a little bit of this and a little bit of that

Helgen var över på ett kick. Det var en lugn och slapp helg, jag satt barnvakt både fredag, lördag och söndagkväll. Tråkigt men A's födelsedag har firats så jag stod ut.
I lördags kollade vi på Eurovision tillsammans med Linn. Kul att Tyskland vann sin första seger på 28 år! :D Låten kan jag både utantill och baklänges och den retar gallfeber på mig men ändå så går både jag och Susanne och nynnar på den ganska ofta. Märkligt det där.
Igår var det en massa släkt här och det har ätits tårta. A fick ramen med korten från mig och Susanne och från P fick hon bl.a. en iPad som kom ut på tyska marknaden bara häromdagen. Det gäller att vara snabb ;)

Måndag. Ny vecka - nya problem, möjligheter och/eller upplevelser? Mycket kan hända.
Det största för mig denna vecka är att jag åker till Sverige på fredag! Och att jag fick kontraktet från Skandinaviska skolan skickat till mig nu på förmiddagen. Det ska läsas igenom och skrivas på. Jag tänkte be A gå igenom det med mig. Det är på tyska och så bra på tyska är jag inte så att jag förstår det finstilta.
Sen får vi se vad mer som händer resten av veckan. Det är inte så mycket jobb, så det blir nog ganska lugnt. Jag ska pyssla med ett par packlistor. Jag behöver en för när jag åker på fredag och jag behöver en för saker som jag ska packa med mig fram Sverige tillbaka hit.


Das war's, leute!
Tschüss.


we're howlin' to the moon at night

I'm back!
Bilderna jag framkallade blev bra :) Jag är nöjd! Så någon gång ska jag se till att få tummen ur och fixa med förstorningar. Jag tog bara 10X15 nu.
Vistelsen i stan blev kort, vi åkte bara dit för att göra det vi skulle och sen åkte vi hem igen. Det var alldeles för mycket folk för att man skulle kunna njuta av något. Jag tappar lätt tålamodet när det är folk precis överallt.

Nu sitter vi på varsin våning och nördar oss med våra datorer. Tur att det finns 2 nätverkskablar i huset :P
Senare ikväll kommer Linn hit för att se Eurovision Song Contest med oss. Lite pinsamt att Sverige inte kom med i finalen. Men vi får hålla på Tysklands bidrag som inte är så dåligt egentligen, hela Tyskland är trött på den bara efter flera månaders repeat på både radio och tv.


my pics



"We're howlin' to the moon at night"
Love this pic so much!


Lördag/Saturday/Samstag

Ledig idag! Och vädret är underbart. Finns inget bättre just nu :)
Jag sitter här och försöker välja ut ett par bilder på barnen, som jag och Susanne ska framkalla och ge till A när hon fyller år i morgon. Kanske inte så orginellt att ge bort bilder på barnen men jag vet att A gärna framkallar bilder på dem själv, så det kan nog gå hem :)

Jag har valt ut ett par bilder jag tog på Tokio Hotels konsert i Göteborg tidigare i år också, för att se hur det blir. Jag vill ha förstoringar på ett par bilder därifrån men blir det dålig kvalité så är det ingen idé.


I gotta go now, ska möta upp Susanne för uträtta ett par ärenden åt P.
Have a good one!


Great news!

Jag pratade med mamman i familjen nu ikväll angående jobbet på skandinaviska skolan och jobbet här i familjen.
Jag och skolan bestämde inte något helt säkert, då jag ville prata med mamman först. Jag lovade ju trots allt att jag skulle jobba här som barnvakt, så det kan ju vara bra att visa lite ansvar och inte bara tacka ja till andra jobb hur som helst.
Men hur som helst, så har mamman kikat på alla tider osv, och hon har fått ihop ett schema som passar både mig och familjen!
Men nu är det fritt fram att skriva kontrakt med skolan. Nice!

Nu är det bara Susanne som ska ha jobb fixat. Vi var ute idag och delade ut hennes cv'n till höger och vänster. Förhoppningsvis är det någon som nappar. Det måste vara någon som nappar!


Jag säger god natt nu.
Schlaf gut, lieblings ♥


"Mama, i'm coming home"

Åtminstone för en vecka :) Jag var i stan och köpte biljetterna idag!
Daniel, min storebror, överraskade mig via ett sms i förmiddags och sa att biljetterna blir en försenad födelsedagspresent :) ♥
Jag åker fredag nästa vecka (4:e) och kommer hem fredagen veckan därpå (11:e) Det ska bli skönt att komma hem till nära och kära igen. Jag har, för första gången sedan jag kom hit förra året, haft hemlängtan den senaste tiden. Vilket kanske inte är så konstigt, då jag bara har varit hemma 2 veckor på 14 månader. Nu när jag har biljetterna i min hand så längtar jag ännu mer!

Det blir buss denna gången. Fixade jag det när jag åkte på konserterna i Mars, så ska det nog inte vara något problem nu heller.



26.05.10


Skandinaviska Skolan, Hamburg

Jag var där i förmiddags för att ha ett möte med en av de ansvariga. Skolan är liten och mysig, och den är snart 100 år gammal. Även om elevantalet är lågt så är det undervisning från förskola upp till gymnasium.
 
Mötet gick hur bra som helst och när jag gick därifrån så hade jag blivit erbjuden jobbet! En fritidstjänt med start i höst.
Nu gäller det bara att jag och mamman i familjen här får ihop dom tiderna med mitt kommande nanny-schema, så jag kan tjäna lite extra cash!

Jag måste komma ihåg att tacka Paulina. Det är hennes tjänst som jag kommer ta över. När hon sa upp sig så tipsade hon om att dom letar efter en ersättare och gav mig ett nummer att ringa.

Bilden nedan är från skolans hemsida



Skolan


In between movies and workstuff

Jag och Susanne har filmkväll. Vi var och hyrde 2 filmer tidigare idag och vi har nyss sett klart den ena. Den heter Dread och som handlar om att möta sin rädsla. Jackson Rathbone, som spelar Jasper Hale i Twilight-filmerna har en av huvdrollerna. Vi trodde att den skulle vara bra men både jag och Susanne blev besvikna.
Vi hoppas mer på nästa film, All Inclusive, eller Couples Retreat som den också heter, med Vince Vaughn och Malin Åkerman.

Annars har det inte hänt mycket idag. Vi jobbade till 12.30, sedan dess har det varit lugnt. Vi var i stan en sväng, och Susanne har även hjälpt mig med mitt CV. Jag ska på ett möte på Skandinaviska Skolan i morgon, och det kan vara bra att ha med en uppdaterad meritlista. Det gäller en tjänst på fritidset där. Får la se hur det går.



Sylt 05.2010


Slapp söndag

Veckan är över, men innan den börjar om från början i morgon, så njuter jag idag av en dag som inte innehåller någonting alls. Sedan jag slog upp ögonen kl 11 i förmiddags så har jag bara slöat uppe på mitt rum. Susanne är i stan och träffar Linn, så för första gången på 2 månader njuter jag av en dag bara med mig själv :)
Vi ska moffa dönder (kebab) och se film sen ikväll när hon kommer hem.

I bakgrunden har jag tv'n på, där en repris av den tyska musikgalan Comet från i fredags visas. Tokio Hotel vann då sin 11:e tyska comet sedan 2005. I år vann dom pris för Best Live Act!
Dessutom uppträdde andra bra tyska artister som Sido och Revolverheld, så reprisen ser jag gärna igen :)



Tokio Hotel @ Comet Awards, Oberhausen 21.05.10


Like i said...

i just can't get enough!

Rette Mich [2006]
Der letzte Tag (cd2) [2006]




Sylt 8-14 Maj

Bättre sent än aldrig, right ;)

Nu när vi var på sylt denna gången så gjorde vi mer saker än vad vi brukar. Sylt är ett sommarställe, så det finns inte så mycket att göra när man är där övriga årstider.

Djurparken öppnade nu i Maj, så vi var där en av dagarna.
Det var en liten och mysig djurpark, perfekt för barn. Det var mest fåglar av olika slag men det fanns även smådjur, getter och grisar. Mitt i djurparken låg en liten damm med en gräsplätt i mitten där man kunde låna en trampbåt. Dammen var full med små söta andungar, påfåglar och andra fågelarter. Jag och Susanne, som skötte trampbåten, var rädda för att köra på andungarna som vägrade flytta på sig.
Det var en rogivande dag :)


Det finns båtar som åker lite överallt på havet och vi åkte en dag ut med en båt som åkte förbi en sanddyna där ett gäng sälar låg och solade. Personalen på båten lekte även “Dödlig fångst” och drog upp en massa havsdjur som ungarna fick kolla på.
Jag är ingen havsmänniska , och blev nästan sjösjuk trots åksjuketablett, så det var ingen behaglig upplevelse för mig.

Resten av dagarna på Sylt spenderades på stranden och på lekplatser.

Jag klarade veckan utan internet och dator ;) men nästa gång vi åker till Sylt, så är vi där 3,5 vecka och det kan bli lite kämpigt. Det är via internet som jag är nästan all kontakt med folket där hemma.
Så jag funderar på att köpa med ett mobilt internet då. Vi får se.


Random pics at the beach











foto: Susanne


before...


....after


Random pics at the zoo






















Random pics at sea





B & Suss - två nyfikna tomtar










Det bästa med Sylt





Beyond Hell/Above Heaven - Volbeats kommande

Volbeat släpper nytt i September! Och inte nog med det, dom kommer till Hamburg under deras kommande turné!
Dom spelar här den 15:e November och det blir en liten spelning i sporthallen som ligger i området där jag bor. Biljetter finns redan ute för exklusivt förköp och jag vill köpa mig en biljett! Men jag har planer på att åka till Sverige och hälsa om ett par veckor så jag chansar och väntar med biljetterna. Jag har ingen aning om jag ens är kvar i Hamburg i November men jag kommer ändå köpa biljetter så småningom, just in case ;)

Jag har sett Volbeat live en gång tidigare, i mars förra året. Det vore kul att se dom live igen - deras musik är fantastiskt bra!





Lägenhet!

Ikväll har jag och Susanne kollat på 2 lägenheter! Jag gillar att saker och ting börjar hända. Men vi är långt ifrån mållinjen än. Det är så mycket som ska pysslas ihop, så många saker som måste stämma för att vi ska lyckas.
Men vi tar en sak i taget.

Pappan i familjen äger lägenheter, och det var också hans som vi var och kollade på nu ikväll. Den ena är liten dock, pyttelitet "kök". Man får bara plats att stå där och laga mat. Bord och stolar kan man glömma. Ett sovrum och ett vardagsrum. Då måste en av oss slagga ute i vardagsrummet. Det positiva med lägenheten är att den redan är möblerad.

Den andra lägenheten är lite större. Då får vi ett varsitt sovrum, så ingen av oss behöver slå upp ett läger i vardagsrummet, fast samtidigt så får vi inget vardagsrum. Men jag väljer hellre ett varsitt sovrum utan vardsrum, än att någon av oss ligger ute i vardagsrummet och inte kan stänga om sig. Man behöver sitt eget kryp-in när man vill vara i fred. Vardagsrum klarar man sig utan, tysk tv suger ändå ;)
Köket är större, så köket kan vara en "mötesplats" om man så vill.

Båda lägenheter ligger i samma område där vi bor nu, vilket passar perfekt eftersom att jag troligtvis kommer jobba kvar i familjen som barnvakt istället för au pair när bebisen kommer i slutet av Oktober. Dom kommer ha en au pair också men en barnvakt tjänar bättre (kan säga att jag klarar hyra och att leva på lönen) så jag byter "tjänst" ;)
Varför ska dom ha au pair och barnvakt, kanske flera av er undrar. Och tja... timmarna som en au pair får jobba per vecka kommer inte räcka åt helt enkelt. Så har dom råd med båda - varför inte.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen - det är en underbar familj, som hjälper mig/oss med så mycket!


Det blir lägenhet nr.2 som vi tar i sånna fall. Men som sagt, det är så mycket som ska pysslas ihop. Så vi får se hur det kommer att sluta.
Jag vet att my dear ones där hemma håller tummarna för oss! :)




Standby mode

Jag har inte glömt bort bloggen eller er. Jag har bara ingen lust för tillfället.
Jag återkommer.



12.05.10 - Feel the love


På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest...

...men fredag är ändå den dagen som känns bäst!
Äntligen hemma!!
Jag och Susanne har längtat och vi har gått och sjungit på den gamla reklam-låten hela veckan.
Det var bra på Sylt och det var härligt att vara borta några dagar men det är otroligt skönt att vara hemma igen. 

Jag har mycket att ta igen på internet, kommentarer och mail att svara på men allt får vänta till i morgon - ikväll väntar nämligen partaj! :)
Susanne är nere i köket och fixar lite käk, och jag ska hoppa in i duschen nu.

Hoppas allt är bra med er, och ha en trevlig kväll.



Sylt 8-14 Maj/Hafengeburtstag/Samy Deluxe

I morgon åker vi som sagt till Sylt.
Inget internet, knappt någon teckning på mobilen. Det känns som att vi åker till världens ende varje gång vi åker dit. Och varje gång får jag lika mycket abstinens efter min dator och internet. Heh.
Jag ser redan fram efter hemresan den 14:e Maj - utan resten av familjen. Låter kanske lite hemskt men det ska bli skönt med "semester" ett par dagar nästa vecka. Otroligt skönt.

Denna helg är det Hafengeburtstag. Hamnen fyller år, och det firas med en massa spektakel. Bl.a så har NRJ dragit hit några artister som uppträder vid olika tillfällen under 3 dagar. Jag och Susanne var inne och kikade lite nu ikväll.  Tokio Hotel-Tom's favoritrappare Samy Deluxe uppträdde, så vi var tvunga att undersöka vad för skit Tom lyssnar på ;) Rap är inte min musikstil men det finns en eller två låtar med honom som faktiskt går att lyssna på, bl.a Bis die Sonne rauskommt. Så klart som spelades inte någon av dom ikväll. Just my luck.

Nej, nu väntar sängen. Det bär iväg tidigt i morgon bitti.
Vi höres när jag är hemma igen.
Take care


 


Samy Deluxe @ Hafengeburtstag 07.05.10



Jobb, work und arbeit

Det är ju extra mycket jobb denna vecka. Det börjar kännas att man varit mer i farten än vanligt.
Jag är trött på att köra barnvagnen som jag får träningsvärk av. Jag är trött på att lämna ungarna på dagis. Dagiset ligger i närheten och det tar bara 15-20 minuter att gå dit, beroende på hur bra ungarna samarbetar men det är bara rakstrecka hela vägen! De enda svängarna man gör är när man svänger höger från vår gård och sedan ytterligare en högersväng när man kommer till dagiset. Det känns som man står och trampar på ett ställe.

Vi var på dockteater med kidsen igår. Det var bland det läskigaste jag varit med om. Jag gillar inte cirkus heller, så det går väl hand i hand. Dockorna var för läskiga för att kunna kollas på.
Idag var vi med ungarna på gymnastik. Full rulle hela tiden. I morgon hoppas jag på en lugn eftermiddag hemma i vår trädgård.
Packning väntar också i morgon - vi åker ju till Sylt på lördag morgon.

Vi har förresten fått veta att A väntar en liten pojke. Lite synd att det inte blir en flicka men en pojke till i familjen blir nog härligt. Får se om jag är kvar i familjen när knatten kommer :)






Creepy things. Look at the eyes!!!


I danced - all night long!

Bilder från utgången i lördags.
Det var en otroligt rolig kväll tillsammans med härliga människor. Jag och Suss åkte iväg till Fia för förfest. Fias kille och en till svensk tjej var också där. Kring kl 02.00 drog vi oss vidare till Reeperbahn för att dansa! Och som vi dansade! All night long - bokstavligt talat. När kl var 05.30 bestämde vi oss för att gå till Fischmarkt som ligger brevid Reeperbahn.
Fischmarkt är en liten marknad i hamnen som har öppet 05.00-10.00 på söndagsmorgnar. Vi har alltid sagt att vi ska gå dit någon gång men vi orkar oss aldrig ta oss upp så tidigt på morgonen, så vi passade på nu. Det var dock inte värst mycket att hänga i granen. Men nu har vi varit där i alla fall.
Vi var hemma strax efter kl 07.00 i söndags. Heh.



Jag, innan vi gick till Fia


Fias kille, Fia och Suss


oh yeah!


Fia och Sandra!





Badmössa??


Det dracks Jägermeister/Redbull. Mumma!


Det börjar ljusna....


Hamnen


kl. 07.00- sista kortet innan vi stupade i säng en kvart senare


I just can't get enough

Jag tänkte ladda upp bilder från helgen men bloggen segar med uppladdningen så jag hinner inte med det just nu.

Istället visar jag er mina senaste tillskott i min Tokio Hotel-samling.
Singlarna Schrei [2005] och Der Letzte Tag (cd1) [2006].
3 st singlar till, så har jag alla :) Vissa singlar har ju släppts i miljoner olika versioner och alla versioner går inte att få tag på längre och vissa kanske inte är värda att ha när det bara skiljer en remix-låt mellan versionerna. 
Men 3 st till, så har jag minst 1 version av alla singlar som släppts. 

NICE!





3:e Maj 2010

Jag lever!!!
Utekvällen blev lyckad och jag/vi hade otroligt kul :) Igår var både jag och Susanne helt slut, så då gjordes inte många knop.
Det togs en del bilder som jag se till att föra över till datorn snart och ladda upp här.

Nu väntar en vecka med extra mycket jobb. A ska nämligen göra ett fostervatten-prov i morgon bitti, och då får hon inte röra på sig värst mycket under 3 dagar.
Och på lördag morgon åker vi till Sylt igen, med Susanne denna gången :) Familjen ska vara där till den 16:e men jag och Susanne åker tillbaka till Hamburg redan den 14:e. Härligt med ett par dagar ledigt! :D 
 
Tschüss!



Tonight i'm not takin' no calls - Cause i'll be dancin'

Jag och Suss är taggade!! Det ska bli awseome ikväll :D Vi är så gott som klara för at bege oss till Fia för förfest.
För att vi ska orka med natten efter en heldag i "tjänst", så tog vi oss en schläfchen (kort tupplur) under dom få timmarna vi var lediga i eftermiddag, så vi är mer än redo! :D

Och ja, jag tog ett citat från Gaga's senaste singel som rubrik - trots att jag inte gillar henne.

Party on, people!



Ready for party!



Jag har på mig denna stora t-shirt med strass på, och ett par svarta leggings.


RSS 2.0