Tretionde Juni Tvåtusentio

En tredjedel av sommaren har snart gått. Dagarna kantar på! Jag är glad för att jag får spendera den sista tredjedelen i Sverige. Det är inte så stor skillnad egentligen men det är ändå något speciellt med sommar i Sverige.

Anyway, idag har det varit en lång eftermiddag. Vi hämtade kidsen på dagis och gick sedan iväg till Stadtpark med en gång. Där har det plaskats i vatten, ätits frukt, keks och glass.
Nu har vi nyss lagt barnen och ska snart se Titanic nere på hemmabion. Lite avslappning innan man ramlar i säng.














28:e Juni 2010

klockan var 10.30 när vi kom till stadtpark i förmiddags. Klockan var 15.30 när vi gick därifrån. Denna gången gick vi till parkens utomhusbad och varvade stekningen med dopp i den lilla sjön som nästan var 23 grader varm. Underbart.
Jag har nyss tagit en sval dusch för att försöka återfå normal temperatur men det gick inget vidare, så resten av dagen kommer vara seg och det kommer inte bli många knop gjorda.

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har :)



i skrivande stund



sjön i stadtpark


alltid lika glada!


Sunkissed skin

Min mage är så sunkissed att det gör ont. Men det hindrar inte att vi går iväg i morgon också. Fast jag får nog passa mig lite...heh.

Nu på eftermiddagen/kvällen har det varit full fart här hemma! Tyskland spelade mot England, så min värdfamilj hade bjudit in en skara med folk och deras barn på fotboll på storbildskärmen och grillning. Jag och Susanne som inte är det minsta sportintresserade kände oss mest i vägen och väldigt malplacerade men det gick att stå ut i väntan på det bästa med hela kvällen - grillningen! :D
Oh just ja.. Tyskland vann visst.

Nu ska vi varva ner med en film.



Stadtpark 27.06.10 - nej vi är inte nakna! :P


Mot Stadtpark!

Nu går jag och Susanne iväg till Stadtpark för att ligga där och jäsa några timmar!
Have a good one! :)






26:e Juni 2010

Jag har inget att skriva om egentligen men jag vet att dom där hemma uppskattar när jag bloggar, speciellt pappa som köpte mig en ny dator i julas ;)

Barnpassningen igår kväll blev inställd - woho! Synd att vi började kl 7.00 i morse, annars kunde vi ha gått ut och hittat på något. Nej, det fick bli Den där Mary och sen i säng. I morgon jobbar vi också tidigt, så ikväll kan man heller inte göra något direkt. Men nästa helg, då har jag och Susanne beslutat oss för att ta farväl av Reeperbahn ;D så då blir det lite party!
Hela kommande vecka (med start i morgon!) ska bjuda på fantastiskt väder med solsken och temperaturer mellan 23 och 29 grader, då ska vi ligga i parken på förmiddagarna och arbeta lite på brännan ;) Herrlich!

Känns skönt att veta att jag var saknad på kalaset jag ville på igår.


Nu har jag bajsat ut tillräckligt många ord :P
Puss på er



Midsommar 2010

Jobb jobb jobb och barnvakt ikväll - jag har min midsommar planerad och klar!
Synd att jag sitter fast i Hamburg, annars vet jag en fest där hemma som jag gärna hade velat vara med på.
Jag är lagom bitter idag.

Jag bjuder på en bild hur som haver.


jag hade jättekul på gungan i stadtpark :P


Mys i stadtpark

Jag och min kära roomie har varit på språng hela dagen idag! I förmiddags åkte vi in till stan i jakt på bikini till mig och underkläder till Susanne. Sedan bar det iväg till IKEA där vi fick tag på ett par kartonger och blåa IKEA-påsar som kan va bra att ha när vi flyttar.
Efter besöket på IKEA skyndade vi oss hem för att hämta musik innan vi gled iväg till stadtpark för att grilla! :)






musik var så klart ett måste


Susanne var grillmästare...


medan jag larvade mig med kameran ;)


Ich kehre zum Ursprung zurück

Mycket kan förändras otroligt fort.
Allt jag skrivit om att stanna här i Hamburg - scratch that.
Hemlängtan är inte något jag har skrivit om i bloggen men den har legat i maggropen den senaste tiden och nu när jag var hemma på semester ett par veckor så kände jag hur stor den längtan egentligen var.
Så jag tog ett beslut innan det var för sent. Jag flyttar hem till Sverige i Augusti.

Jag har pratat med både min värd-familj och skandinaviska skolan där jag skulle ha börjat i Augusti. Och båda parter tycker att det är tråkigt att jag åker tillbaka men att jag ska höra av mig om jag skulle ångra mig senare och vill tillbaka till Hamburg.
Jag älskar Hamburg, det gör jag verkligen men jag känner att jag tagit rätt beslut. Jag kanske hamnar i Hamburg igen någon gång men jag har gjort mitt i Hamburg för den här gången.

Susanne flyttar också tillbaka. Vi har ca 3 veckor kvar i Hamburg. Vi åker till Sylt om 2 veckor, stannar där 3,5 vecka och sen åker jag och Susanne till Sverige några dagar efter vi kommit från Sylt. Det kommer inte finnas så mycket tid till att packa ihop våra saker när vi kommit från Sylt så det ska vi göra innan vi åker. Det en är hel del att frakta med, men jag vet att jag har en massa saker och kläder som jag kan rensa bort.



Sweden 05.06.10


Lek i stadtpark 20.06.10

Vi gick iväg till stadtpark igår med ungarna. Vi har varit där miljoner gånger men vi har aldrig gett oss på dom stora gungorna som finns där. Men det gjorde vi igår :P

Klicka här för att se mig gunga

Klicka här för att se Susanne gunga



jag klättrade lite också ;)


Fotbollsfeber

Detta möttes jag av när jag kom tillbaka i Fredags.
Riktigt pinsamt.



vårt vardagsrum



vårt hus


See the signs

På väg ner till Göteborg igår morse sjöng Bonnie Tyler turn around för mig och mamma. Men mamma ville inte gå med på det. När jag sa att jag var sjuk ville hon heller inte vända om.
När min buss väntade på att åka på färjan mellan Danmark och Tyskland ser jag bussen från Gruppresor i Grums, där jag bor. Ett solklart tecken!




Wieder in Hamburg

Kom tillbaka till Hamburg igår kväll. Susanne kom in till stationen och mötte upp mig, och efter en hel dag i bussen så kände jag mig lite hungrig, så vi gick till McDonalds för lite käk. Susanne bjöd ;)

Jag slängdes in i arbetet med en gång! Klockan kvart i sju i morse var det uppställning som gällde. Vi jobbar till kl 15, sen är vi lediga till kl 18. Sen sitter vi barnvakt resten av kvällen. Samma visa i morgon minus barnvakten.

Efter att bara ha sovit ca 7 timmar de senaste 2 nätterna så ska jag lägga mig och tryna lite när vi har ledigt sen. Jag är ganska slut.
Och hittills känns det inge vidare att vara tillbaka.

Bara att bita ihop.


I hate saying goodbye

Jag har sagt hej då till 3 st idag. Snart ett par till.
Jag måste åka tillbaka till Hamburg i morgon. Som ni märker så är jag inget pigg på det. Men jag fick en vecka extra här hemma, så jag ska väl inte klaga egentligen.
Det kanske känns bra när jag väl är i Hamburg igen och jag har kommit in i rutinerna jag har där. Eller också går det åt andra hållet.
Vi får väl se.

Nu ska jag gå och vara lite social med pappa och lillebror.



i want to shut down

Jag skulle ha varit på väg till Hamburg nu egentligen. Men semestern blev lite förlängd. Jag klagar inte, jag ville inte åka härifrån än. Jag stannar tills nästa vecka någon gång istället.
Jag brukar inte ha några problem med att åka tillbaka till Hamburg efter en vecka i Sverige, jag brukar t.o.m längta tillbaka. Men inte denna gången. Jag är förvirrad... Well well.

Jag ska verkligen se till att göra det mesta jag har utav mina extradagar i det svenska landet. Nästa gång jag har möjlighet att åka tillbaka hit är väl vid jul. Kanske nångång i höst också som jag har riktigt mycket tur.

Nu väntar film med lillebror :)


I'm k-kinda busy

Till er som undrar; Jag lever fortfarande! ;)
Jag har bara fullt upp med annat under mina få dagar här i Sverige. Jag kommer igång med bloggandet som vanligt när jag är nere i Hamburg igen. Då svarar jag även på kommentarer.




Schweden!

Efter drygt 6 timmar så är jag nu på svensk mark! Vi var lite sena till Köpenham. Innan vi skulle åka på båten över till Danmark, var alla i bussen tvugna att gå ur och få allt man hade med sig röntgat i tullen. Och när vi kommit i land var det passkontroll. Men det blev ändå lite väntetid i köpenhamn och bussen till sverige kom iväg i tid, så jag borde vara i gbg kring halv 8 ikväll. Där möter min storebror upp mig, innan vi åker vidare till uddevalla där han bor. I morgon åker vi upp till hålan vi kommer ifrån.

Lovely

Efter en eftermiddag i stan och i parken så har jag nu packat klart och ska jag snart sätta mig i soffan och slappa innan det blir dags för sängen. Bussen går kl 08.00 i morgon bitti, så det lär inte bli sent ikväll.
Jag är redo för en bussresa på 11.5 timme! Jag har en smarrig matsäck, Eclipse, min iPod späckad med musik, nya och gamla TH-klipp, ljudböcker och sist men inte minst; ett Gameboy med några spel till!

Nästa gång jag bloggar, så är jag i det svenska landet.
Puss på er!








Sunny thursday

Fantastiskt.
Det är det enda ord som beskriver vädret idag. Jag har lite att göra idag, så jag ska snart ta tag i dagen och sätta igång. Ska bl.a till banken och fixa med mitt mobilnummer som dom skrev in fel i förrgår, sen ska jag köpa ett par saker och sedan packa packa packa!

Dusch nu, och sen ut i solen!
Puss



The Calling/Alex Max Band

Någon som minns denna låten med The Calling?
Bandet finns inte längre men sångaren (Alex Max Band) har nyss släppt en singel; Tonight.

Både videon och låten är superbra!



Mer tysk än svensk?

Det var väl att ta i men jag känner mig lite mer tysk och lite mindre svensk för varje dag, vecka, månad som går. Bl.a så tappar jag svenska ord och uttryck och det kommer in tyska ord i svenska meningar i stället. Visserligen pratar jag mer svenska nu varje dag än för ett par månader sedan, nu när Susanne bor här men man känner sig ändå som ett mellanting.

Nu på förmiddagen var jag och A ute på ärenden. Vi var bl.a till banken och öppnade ett konto till mig. Det måste jag ha nu när jag kommer få riktig lön, och skatter & försäkringar ska betalas hit och dit. Ytterligare ett steg i den tyska riktningen.

Det är underbart väder men jag jobbar ett par timmar i eftermiddag, så vi får se vad dagen har att erbjuda.
Jag har i alla fall 2 MSN-dejter ikväll att se fram emot!



Haspa - Hamburger Sparkasse



RSS 2.0