Efter en dusch och en promenad....

mår jag lika dåligt som innan.

Urgh.





New Moon, sjuk och babbel

Igår var jag på förhandsvisningen av New Moon. Ett ord: Wow!
Jag älskade filmen från början till slut. Jag vet att vissa är besvikna på filmen och tycker att den första är såååå mycket bättre än uppföljaren. Men jag håller inte med, jag kan inte välja vilken av dom som är bäst.
Visserligen är det 1,5 år sedan (var har jag gjort av böckerna?!) jag läste New Moon, så jag har inte stenkoll på hur mycket som är lika/skiljer sig men jag ger den full poäng och jag vill se den igen!
Dom visade ju Twilight innan så det blev en heldag med heta vampyrer och varulvar. Yummie!

Det enda minuset med biobesöket var att jag började må dåligt i mitten av filmen och när jag kom hem hade jag feber. Geil, ne? Så idag har jag en sjukdag. Fökyldning och feber. Jag har legat nedbäddad större delen av dagen och tyckt synd om mig själv. Jag har inte ens orkat läsa i City of Ashes.
Jäkla ungar som ska smitta en!

För övrigt så händer det inte mycket. Regnet forsätter att lysa i sin närvaro och November går mot sitt slut. Det blir mörkare och mörkare ute. How depressing.
Jag pratade lite snabbt med lillebror och papi i telefon förut. Jag behövde Dennis' hjälp med datorn. Sagt och gjort; Nu har jag en massa ledigt utrymme på disk C och datorn verkar fungera bättre.. lite bättre åtminstone.
Jag pratar inte så ofta med någon av dom så det var dagens ljuspunkt.

Nu ska jag gå och bädda ner mig.
Hej svejs.




T-t-t-t-t-Tokio Hotel!

Jepp, jag tröttnar aldrig ;)

18:e December släpps nästa singel som är Lass uns Laufen/World Behind My Wall. Låtarna hör till mina favoriter på båda albumen. Jag har gåshud varje gång jag lyssnar på dom. 
Videon ska redan ha spelats in och jag är grymt nyfiken på den! Men en månads väntetid kan jag väl stå ut med.

TH ska gästa Johannes B. Kerner i början av december för att promota singeln och även vara med i själva programmet och prata om alla händelser dom varit med om under 2009. Kerner spelas in här i Hamburg - vanligtvis. Men bara för att det är en stor årsgala så spelas det in i en annan stad i en stor arena. Great. Va? Bitter? Nej, nu förstår jag inte riktigt....



 EMA's 2009 Red carpet

klicka på bilden för HQ


Change of heart?

Solen har nästan varit framme idag så jag passade på åka in till stan. Jag går inte så gärna ut när det regnar...heh.
Den stora julmarknaden mitt i stan som jag nämde i mitt "hata julen-inlägg" för ett tag sen, har börjat komma upp. Det var julgranar, ljus, bockar, små julstugor med Glühwein (glögg) m.m precis överallt. Jag kände inte igen mig.
Och vad jag tror är världens största julgran har kommit upp vid Vattenfall-byggnaden, också mitt i stan.
Mitt i all kaos så kom på mig själv med att gå runt och småle. Dels för att alla minnen från slutet av förra November, då jag var i Hamburg för Fanpartyt, strömmande igenom kroppen och dels för att jag insåg att julen faktiskt kan vara mysig. Lite snö (hah, knappast troligt i den här staden!) och mörker så man ser alla ljus tydligt, så skulle det inte vara så pjåkigt att gå runt där och vänta in julen.
(Ge mig ett par veckor så hatar jag julen lika mycket som innan!)




Bild tagen 29.11.08. Den stora julkulan i Huvudstationen sitter uppe i år också ♥




Jag råkade knalla in i bokaffären och kom ut med bok nr.2 i Mortal Instruments-serien
Ett ord räcker: Oooops!
Jag har blivit en boknörd.





En liten puss till er alla!




The Mortal Instruments

The Mortal Instruments är en bokserie på 3 böcker skrivna av Cassandra Clare. En fjärde bok släpps Mars 2011.

Årerigen är jag för lat för att skriva ner en handling med mina ord.
Bokens baksida säger: Clary Fray is seeing things: vampires in Brooklyn and werewolves in Manhattan. Irresistibly drawn towards a group of sexy demonhunters, Clary encounters the dark side of New York City - and the dangers of forbidden love.

Böcker som ingår i serien är
- City of Bones (2007)
- City of Ashes (2008)
- City of Glass (2009)
- City of Fallen Angles (2011)

Jag är bara på första boken men jag blev fast för att jag gillar sättet boken är skriven på och boken har en lagom blandning med drama och övernaturliga händelser och varerlser - med en touch of humour som lyfter boken på ett positivt sätt.
Redan efter 11 kapitel kände jag att serien skulle passa bra på filmduken. Jag googlade runt lite och jodå; man håller i nuläget på att diskutera kring projetet The Mortal Instruments som film. Jag hoppas verkligen projektet blir av.
Många jämför The Mortal Instruments med The Twilight Saga. Och även om båda serierna innehåller vampyrer, varulvar och förbjuden kärlek så håller jag inte med. Det är två helt olika serier som är bra på sitt eget sätt och som handlar om helt olika händelser.

Jag hade aldrig hört talas om denna bokserie förut (tror jag) men jag är glad för att jag hittade den. Kolla upp den ni med!












Gå in här för att läsa mer
http://www.mortalinstruments.com/


Divided attention

Dom senaste dagarna har jag fått dela upp min lilla lediga tid jag har mellan mitt sociala liv, TH, datorn - och mina två nya tidskrävningar; Sex and the City och The Mortal Instruments.

Min au-pair mamma har alla säsonger utom säsong 2 av SatC. Jag började kolla på första säsongen när jag hade läst ut The Host. Jag behövde något som hindrade mig från att läsa om boken. Jag såg klart säsongen på 2 dagar.
Jag visste att Suss har sin SatC-box här i Hamburg, så jag tänkte frågade henne om jag kunde få låna andra säsongen av henne. Sagt och gjort. Jag kollade nyss klart på den säsongen.
Säsong 3 väntar i morgon.

Jag pratade ju om hur svårt det är för mig att hitta böcker som jag verkligen fastnar för. I fredags snubblade jag praktiskt taget över en ny bok jag kan drunka i. Inte bara 1 bok, utan en serie på 3 böcker. En fjärde bok släpps 2011.
The Mortal Instruments series är skriven av Cassandra Clare. Jag postar ett eget inlägg om serien alldeles strax. Första boken; City of Bones har 442 sidor. Jag har läst hälften.


Man kan lätt konstatera att när jag fastnar för något, så fastnar jag verkligen för det.
Oavsett om det handlar om TV-serier eller böcker så är det skönt att kunna krypa ihop under en filt och bli fångad i en värld långt, långt borta.





...

Min dator mår inte bra. Antingen så sjunger den verkligen på sista versen eller, om jag har tur, så räcker det med en omformatering. Jag drar med mig den till Sverige över jul så får lillebror ta sig en titt.
Jag hatar att allt ska krångla! Är det inte internet så är det datorn. Varför kan inget fungera som det ska någon gång?
Damnit!





Me like

TH's kalender ser ut så här på baksidan.
Me like!




Stor dag för liten människa

Idag är det den stora dagen - E's första födelsedag!
Snart kommer det hit en hel drös med folk som vill sätta tänderna i E's härligt runda äppelkinder den smarriga tårtan som står i köket.
E har redan öppnat en massa paket och snart fortsätter äventyret för honom. Men han är ju så liten än, så han leker hellre med omslagspappret som prasslar så där skojjigt, än med själva innehållet - vilket är till storebror B's fördel som gärna tar på sig uppgiften att kolla om E's nya leksaker fungerar som dom ska.
Nu ska jag gå ner och ge födelsedagsbarnet en stor kram - för 10:e gången idag...heh.


Synd att E är allergisk mot en hel lista med saker och får inte smaka på denna läckra tårta!




Trött på torrt och risigt hår?

Raka av det!
Vågade så skulle jag göra det men jag tror jag håller mig till saxen istället. Mamma har fixat en klipptid åt mig hemma i hålan i Sverige. Den 22:a December är det dags. Så nu går jag och funderar på om jag bara ska fräscha till håret eller om jag ska skaffa en ny frisyr. Jag är ganska petig när det gäller mitt hår så jag kommer säkert tillbaka hit med en knappt synbar förändring^^
Hm, svåra problem här i livet.


Dags att göra något åt risbusken!






Till er som undrade över TH's chokladkalender.
Den har funnits på den här sidan men den har blivit borttagen. Hittar den inte på någon annan sida heller :/


Jul, jul, strålande... Tokio Hotel!

TH burkar ha en chokladkalender varje december. Och så är fallet även i år. Och jag trodde att man bara kunde beställa den från nätet. Men så ringde Suss till mig tidigare idag och berättade att hon hittat TH-kalendrar i affären EDEKA. Hon frågade om hon skulle köpa med en till mig. Duh, dum fråga! ;)
Så nu står den hemma hos henne och bara väntar på att få komma till sin rätta ägare - moi!



Den är så fin! Jag kommer inte vilja öppna luckorna^^

 

Bild snodd från Suss



Beyoncé - Halo

Det är ingen ny låt direkt men jag har aldrig riktigt lyssnat på texten. Förrän nyligen.
Underbar ♥



Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace

You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away


Twilight Double Feature

New Moon har premiär den 26:e November här i Tyskland. (På offieciella hemsidan står det att den har premiär 7:e Januari men det stämmer alltså inte)
Och nu ska ni få höra! Den engelska bion Streit's här i Hamburg kommer ha en smygpremiär av filmen och för att man ska komma i stämning så visas Twilight först. Twilight Double Feature.
Jag och Fia har fixat biljetter! Så nästa söndag, den 22:a November, kommer vi sitta bänkade från kl 12 till kl 17 och bara njuta av detta underbara spektakel.
Oh yeah!




Vinn biljetter till TH's Sverige konserter!

Tillsammans med LiveNation har Officiella Streetteamet, Officiella fancluben och vi på THF anordnat en tävling.
En tävling där DU kan vinna biljetter till Tokio Hotel's konserter i Sverige! En signerad t-shirt står också på spel!

Vill du veta hur du kan bli den lyckliga vinnaren?
Kika in på THF och läs mer!





Pannkakor, eller nu är livet som vanligt igen

Idag slapp vi det förbannade brödet som kvällsmat, A slog på stort och lagade pannkakor! Det måste vara bland det godaste som finns. I och för sig så smakar det inget mer än mjöl men när man äter bröd kväll efter kväll så smakar det mesta ljuvligt sen :)
Pannkakor med äppelmos ♥



Jag hittade min mp3 tidigare ikväll! Den låg i en av mina väskor...heh. Jag lovar att jag har kollat i alla väskor jag har... bara inte tillräckligt noga verkar det som. Det var några tuffa dagar men nu kan jag pusta ut och lyssna på musik när jag vill igen.
Leben ist wieder schön :)





Filmer jag vill se

2012 - Jag gillar katastrof-filmer och jordens undergång är den ultimata katastrofen!
Arthur und die Minimoys 2 - Well... Bill Kaulitz gör rösten som Arthur. Det är allt som behövs.
New Moon - Älskar Twilight-serien!
Transformers 2 - Har fortfarande inte sett den än, så det är dags nu.
Pope Joan (Die Päpstin) - Att komma till Vatikanen förklädd till man och sen bli gravid.. ojoj! Tror att den kan vara väldigt bra.

Hm.. jag vet att det är nån mer film...



Dennis, nu vet du vad du har att göra ;)


Utan musik faller mitt liv ihop

Jag har tappat bort min mp3-spelare! Det har inte ens gått 1 vecka än och jag håller redan på att bli tokig. Musik är bland det viktigaste för mig. Jag klarar mig inte utan musik, det är det som håller ihop vardagen för mig.
Var är min mp3?!

Kära Tomten.
Jag önskar mig en mp3-spelare i julklapp. Jag har varit snäll i år! Bitte?
Kan du inte fixa fram det så går det bra med pengar också, så jag kan köpa en själv!

:(

 


Jag funderar på att läsa om The Host.


Natti.


En ny regnig vecka

Det regnar alltid här. Okej, inte alltid med 80% av tiden i alla fall. Jag minns inte när det var en regnfri dag senast. Det bästa höst-tiden är förbi. Tiden då solen skiner och löven lyser som eld på träden. Nu ligger löven blöta och murkna på marken. Löv som blir hala som is så fort det regnar. Kul.
Men men, det är väl bara att acceptera årstiden and move on.

Jag läste ut The Host förut. Och nu känner jag mig som jag föräntade mig - tom. Jag vill läsa mer om själarna och människorna.
Hade jag haft pengar till det, så hade jag gått på jakt efter ett substitut; en ny bok jag kan drunka i.

Ny vecka, nya händelser. B går sista veckan på hans nuvarande kindergarten. Han och lillebror E börjar tillsammans på en ny kindergarten nästa vecka. Det har nyligen öppnat en ny kindergarten närmare oss och det verkar vara så så så mycket bättre än B's nuvarande. Jag gillar inte hans kindergarten alls. Alldeles för många barn, i alldeles för små lokaler och för få personal.
Där dom börjar nästa vecka är det mycket bättre. Det var öppet hus där förra veckan, så vi var där och kikade runt lite. Det finns många lokaler bl.a; Ett forskarrum, ett rum för rollspel, ett rum med en liten inomhuspool (det blev B's favoritrum ganska snabbt), ett musikrum.. och och och.
Jag tror det kommer bli jättebra! :)
Det enda negativa är att byggnaden dom är i är ett gammalt krematorium! Det är väldigt fint ombyggt och renoverat men jag hade gåshud hela tiden jag var i lokalerna.
Döda kroppar....aska.... spöken!
Hoppas inte ungarna drar med sig något hem....heh.

Veckans stora händelse: lille E blir 1 år på fredag! :D



Tips - The Host by Stephenie Meyer

Dags för ett nytt tips!
Denna gången handlar det om en bok. En helt fantastisk bok! The Host, skriven av Stephenie Meyer, som även har skrivit den underbara Twilight-serien.
The Host
 har över 600 sidor och idag, ca en vecka efter att jag började läsa, passerade jag 500-strecket. Jag kan inte sluta läsa. Hade jag haft mer tid så hade boken redan varit utläst.
Stephenie är otrolig på att skriva, det märkte jag redan när jag läste Twilight-böckerna. Jag är glad för att The Host inte är en besvikelse.
Liksom Twilight, så har The Host också övernaturligt innehåll. Dock inte vampyrer denna gången.

Jag orkar inte pilla ihop en handling med egna ord, så jag citerar bokens baksida rakt av:
Melanie Stryder refuses to fade away. The earth has been invaded by species that takes over the minds of their humand hosts, and most of humanity has succumed.
Wanderer, the invading "soul" who has been given Melanies body, knew about the challenges of living inside a human: the overwhelming emotions, the too-vivid memories. But she did not expect that Melanie would refuse to relinquish possession of her mind.
Melanie fills Wanderer's thought with visions of the man se loves - Jared, a human who still lives in hiding. Unable to separate herself from her body's desires, Wanderer yearns for a man she's never met. As outside forces make Wanderer and Melanie unwilling allies, they set off to search for the man they both love.


Jag har läst så mycket dom senaste dagarna, att jag drömde om Jared inatt. Det var bara en tidsfråga ;P
Nu när jag närmar mig slutet av boken, så vill knappt fortsätta läsa. Jag har nämnt det förut; Jag känner mig alltid så tom när jag läst ut en bok som jag verkligen tyckte om. Och för tillfället har jag ingen annan bok jag kan hoppa över till när The Host är utläst. Jag hittar väldigt sällan böcker jag fastnar för på det här sättet, så när jag väl hittar en så vill jag dra ut på det så mycket som möjligt.

Ni som inte har läst boken; Ge den ett försök - ni kanske älskar den lika mycket som jag gör!

Tack Amelie, som tipsade mig om boken.





Best Group - And the winner is:

TOKIO HOTEL!!
För tredje året i rad fick Tokio Hotel ta emot ett pris på European Music Awards. TH är absolut värd priset - utan tvekan!
Dom hade ganska tufft motstånd: Green Day, Foo Fighters, Black Eyed Peas och The Jonas Brothers. Men vi fans gjorde det och ingenting slår glädjen som lyser i TH's ögon när deras namn blir uppropat!

Dom uppträdde med World Behind My Wall och... vad kan jag säga.. Förutom ett visst par svarta kilklacksstövlar så var allt amazing.
Fast även om elden var häftig så slår det inte regnet från uppträdandet med Monsoon EMA, 2007. Men det är bagateller ;) Kvällen var perfekt

Mina andra favoriter, Green Day, fick ta emot pris för Best Cock Rock! :D





Under TH's framträdande



EMA's 2009, Berlin

Ikväll är det dags för årets upplaga av European Music Awards 2009! I år hålls det i Berlin.
Tokio Hotel ska så klart närvara men inte nog med det! Dom ska uppträda med låten World Behind My Wall, som också är deras nästa singel. OCH! dom är även nominderade i kategorin Best Group.
Alla har gått och väntat i flera månader och nu är det äntligen dags. Jag och Susanne bänkar oss framför beamern nere i vardagsrummet om några timmar och håller tummarna för att all röstning har gett resultat!




Tickets ticket tiiiiiiiiickets!!!

Äntligen har TH's konsertbiljetter kommit!! Något som vanligvis tar 2-3 dagar att få hemskickat tog 7 dagar. Jag vet att det har varit lite krångel med Eventims hemsida, där vi beställde biljetterna, och med TH's biljetter överhuvdtaget, så jag blev lite orolig ett tag. Nu kan jag andas ut! :D
Dom är så fina! ;)




Det går inte alltid som man tänkt sig

Jag jobbade som vanligt ett par timmar i morse. Jag hatar att jobba på morgonen men jag borde väl vara van nu efter 7 månader. Tycker man.
Sedan åkte jag in ill stan för på jakt efter julklappar till barnen (vad mammig jag lät nu haha) och till ett par personer till. Jag gick in på Galleria Kaufhof mitt i centrum med julklappar i siktet. Jag kom ut med Tokio Hotel's kalender för 2010. Oooops! Jag hade precis givit upp hoppet på att den skulle komma ut i affärerna, för som jag har letat! Mitt i min iver blev julklapparna bortglömda...heh.

Bilderna är egentligen out of date redan men so what? Jag har kalendrarna för '08 och '09, så då vill jag självlart ha den för '10 också^^


Brevid TH's kalender fanns denna. Ingen kommentar.



Jag traskade vidare till Saturn. Och denna gång med bättre resultat. Jag hittade det jag sökte men så klart så kom jag ut med något till mig också - Sex and the City-filmen. Till mitt försvar så var den på rea och betalade inte ens 7€ för den! Jag älskar att fodralet ser ut som en väska!



Innan jag drog mig hemåt så gick jag in på Rossmann - kom ut med bl.a en chokladkalender...till mig^^ Chokladalender köper jag varje år. Det är i stort sett det enda juliga i mig. Chokladkalendrar.
Av märket Milka som motsvarar vårt Marabou... typ.

 


2 år sedan Essen, Tyskland (TH)

Idag är det exakt 2 år sedan jag var i Essen tillsammans med Amelie, Kiki och Maarit. Alla utom Maarit skulle se TH live för första gången. Detta är ingen berättelse om konserten - utan om allt det andra. Om mig.

2 år. Det är så mycket som har hänt under dom 2 åren. Först och främst hos mig själv. Min personlighet har utvecklats och jag vågar riskera... nej, chansa mer nu. Vågar ta kliv som jag, utan tvekan, inte hade vågat förut.
Jag är så tacksam för att jag tog mig loss, kläckte skalet och tog mig ut.

Jag minns så väl när jag och Kiki bokade våra konsertbiljetter. Det gjorde vi den 25:e September. Glädjen som rusade genom min kropp går inte att beskriva. Det var den första gången jag kände den sortens glädje; glädje som inte går att förklara, glädje som ingen kan förstå om man inte varit med om den själv.
Den glädjen har jag känt ett antal gånger sedan dess - och alla gånger i samband med TH. Min TH-glädje.

Det fanns en tid då jag var säker på att jag aldrig skulle åka på en TH-konsert. Jag satt med min lillebror i köket hemma hos pappa och beklagade mig. Ingen i min omgivning lyssnade på TH och ingen var inte intresserad. Och jag var jag inte sån som åkte iväg själv på något. Så jag var lite bitter.
Men så addade Kiki mig på MSN. Det visade sig att hon var i samma sits som jag och vips så hade vi bestämt att vi skulle åka tillsammans. Vi kände inte varandra för 5 öre. Vi möttes första gången på bussen till Stockholm.
Det var den första stora förändringen hos mig - Jag skulle resa till ett främmande land med en främmande människa. Och vi skulle dessuom möta upp 2 andra främmande personer till i detta främmande land. 
4 personer som sökte sig till varandra för att gå på konsert med ett band som vi alla älskar.

Tokio Hotel hade precis släppt låten 1000 Meere och vi var otroligt nyfikna på om vi skulle få bli som dom hörde låten live för första gången.
Vi satt på en bänk utanför Grugahalle, där TH skulle spela, när vi hörde tonerna från 1000 Meere komma inifrån arenan. Killarna höll på med deras soundcheck. Min TH-glädje sköt i taket och jag släppte ett par tårar tillsammans med Amelie. Vi skulle få höra den live!

Konserten var kom och gick alldeles för fort. Det var för mycket att ta in - efter konserten mindes jag i stort sett ingenting från spelningen. Och än idag är det mest en svart lucka i minnet. Mitt psyke pallade nog inte av den sortens tryck. Jag var inte beredd. Det strömmade in från alla håll, det blev överfullt. Jag är tacksam för mina bilder och klipp. Jag kollar inte ofta på dom men minnet ljusnar lite för varje gång.
Tryckvågen efter resan och konserten är jobbig att tänkta på. Jag ville inte inse att det var över. Jag ville inte att det skulle vara över! Tiden hemma efter resan var svår och det var även då jag kände, för första gången, att jag ville bort. Jag ville göra något annat än bo i den hålan jag kallade mitt hem. Ville bort från studierna. Jag var rastlös. Otroligt att jag stod ut 1,5 år till.

I knappt 2,5 år har jag varit TH-fan. Allt som jag varit med om under dom åren är ovärderliga för mig.
Sedan Essen har jag varit till Rom med ett gäng underbara människor, träffat underbara människor i Stockholm. Sett TH live i Paris under Midsommar 2008. Varit i Hamburg på Fanparty.
Spenaderat dagar uppe i Skellefteå hos den mesta fantastiska person jag träffat. Har varit i Göteborg hos den mest underbaraste person man kan tänka sig.
Allt detta med personer som jag, för 2,5 år sedan, inte hade en aning om att dom fanns. 


Resan till Essen förändrade mig - väckte något inom mig som jag inte hade någon aning om det fanns där.
Mina få år inom fandomen har varit dom bästa hittills och det är inte över än - inte ens i närheten!



RSS 2.0