx. Har ni exempel på vanliga vardagliga saker som man njuter av - utan att kanske inte vara så medveten om det?



Bloggen påverkar!!

"Hej syrran.

Inatt drömde jag om TH, och dig.

Du förstör mina drömmar, tack.


On topic, verkar som tyskarna tar allt på större allvar än svenskarna, but then again, Sverige är ju ett skämtland."


Ovanstående är en kommentar från min kära lillebror, som för övrigt fyller 20 om knappt 2 veckor. Han är nog TH's största icke-fan. Han sa något positivt om något gitarr-riff i Ready Set Go för ett år sedan eller något, men där tar det tvärstopp. Han officiella kommentar om nya låten Screamin' kommer jag inte dela med mig av. Jag är stolt över att jag fick honom att lyssna på den överhuvudtaget! ;D Och jag är stolt över att jag påverkar honom på ett eller annat sätt med allt mitt snack om TH, både när jag är hemma och här på bloggen.
Ingen kommer undan TH!
(Jag vill veta vad du drömde! Skriv en kommentar eller på msn :D)

Oftast innehåller mina inlägg med en massa svammel men jag vill kunna påverka, oavsett om det gäller att omvandla icke-fans till fans^^ eller om det är allt mitt tjat om att våga chansa någon gång då och då, så är jag glad för om jag kan nå ut till folk via min blogg.

:)


Idag åt vi risgrynsgröt till lunch. Det är garanterat bara för att jag skrev jul-inlägget igår.
Jul jul jul jul jul jul jul jul jul jul jul! Mentally sick, much?


70 dagar till jul!

Jag antar, och hoppas, att det inte har kommit fram julsaker i affärerna i Sverige? Det har det gjort här. Det började komma fram lite smått redan för ett par veckor sedan men nu den senaste veckan har det exploderat! Affärerna kryllar med änglar, jultomtar, snögubbar, glitter... ja, allt som har julen till. Det är väl liiiiiiiiiite väl tidigt, kan jag tycka! Det är mitten av Oktober, for crying out loud! Vänta åtminstone tills Halloween är förbi.
Jag går runt och stör mig på det där. Det gör mig irriterad.
Jag brukar kolla på VIVA's specialprogram, där dom visar videos efter ett tema under en timme men idag skippade jag det. Temat var; 70 tage bis Weihnachten. Julmusik redan nu - nej, där går gränsen.

Jag var i Hamburg månadsskiftet November/December förra året och då var hela innerstan täckt av en stor julmarknad med en massa stånd överallt, det luktade socker och man såg små ponnys lite här och där. Helt plötsligt kom det en parad från ingenstans och man var omringad av snögubbar och annat juligt.
Så, tyskarna, eller i alla fall Hamburgsborna, verkar gilla julen och verkar ta den på stort allvar.
Och så lilla jag, som inte har fått några julkänslor dom senaste åren. Vilka kontraster!

Kanske blir det annorlunda i år. Kanske smittar tyskarna mig med lite julkänslor.
En jul med julkänslor vill jag nog ha i år :)

och jag vill ha en konsertbiljett till TH i julklapp! ;D



Ho ho, fucking ho!




Lyckorus!

Jag gick precis online och kollade igenom alla nyheter som vanligt och bland det första jag läser är denna artikel där det står att Tokio Hotel kommer spela i Hamburg i februari!!!!! Och en massa andra städer i Europa.
Dom som känner mig (och alla TH-fans) förstår lyckan som rusar genom mig just nu! Inte nog med att dom ger sig ut på turné, utan dom spelar i min stad, där jag för tillfället bor! Gud så enkelt. Bara att sätta sig i tunnelbanan och vips så är man där. Yay!
Några datum har vi inte fått, info om det ska komma inom några dagar. Hoppas att turnén pågår in i Mars, jag har 2 veckor ledigt då och det vore kul att få in en till konsert under dom veckorna :D

UNDERBARA GLÄDJE!!!!!

hoppas verkligen inte artikeln är påhittad.





R.I.P Stephen Gately

Jag lyssnade en del på Boyzone när jag var yngre, och hade kanske en liten crush på den söta killen vid namn Stephen Gately, som nyligen gick bort. Han blev 33 år.




R.I.P


There are days when you feel so small

Ingen uppdatering på ett tag. Inte ens ett flummigt inlägg om hur fantastisk Green Day's konsert var (och tro mig, den var otroligt fantastisk!!)
Anledningen: Jag har känt mig ganska låg ett par dagar, så jag har inte känt värst mycket för att sätta mig ner att skriva. Jag har inte känt mig låg sen jag kom hit för snart 7 månader sen, så jag har spenderat en del tid åt att fundera. Men jag kom inte värst långt :P Det börjar kännas bättre och Susanne finns här och ger mig stöd :)
Alla har vi våra upp och ner.

Vad har hänt sen senast?
Green Day's konsert var som sagt fantastisk!! Det kommer ett (flummigt) inlägg om det senare. Och kanske ett par suddiga bilder om ni har tur ;)


Jag har bokat sverigeresa! Den 21:a december ger jag mig iväg, stannar och svullar julmat till den 29:e december. Det var meningen att jag skulle stanna till efter nyår men jag bestämde mig för att jag ville fira nyår här i Hamburg :) Susanne kommer också tillbaka hit innan nyår. Och det bästa av allt - Sofie kommer med mig från Sverige och stannar några dagar! :D
Jag ska åka utan resväska denna gången :0 Flygresan hade blivit dubbel så dyr annars. Jäkla Ryanair som tar betalt för precis alltid. Ni är inte så himla billiga som ni säger!! *Hytter med näven*
Packar jag på rätt sätt (jag är proffs på att packa vid detta laget) så borde det gå bra med bara ett handbagage. Hoppas jag. Jag har kläder på mammas vind om det skulle krisa sig för mycket.

Nu ska jag åka in till stan och spendera lite tid för mig själv.


Hej.


Ikväll: Green Day live!

Nu får Tokio Hotel flytta lite på sig, för ikväll är det äntligen dags för konserten med Green Day!!!
Susanne bor en station från arenan så jag åker bort till henne sen, så åker vi vidare från henne.
Jag ser verkligen fram emot konserten!! :D Sitter och peppar med Green Day-låtar just nu.

Jag ska passa på att använda tillfället ikväll för att testa digitalkameran och dess funktioner. Kan vara bra att veta allt sånt inför kommande Tokio Hotel-konserter ;)
Måste bara komma ihåg att radera en massa bilder innan jag åker iväg sen... hm.. hur ska jag komma ihåg det med mitt vimsiga huvud? Na ja....

Tokio Hotel har spelat i arenan vi är i ikväll... ska ha det i bakhuvudet när vi är där haha.
Ganska otroligt att jag lyckas få in TH i i stort sett allt jag skriver.






Vi måste få vårt internet fixat - nu!! Det är otroligt jobbigt att sitta med näsan framför A's iPhone var och varannan dag. Men vad gör man inte för att kunna sig uppdaterad bland allt som händer nu...heh.


Lass dich fallen um zu fliegen!

Jag köpte ju TH's nya album i fredags men det var först igår som jag tog mig tid till att lyssna på det engelska albumet. Hur lyckades jag vänta så länge?! Fram till igår har jag bara lyssnat på det tyska. Jag ville ju ta ett i taget i lugn och ro och följa med i texthäftet, så så fort jag åkte någonstans med tunnelbanan så var det alltid det tyska som spelades i min mp3.
Men nu har jag alltså betat av det engelska.
Jag gick in med tanken att dom engelska låtarna är översättningar från dom tyska, precis som deras andra engelska låtar. Så många gånger när jag lyssnade på engelska Humanoid, blev jag "besviken" över hur dåligt översatta vissa låtar var. Men nu är det tydligen så att det inte alls är några översättningar. Det förändrar ju en hel del! TH förklarade i en intervju att dom upptäckte ganska fort att det inte gick att översatta låtarna, dom ville inte göra den ena versionen sämre än den andra. Så dom skrev låtarna var för sig - på sina egna språk.

Efter att ha lyssnat på båda albumen så kan jag konstatera att vissa låtar, som Komm, Für immer jetzt och Geisterfahrer är bättre på tyska, medan låtar som Human connect to human och Zoom är bättre på engelska.
Lass uns Laufen/World behind my wall, Humanoid/Humanoid, Kampf der Liebe/Pain of love och många många fler, ligger ungefär på samma nivå.
Men överlag så tycker jag att det tyska albumet är snäppet bättre än det engelska :)
Tokio Hotel har överträffat sig själva! Båda albumen är underbara, texterna är fantastiska och musiken är gudomlig! Gooooooooo Tokio Hotel! Och jag har förälskat mig i bandet på nytt! Underbara känlsa!!!!


För övrligt så låter Für immer jetzt som en låt mellan tvillingarna! Och skulle den inte vara det så kommer jag alltid låtsas som att den är det ändå^^

Stycken från Für immer jetzt (Direkt översatt För evigt nu):

Wenn du sucht und dich selbst dabei verlierst
Dann find ich dich und hol dich zu mir
(När du letar och därmed förlorar dig själv
Då hittar jag dig och för dig till mig)

Wir setzen unsere Scherben zusammen
Wir sind eins wie Yin und Yang
(Vi sätter ihop våra skärvor
Vi är ett som Yin och Yang)


Rot ist der Kampf der Liebe

Igår var det Kanelbullens dag. Alla som var i kyrkan igår på au pair-träffen fick en varsin bulle... nom nom!!
Jag har en film från förra året som innehåller svammel om afrikas fot, mentos och en kork som flyter omkring i en vinflaska.. meeeeeen den tänker jag inte visa :P Den är bara för mina och Sofies ögon haha.


Jag har världens bästa au pair-mamma! Hon ringde upp till mitt rum igår kväll och berättade att det strax skulle börja en intervju med Tom och Bill Kaulitz på tv'n. Hon hade sett reklam på det på tv'n och jag hade ingen aning om det. Hon är så snäll :)
Hon såg även TH's framträdande i det tyska programmet Wetten, Dass...? som gick på tv i lördags kväll. Hon gillade framtädandet, låten och Bills frisyr! ;)


Jag var med Suss igår och vi kikade runt lite i affärerna på Hauptbahnhof (huvudstationen) och jag hittade ett snyggt halsband som fick följa med mig hem. Och vi hittade även en ny Star Pics-tidning med bara Tokio Hotel, och ett exemplar hade mitt namn på sig ;)



Ett underbart kaos

Okej, vart ska jag börja? Alla tankar om nya albumet simmar omkring i ett kaos i huvudet just nu.
Än så länge har jag bara lyssnat på det tyska albumet. Tar det engelska senare ikväll eller i morgon. Ett i taget i lugn och ro.

Jag älskar Lass uns Laufen och Geisterfahrer! Dom 2, tillsammans med Für immer jetzt är nog mina favoriter på albumet. Hey Du kommer också högt upp. Och Humanoid och Automatisch och Kampf der Liebe... och...och...och!
Geisterfahrer kommer vara helt underbar live. En riktigt gråt-låt. Humanoid kommer vara helt fantastik live, då den inte har någon struktur.
Jag är väldigt positivt överraskad! Albumet är underbart och det finns ingen låt som jag rynkar på näsan åt.

Personer som dom samarbetat med, som vi visste om redan innan är Desmond Child, Guy Chambers. Men en överraskning är samarbetet med Jonathan Davis, som är sångare i gruppen Korn!


En av låtarna på tyska skivan, men inte på engelska, är en "duett"! ;)


Kasst inlägg men jag får ingen ordning på alla tankar.


Lycka!

Pengarna kom in i förmiddags och jag har äntligen skivan (skivorna) här hemma!!!! :D Lyckan går inte att beskriva!
Efter att ha haft en massa grammatik i huvudet hela dagen och sedan stressat runt på stan och en del jobb uppå det, så ska jag nu lägga mig ner i lugn och ro och lyssna. Följa med i texthäftet och bara.....lyssna.
Jag har redan kollat på dvd'n som följde med och bilderna som finns på den är underbara!





1x3

Idag är det 1:a Oktober. Oktober redan... den första riktiga höstmånaden. Hamburg är en extremt regnig stad, så jag har en blöt och dyster höst framför mig, som sedan följs av en blöt och dyster vinter. Det är för varmt här för att snön ens ska lägga sig. Så är det väl i Sverige också egentligen men där kan snön i alla fall ligga kvar om det kommer tillräckligt mycket och är tillräckligt kallt. Här ligger tydligen snön kvar max ett par dagar. Men det tar jag då, hösten kommer först.

Idag är det 1 dag kvar tills Humanoid släpps, på tyska och engelska, i bl.a Tyskland. Och jag hoppas så in i bomben att min lön kommer in i morgon så jag kan lägga mina ivriga nävar på båda albumen!
Jag har lyssnat flitigt på TH's gamla låtar nu dom senaste dagarna. Dom nya låtarna har ett helt annat sound och även om jag diggar det nya soundet så är det TH's gamla sound som jag först föll för. Jag ser givetvis fram emot det nya albumet och turnén som drar igång tidigt 2010 men det är en bitterljuv känsla över det hela, muss ich sagen.

Idag är det 1 vecka kvar till Green Day-konserten här i Hamburg. Yay! Som jag har längtat! Det känns som att biljetterna har stått på min byrå och samlat damm i evigheter, och nu är det bara 1 vecka kvar.

Och nu har jag inte 1, utan 4 massiva läxor att ta hand om! Alla handlar bara om grammatik. Nu får jag verkligen lära mig grammatik. Det är verligen stor skillnad på förra kursen och denna. Och det älskar jag!
Idag har vi gått igenom dativ, ackustativ, nominativ och possessiva pronomen. Förra gången gick vi igenom komperativ och superlativ.
Det ni!





RSS 2.0