En bra början

Jag har börjat jobba lite smått. Som timvikarie inom barnomsorgen.
Jag var på introduktion den 2:a Oktober och sedan dess har jag jobbat nästan 19 timmar och jag har pass inbokade måndag, onsdag och torsdag till veckan. Så innan månaden är slut är jag uppe i 26 timmar. Skönt med lite extra slantar när mammapengen inte är den bästa! Och i juletider dessutom.
Vissa dagar är det faktiskt skönt att komma ut och göra något annat, och inte "bara" vara mammaledig, även om jag kan få dåligt samvete över att vara borta från Liam när han bara är 9 månader, speciellt när jag jobbat 2 heldagar efter varandra. Men jag jobbar ju inte så mycket än, och jag kan själv bestämma vilka dagar och tider jag ska vara tillgänglig för jobb.
Jag har lagt om mina föräldradagar, så jag bara får mammapeng fredag-söndag. På så vis är jag alltid tillgänglig för jobb mån-torsdag, om jag skulle vilja. 
Skulle jag inte få några pass alls under en månad så blir det jäkligt snålt men jag räknar kallt med att få ihop några timmar i alla fall. Och denna månaden lyckas jag ju :)
Och vem passar Liam då, när både mamma och pappa jobbar? Det gör hans mormor som ställer upp så gott hon kan. Vi har sökt förskoleplats till honom men kötiden är 4 månader, så han börjar antagligen i Mars någon gång.
Hur jag ska göra med skolan är fortfarande oklart. Jag kommer jobba kvar i Vikariebanken tillsvidare, så jag kan försöka få upp min sjukpenninggrunande inkomst inför eventuella syskon till Liam.
Det är en bra början i alla fall.
 
 
En annan bra början är simningen. Som tyvärr varit liande dom senaste veckorna, dels för att sambon mer eller mindre har bott på sitt jobb på sistone och dels för att både Liam och jag varit förkylda.
Men jag får på mig jeans som jag har inte fått på mig sedan tidigt i graviditeten förra året. Så även om vågen kanske inte visar så stor förändring, så har det ju uppenbarligen hänt något i alla fall!
Heja!
 
 
 
 

Sjukling

I lördags fick Liam helt plötsligt hög feber, 39.0. Efter en alvedon sjönk den bara till 38.9. Temperaturen sjönk ytterligare något det kommande dygnet men var aldrig under 38.0, för att sedan stiga igen. Som mest hade han 39.2. Han var inte förkyld eller visade några andra symtom som kunde förklara febern. På den tredje dagen ringde jag till vårdcentralen där vi fick en tid hos distriktsköterskan samma dag.
Dom tog ett stick i fingret men det visade ingenting, så vi skulle avvakta ett par dagar och höra av oss igen om febern inte försvann. Han var så hänging och åt och drack sämre och sämre.
Men så när han vaknade upp på den fjärde dagen, så var han helt feberfri! Den höll sig borta och när han hade varit feberfri ett dygn så började små prickar ploppa upp på honom och Tredagarsfebern var ett faktum.
 
Liam har varit ganska förskonad av sjukdomar hittills, bara 3 väldigt lindriga förkyldningar. Så det var jobbigt att se honom med hög feber och må dåligt. Men han blev som sagt frisk och han var nästan sig själv igen, det var bara aptiten som skulle bli som förr igen och allt vore frid och fröjd, om han inte började bli förkyld! Natt till igår började han bli tätt i näsan, så vi gav näsdroppar och hoppades att det skulle gå över. Men icke. Han snorar, är tätt i näsan och har även börjat hosta nu.
Stackars liten. Hoppas det går över fort!
 
lite bus i trädgården i slutet av september
 

Sömn?

Liam har krånglat med sömnen på nätterna dom senaste månaderna. Han är oftast inte ledsen, det är mer som att han har svårt att komma till ro igen efter han vaknat.
Natt till igår var nog värst hittills. Då var han vaken mellan 24.00 och 2.30, sen vaknade han till vid 4.25 men somnade om ganska fort, sen var det dags för välling kl 6. Och sen upp strax före 8. Så knappt 4 timmar sömn fick vi ihop, sammanlagt.
Inatt var han vaken igen mellan 24 och 2, hoppas inte det blir en vana! Sen sov han faktiskt till 6.50 utan att vakna, så natten var okej.
Men om vi kan kalla en natt med 2 vakentimmar för okej, så kan ni ju tänka er vilka nätter vi har bakom oss.
 
Vi misstänker att tänderna ligger bakom, samtidigt som seperationsfasen har varit svår för honom. Han har inga tänder än men det verkar klia massor i munnen på honom, så hoppas dom kommer upp snart! Hela familjen behöver sova.
 
 

Peppning!

 Vi köpte ju årskort på simhallen nyligen och har varit där och simmat 2 gånger i veckan sedan dess. Efter varje simpass fyller jag i hur långt jag simmat och hur lång tid det tog på RunKeeper (en tränings-app) och får fram lite olika siffror, bl.a hur många kalorier man bränner, under just det träningspasset.
Man kan välja mellan massor med olika aktiviteter på RunKeeper och jag har mest använt den under promenaderna med Liam men det är ju roligt att den kommer till användning till annan aktivitet också.
 
Sedan jag började simma så har jag fått detta till min mail. Jättebra peppning om motivationen skulle avta!
 

RSS 2.0