5 månader

I morgon har det redan gått 5 månader sedan Liam föddes. Tiden går och han växer verkligen så det knakar!
Han har blivit mycket bättre på att underhålla sig själv. Får han tag på en skallra så kan han ligga och hålla i den länge innan han tröttnar, och har man tur så hittar han något annat att inspektera, t.ex sina fötter, fingrar eller nappen. Då ligger han ett tag till och man hinner få en del gjort under den tiden.
 
Rutinmässigt så håller vi just nu på att hitta några som passar oss. Larsa har semester, då blir mina och Liams vardagsrutiner lite andra än när Larsa jobbar. Dessutom så har vi börjat med gröt på morgonen och även lite mer med smakportioner under dagen och däremellan får han flaska. Men eftersom gröt och smakportionerna mättar mer än ersättning så är det svårt att veta hur ofta han ska få flaska och hur mycket. Innan fick han 180 ml när han var hungrig, vilket var i stort sett var 3:e timme (förutom på natten)
Men nu försöker vi alltså hitta nya matrutiner, vilket inte är det lättaste. Det har bara gått ett par dagar, så än funkar det inte så bra men vi kommer dit :)
Sovrutinerna funkar väldigt bra för det mesta just nu! Han sover 1 gång på förmiddagen, 1 gång på eftermiddagen och då 30 minuter/gång. Innan 20.00 får han inte "sova för kvällen", för då vaknar han senare och somnar inte om på ett tag. Är han trött innan läggdags, får han sova 10 min, sen väcker vi honom och han somnar ändå i rimlig tid.
Han vaknar 1 gång under natten för att äta, somnar om och vill äta sen igen på morgonkvisten någongång mellan 5 och 7, sen sover han nästan alltid till 9 eller längre.
 
Han skrattar, jollrar och pratar gladeligen med oss, när vi är ensamma. Är det andra med så sitter han mest tyst och spanar in läget. Slänger iväg ett leende ibland men så mycket mer än så blir det inte. Vilket är synd, han skulle charma alla ännu lättare annars :)
 
Det dröjer inte länge innan liggdelen till barnvagnen åker bort! Liam är snart för lång för den, han ligger och sparkar på kanterna. Och han försöker ofta att sätta sig upp. Vi har haft honom sittande i vagnen ibland men än är han lite för liten för det. Men snart så!
 
Han får mer och mer kontroll över sina armar och händer och ligger gärna och inspekterar och tar på våra ansikten. Så mysigt.
Favoriten just nu är nog att "flyga flygplan" med sin pappa :)
Det händer så mycket mer men det är svårt att få ner allt i ord.
Han är så bedårande, man kan spendera mycket tid på att bara sitta och titta på honom när han ligger i babygymmet och inspekterar allt han hittar.
 
Imorgon är det dags för Liams första Midsommar. Det blir lugnt, med lite mat i goda vänners lag.
Hoppas på fint väder.
 
 
Efter dopet i lördags
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0